Na de bruiloft vormen jullie trouwfoto’s DE herinnering aan de grote dag. Daar wil je dus wel goed op staan! Hoe zorg je daarvoor? Onze Lievelingsleveranciers geven advies.

1. Poseer zo min mogelijk

Rika: “Bijna alle bruidsparen hebben een voorkeur voor spontane foto’s. Mijn tip: fluister af en toe iets liefs of ondeugends bij elkaar in het oor – zo komt er vanzelf een reactie met liefdevolle blikken! Ik geef alleen hier en daar wat tips over de houding, maar het is vooral heel belangrijk dat het stel zichzelf kan zijn. Dat lukt vooral aan de hand van goede communicatie en… humor!”

De tip van Max en Imara? “Loop hand in hand, ook op de momenten dat je denkt dat de fotograaf even geen foto’s van jullie neemt. Als de fotograaf dan toch stiekem een spontane foto maakt, ziet het er zoveel leuker uit als jullie hand in hand lopen!”

Wianda Bongen: “Ik ga tijdens de fotoshoot op zoek naar wie het koppel samen is en naar hoe ze samen zijn. Dat probeer ik zo persoonlijk mogelijk vast te leggen, juist door op organische manier op zoek te gaan naar momenten, in plaats van het stel vast te zetten in houdingen of poses.”

Marscha van Druuten voegt toe: “Kijk vooral in elkaars ogen, speel met elkaar en wees vooral jezelf!”

2. Plan voldoende tijd in voor de fotoshoot

De tip van Max en Imara: “Reken ongeveer een uur en een kwartier voor de fotoshoot. Op die manier hoef je je niet gehaast te voelen en is er alle ruimte voor het laten ontstaan van spontane foto’s van jullie samen.”

Lianne: “Geniet tijdens de fotoshoot nog even van een momentje met z’n tweetjes, voordat alle drukte begint. Even alle spanning van je af laten glijden, lekker samen kletsen en lachen!”


Foto: First days of summer

3. Maak plezier samen!

Tamara: “Maak lol samen! Jullie staan tijdens de shoot lekker dicht bij elkaar en hoe leuk is het om tijdens deze momenten elkaar nog eens goed vast te pakken, elkaar een kusje te geven of even stiekem in zijn billen te knijpen. Juist hierdoor ontstaat er een natuurlijke uitstraling met mooie emotie in de foto’s.”

4. Maak een Pinterest bord met foto’s die jullie mooi vinden

Tamara: “Deel een Pinterest bord met foto’s die jullie mooi vinden, van tevoren met de fotograaf. Zo krijgt de fotograaf een beeld van jullie voorkeuren. Hierbij is het wel belangrijk om te bedenken dat de fotograaf het Pinterest bord enkel als globale inspiratie gebruikt en niets zal kopiëren. Een goede fotograaf hanteert tenslotte zijn/haar eigen stijl èn houdt daarbij rekening met zowel de locatie als de weersomstandigheden.”

5. Vertrouw je fotograaf

Vertrouw op de aanwijzingen die jullie fotograaf geeft, in plaats van dat je bijvoorbeeld allerlei dingen gaat na-apen van Pinterest. Kies een ervaren fotograaf, dat neemt heel wat zorgen weg.

Lianne: “Als je je op je gemak voelt bij je fotograaf, durf je meer van jezelf te laten zien en dat zie je absoluut terug op de foto’s. Wees je mooie zelf!”

6. Kijk niet recht in de camera met een neppe, geforceerde smile…

(…dat zorgt tenslotte alleen maar voor spierpijn in je kaken en onnatuurlijke foto’s!)

Madame Poppy: “De foto’s worden veel natuurlijker en dus mooier als jullie de aandacht bij elkaar houden, in plaats van door geforceerd in de camera te kijken. Houd de aandacht bij elkaar en houd het relaxed!”


Foto: Fotografie door Lianne

7. Oefen alvast tijdens een loveshoot

Met een loveshoot wen je aan het ‘voor de camera staan’ en de manier van werken van de fotograaf. Ook creëren jullie zo al een band met de fotograaf èn deze ‘oefen shoot’ geeft je (als je nog wat moeite hebt met de uitvoering van puntje 3) alvast wat meer vertrouwen in de fotograaf.

Plus: jullie hebben gelijk mooie foto’s voor de trouwkaart en/of de save the dates!

8. Iedereen is fotogeniek!

De tip van Max en Imara: “Veel mensen zijn bang dat ze niet fotogeniek zijn, maar een goede trouwfotograaf maakt zóveel foto’s dat er altijd wel mooie plaatjes van jullie samen tussen zitten. Bovendien: spontaniteit is veel belangrijker dan een zogenaamd ‘fotogenieke uitstraling’!”

Ben je nog op zoek naar een goede trouwfotograaf? Check onze Lievelingsleveranciers. Stuk voor stuk kanjers in hun vak!

Vinden jullie het spannend om trouwfoto’s te maken?

Coverfoto: Wianda Bongen