Als je denkt aan een trouwlocatie denk je misschien niet gelijk aan een bruiloft in een museum. Daniël en Marilia laten zien hoe mooi en sfeervol dat kan zijn. Kijk mee als jij nog een trouwlocatie zoekt of gewoon lekker inspiratie op wil doen door de prachtige foto’s.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We wilden allebei de verbintenis aan gaan om voor elkaar te zorgen en van elkaar te houden. We hebben onze droom om voor altijd samen te zijn achtervolgt. De wereld lijkt te veranderen in een meer egoïstische richting maar wij willen een richting op gaan die ons gelukkig maakt. 

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Voor de bruiloft in de kerk heb ik een romantische jurk gekozen van het merk Self Portrait. Voor de ‘echte’ grote dag heb ik een jurk gekozen van Yolan Cris, waar ik gelijk verliefd op werd de eerste keer dat ik hem aan had. Ik dacht altijd dat ik een minimalistische jurk wilde, zonder details, maar de jurk paste zo goed en het kant was zo mooi dat ik hem niet kon weerstaan!

Hoe zag jullie dag er uit?
Onze dag was in tweeën verdeeld. Eerst zijn we getrouwd voor de kerk. We hadden een kleine viering met onze familie in de westerkerk. Hierna hebben we samen gedineerd. De grote dag begon in het Conservatorium hotel waar ik mij klaarmaakte met mijn moeder, zus, nichtje en schoonzus. De ceremonie was in het Scheepvaartmuseum dat voor ons symbool staat voor de connectie tussen Nederland en Brazilië (waar ik vandaan kom). Na een hele mooie ceremonie hadden we een receptie met jazzmuziek waar we konden kletsen met onze gasten en wat foto’s konden nemen. Daarna hebben we gedineerd met de hele groep. Tijdens het diner waren er prachtige speeches en filmpjes die onze families voor ons hadden gemaakt. Als laatste hebben we de taart aangesneden en natuurlijk de first dance gedaan.

 

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben wat betreft Nederlandse standaarden niks bezuinigd.

En waarop juist niet?
We wilden er zeker van zijn dat we genoeg bloemen en een fantastische fotograaf en videograaf hadden. Het was ook heel belangrijk voor ons dat de locatie de perfecte sfeer had door de juiste decoratie. Ook het eten moest goed zijn en het was essentieel dat we genoeg konden variatie hadden in drankjes. Natuurlijk is het feest ook een belangrijk deel van de dag, dus we hebben ook geïnvesteerd in een goede DJ en wat muzikanten gedurende de dag.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De decoratie bestond voornamelijk uit witte en groene boeketten en een marine blauw stationary. Het idee was om het minimalistisch en netjes te houden om zo het mooie museum goed uit te laten komen. 

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Als je net als ik ook een perfectionistische bruid bent, zorg er dan voor dat je bloemist, wedding planner, cateraar, stylist etc. precies begrijpen wat jij wil. Een goede tip is om op te schrijven hoe je alles wil, want je kan er niet vanuit gaan dat de mensen precies herinneren wat je hebt gezegd en hoe je het voor je ziet. Een andere tip is om een week van te voren in je hoofd te oefenen hoe je wil dat de dag er uit ziet, vanaf het punt dat je wakker wordt tot het feest. En maak een to-do lijst ter voorbereiding!

Lijstje van vendors: 

Wedding planner: Anouk from “Beau Mariage” 
Locatie: Westerkerk and Scheepvaartmuseum
Taart: Sugar lips
Jurk – Yolan cris
Pak – Suit Suply
Fotograaf: Yes I do