De allermooiste trip die ik tot nu toe heb gemaakt, en daarom mijn ultieme tip voor je huwelijksreis: varen op Le Pirate Explorer. Hoe dat was, lees je hier!

Op Instagram zag ik extreem veel dromerige foto’s voorbij komen van de boottrip met Le Pirate Explorer; een wit met blauwe boot met vier slaaptentjes in het dak. Het zag er zo tof uit! Maarja, Instagram he, je weet nooit of die mooie foto’s ook echt laten zien hoe tof een trip is. In dit geval heeft Le Pirate Explorer alle verwachtingen waargemaakt, en nog veel meer… Het is mijn mooiste reis ooit geworden!

Van Bali naar Flores

Le Pirate Explorer is een soort woonboot uit de stal van Le Pirate Beachclub: schattige accomodaties in Indonesië van een Franse eigenaar met heel vel gevoel voor stijl. Eerder sliepen we ook al in de ieniemienie hutjes op Nusa Lembongan (daarover binnenkort een blog), dus de verwachtingen waren hoog. Om er te komen boekten we een vliegticket van Bali naar Flores, Labuan Bajo om precies te zijn. Een eiland dat haar naam dankt aan de vele bloemen.

Na aankomst op het vliegveld regelden we een taxi om ook op het vaste land in een van Le Pirates accomodaties te slapen: Le Pirate Bajo. Kleine huisjes om in te slapen, en een heerlijk zwembad op het dak. Kortom, een goeie start van onze trip.

Welkom op Le Pirate Explorer!

De volgende dag stonden we vroeg op om het avontuur echt te laten beginnen. Bepakt en bezakt werden we naar de haven gebracht om op de boot te stappen die voor de komende vier dagen ons huis zou zijn. Glenn en ik scoorden het tentje op de voorkant van de boot; wat mij betreft de allermooiste plek (dus vraag er specifiek naar bij het boeken!).

Nadat iedereen z’n spullen in het hutje had gelegd konden we vertrekken. Le Pirate Explorer heeft zoals gezegd dus vier kleine hutjes bovenop de boot, een soort tenten. In die tent heb je een normaal bed, en een klein beetje ruimte voor bagage (Neem dus niet teveel mee als het kan. Maar het past wel hoor! Ik had mijn grote hutoffer er liggen en Glenn z’n backpack).

Op het dek heb je genoeg plek om te relaxen: een zithoek, zitzakken en een soort hangmatten aan de zijkant van de boot. En het mooiste? Er wordt de hele trip voor je gekookt! Het zijn eenvoudige maaltijden, maar echt prima te eten (en ik ben niet de makkelijkste, haha).

Schildpadden, Komodo’s, manta’s en prachtige vissen

De volgorde van onze trip weet ik niet precies meer, maar volgens mij varen de meeste kapiteins toch ook een beetje hoe het op dat moment het beste uitkomt. Bijvoorbeeld vanwege het weer. De eerste dagen hebben wij vooral heel veel gesnorkeld, en dat was echt adembenemend mooi. Het koraal is kleurrijk, en je hebt soms echt het gevoel dat je in een enorm aquarium zwemt. En toen kwamen de schildpadden… De eerste was heel bijzonder, maar al snel volgden er zoveel meer! We hebben ze tijdens de hele trip kunnen spotten. Echt een feestje.

Maar het meest bijzonder? Dat was het snorkelen met manta’s; enorme roggen die soms wel zeven meter breed kunnen worden. We zagen er zoveel! Echt ontzettend cool. Op een gegeven moment cirkelden er een stuk of zeven van die enorme beesten om ons heen… prachtig…

En verder? We hebben Nemo natuurlijk gespot, en Dori, en nog veel meer kleurrijke vissen. Een haai (ja echt! Heeeel spannend, haha!), dolfijnen en op onze laatste dag ook nog een groep Marlin’s. Dat was echt heel erg vet!

En ja, als je naar Flores gaat, dan doe je natuurlijk ook een bezoekje aan de Komodo’s. Persoonlijk vond ik dat best een tegenvaller. Tuurlijk! Het zijn hele aparte beesten, maar ze liggen in een soort dorpje waar ze gevoerd worden door mensen. Waarom? Zodat toeristen ze kunnen zien. Ergens wel logisch natuurlijk, maar het voelde daardoor toch een beetje als een dierentuin…

En dan de natuur: roze stranden en enorme bergtoppen

Naast alle prachtige dieren zie je tijdens je trip met Le Pirate Explorer belachelijk awesome natuur. Zodra je de haven uitvaart kijk je je ogen uit, het landschap in Komodo National Park lijkt soms wel buitenaards, alsof je op de maan bent. Donkere rotsen worden afgewisseld met knalwitte stranden, en oja, een roze strand! Jep, get your camera, want dit wil je voor je Instagram hebben, haha! Het is echt de perfecte omgeving voor een heel bijzondere huwelijksreis… En ohhh, dat blauwe water! Ik kon er geen genoeg van krijgen.

Ons laatste nachtje bij Le Pirate Island

Le Pirate Island was tijdens onze trip net nieuw, en dat maakte de ervaring stiekem nog toffer. Op dit eiland kan je echt niet heel veel anders dan ontspannen! En dat is toch precies wat je zoekt voor je huwelijksreis?! Je slaapt in een fantastische hut op het strand met uitzicht over de oceaan. Op het eiland is verder nog een bar (waar je met een fiets je eigen smoothie moet blenderen, haha!) en een restaurant. Ben je toch snel verveeld? No worries! Er zijn kano’s, een pingpongtafel, een volleybalveld en genoeg snorkels en flippers voor iedereen. Kortom, een heerlijk eiland om onze droomreis mee af te sluiten.

Is Le Pirate Explorer geschikt voor een huwelijksreis?

Ik vind absoluut van wel! Maar… besef je wel dat er nog drie andere hutten op de boot zijn. Je bent dus niet alleen! En je zit ook best wel op elkaars lip. Wij hebben het heel erg getroffen met onze mede-reizigers, maar je kunt natuurlijk ook pech hebben. De combinatie met Le Pirate Island zou ik zeker aanraden. Vooral omdat je je trip dan toch nog eindigt met iets meer privacy (je eigen hutje op het strand). Maar verder… is het echt een trip om nooit meer te vergeten!

Wanneer boeken?

In principe kan je de trip op Le Pirate Explorer het hele jaar boeken, maar dat zou ik niet aanraden. Van januari tot april hebben ze in dat gebied een behoorlijk heftig regenseizoen, en dat is toch echt jammer van je reis. Alle andere maanden zijn perfect!