Een knaller van een feest, een bruid met roze haar, maar vooral heel veel goeie vrienden van over de hele wereld en een intieme trouwceremonie. Lees snel verder!

Waarom wilden jullie graag trouwen?
Dat is voor ons om meerdere redenen. Als queer koppel in Nederland voelen we dat onze liefde politiek beladen is. We vinden het heel belangrijk dat het mogelijk is om onze liefde officieel te maken, net zoals dat voor andere stellen zo normaal is. Daarnaast komt Louise uit Canada en was het een prachtige en unieke gelegenheid om alle vrienden en familie bij elkaar te hebben en feest te vieren. Er zijn niet veel andere redenen voor familie en vrienden om allemaal tegelijk naar je toe te vliegen!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?
Roxanne koos ervoor om te trouwen in een witte broek met een kanten top. Louise vond een lichte, kanten halternek jurk die perfect bij de sfeer van de dag paste! (Ontspannen!)

Wat was jullie favoriete onderdeel van de dag?
De hele dag was zo speciaal, elk moment op z’n eigen manier. We hebben ons klaargemaakt in ons huis met onze wedding party (Amerikaanse variant van bruidsmeisjes, getuigen en best man) van 14 mensen! Hierdoor hebben we fantastische herinneringen aan de chaos en het vele lachen terwijl we ons klaarmaakten. Het is een wonder dat we allemaal op tijd klaar waren! Maar het meest speciale moment voor ons allebei was het wandelen naar de trouwceremonie. Al onze geliefden joelden en juichten zo hard! En om iedereen daar samen te zien om onze liefde te vieren, dat was echt heel speciaal.

Vonden jullie het spannend om een bruiloft te plannen?
Roxanne was ontzettend zenuwachtig over de ceremonie, ze houdt er namelijk totaal niet van om in de aandacht te staan. Ze was ook bang dat ze iets verkeerd zou zeggen, dus ze was erg opgelucht toen het afgelopen was en zo mooi was. Louise was vooral zenuwachtig dat gasten zouden begrijpen wat er tijdens de ceremonie gezegd zou worden aangezien ze wist dat er nogal wat tranen zouden vloeien. Maar de geloftes bleken heel duidelijk ondanks alle tranen!

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Louise heeft het meeste gedaan en vond het ontzettend leuk! Ze is echt een geboren planner, dus het voelde nooit als teveel werk. Omdat veel mensen van ver weg kwamen hebben we ook activiteiten georganiseerd in de week voor de bruiloft. Op die manier konden de gasten elkaar vast leren kennen voor de grote dag. Onze favoriete activiteit? De wijn- en kaasproeverij bij de KaasKampanje in Haarlem. Tijdens het plannen probeerden we vooral de focus te houden op wat we belangrijk vinden: goeie vrienden, goed eten en een goed feestje! Als iets toch anders zou moeten probeerden we met de flow mee te gaan.

Waar hebben jullie op bezuinigd? En waarop niet?
We hebben de bruiloft helemaal zelf georganiseerd met hulp van vrienden en familie, hierdoor kon het allemaal redelijk goedkoop. Onze mooie en getalenteerde vriendin Sarah heeft bijvoorbeeld ons haar gedaan, en de ceremonie werd gedaan door Louise’s beste vriendin en Roxanne’s broer. Dat onze vrienden en familie op zo’n manier hebben geholpen maakte de bruiloft nog mooier en persoonlijker. Waar we niet op hebben bespaard? Alcohol! Haha! Onze vrienden weten hoe ze moeten feesten.

Wat is jullie gouden tip voor verloofde stellen?
De belangrijkste les die wij hebben geleerd is om echt af en toe een momentje voor jezelf te pakken. Kijk om je heen en soak it all in! Het is echt zo voorbij…

Lijst van leveranciers:
Fotograaf: Lisa Zilver
Trouwlocatie: Buitenplaats Plantage, Vogelenzang
Trouwjurk: Assepoester
Bloemen: Annemieke’s pluktuin
Weddingplanner: vrienden
Decoratie: Locatie zelf en vrienden
Haar en make-up: Vriendin van bruidspaar, Sarah Frackelton