Cactuslovers opgelet! Hebben jullie erover nagedacht om cactussen te gebruiken op jullie bruiloft? Ik zeg DOEN! Een cactusbruiloft is hartstikke gaaf. Wedden dat je na deze foto’s niet meer twijfelt!

Oh ik ben zo gek op cactussen. En dat is niet omdat ze zo makkelijk te onderhouden zijn, maar ik vind ze oprecht echt heel cool! Een cactus staat al snel mooi, of het nu in je interieur, op kantoor, of op je bruiloft is. Hoe stoer om cactussen te gebruiken op je bruiloft? Ik kan je nu al vertellen dat jullie hele leuke reacties gaan krijgen!

Tafeldecoratie met cactussen

Wat dacht je er van om de tafel te versieren met allerlei verschillende cactussen? Zo maak je de tafels extra aantrekkelijk. Ik vind het er heel exotisch uit zien, als ik dit zie lijkt het alsof ik in een ander land ben. Ben je bang dat de gasten zich zullen bezeren? Ga dan voor stekelloze of opblaasbare cactussen, dat ziet er net zo gezellig uit en is lekker veilig.


Foto: Laura Goldenberger Photography

Shoot locatie in een kas

Ik vind het altijd super mooi om trouwfoto’s te zien op aparte locaties. Zo zag ik laatst een fotorapportage van een stel die poseerde in de woestijnen van Arizona (WHAAA!) tussen prachtige planten. Een reis boeken naar Amerika kun je doen, maar je kan de omgeving ook heel gemakkelijk namaken. Wat dacht je van een kas vol met cactussen zoals hieronder? Super cool en origineel!

Foto: Arma Photography, styling: BEST DAY EVER Events

Cactus stationery

Oké ik moet eerlijk toegeven, cactus stationery is een trend sinds zomer 2016 en is nog steeds erg populair. Het is tijdloos het ziet er gewoon heel cool uit. Als je voor een all-cactus bruiloft gaat mogen deze planten zeker niet ontbreken bij je trouwkaarten! Je kunt natuurlijk ook zelf je trouwkaarten ontwerpen. Neem een kijkje bij onze lievelingsleveranciers, die zullen je vast verder helpen bij dit proces.


Foto: Beacon Lane 

Cactus als bruiloft bedankje voor de gasten

Hmm ik kan me eigenlijk bijna niet herinneren dat ik een huwelijksbedankje heb bewaard van een bruidspaar. Eigenlijk is het best zonde als je iets weggeeft wat geen waarde/functionaliteit heeft, en natuurlijk weggegooid geld. Ik denk oprecht dat als ik een mini cactus als bedankje zou krijgen ik dat zo leuk zou vinden! Ik zou het ook zeker een plekje geven in mijn huis tussen de andere plantjes. Hoe leuk als jouw bedankje in andermans interieur terug komt! Zo heb je altijd een leuk aandenken.


Foto: Chymo & More Photography

Cactus bruidstaart

Als je ergens fan van bent zeggen ze dat je dat in je hart en ziel moet voelen. Als cactuslover mag dan een cactustaart natuurlijk niet ontbreken! (Want hey, liefde gaat door de maag). Een gehele cactus taart is misschien een beetje gek (en ook wel pijnlijk) Auw! Maar je kunt natuurlijk een cactus na laten maken met marsepein voor op de top, een cactus print laten bedrukken op de taart of je gaat voor een groene taart! Ik moet dan gelijk denken aan een mega cactus taart met héél véél stekels haha!


Foto: M. Felt Photography 

Zoals je ziet, er is genoeg keus! Hoe maak jij jullie cactusbruiloft compleet?

Coverfoto: Arma Photography