Jay voor de strandbruiloft! Het strand heeft voor mij iets magisch. Door de weidsheid van de zee, het ritmisch ruisen van de golven en de wuivende duinen verlies ik mezelf algauw in dromen en romantiek. Tegelijk is het strand dé plek om op een zwoele zomeravond een goed feestje te bouwen dat doorgaat tot je de zon ziet opgaan. Conclusie: een ideaal decor voor de beach bride om de liefde te vieren. 

De trouwjurk voor de beach bride

Ga je trouwen op het strand? Dan zou ik als bruid kiezen voor een korte trouwjurk. Korte jurken hebben een hoog zomerjurk-gehalte én het is lekker praktisch: de onderkant sleept niet door het zand en wordt dus niet vies :p Check bijvoorbeeld deze van onze eigen blogger Maud…


Foto: RuudC Fotografie

Trouwschoenen op het strand

Bij het strand passen natuurlijk sandaaltjes. Een hak eronder maakt het extra elegant. Nog op zoek naar inspiratie? De sandalen op de foto hieronder zijn van Harriet Wilde, die echt heel toffe én originele trouwschoenen verkopen. En check ook de blog die Martine laatst schreef: 7x sandalen onder je trouwjurk.

Foto: Wit Photography

Haar en Make-up voor de strand bruid

Ben jij een echte strandbruid? Pas je haar en make-up er op aan. Op het strand staat vaak een stevig windje. Als je haar los zit, waait het al gauw alle kanten op. Dit kan hele toffe foto’s opleveren, maar vind je het vooral irritant? Zet het dan goed vast. Bijvoorbeeld met zo’n toffe headpiece van Naturae Design! En kies met je make-up voor kleuren die mooi uitkomen met het strand als achtergrond. Want kijk eens hoe vet dit staat bij Marit. Vraag hiervoor je visagist om advies. Het haar en de make-up voor deze foto zijn gedaan door Mirjam Meijer.

Foto: Svenja Petersen Photography

Bridal paint

Deze fijne bridal painting, past toch perfect bij de strandbruid? De ‘tattoo’ wordt erop geschilderd en gefixeerd (zodat ie goed blijft zitten) en was je er na de bruiloft zo weer af. Deze bridal paint is gemaakt door Wauwkleur.


Foto: Elvera Gerlinda

Trouwringen met kristallen

Ik ♡ deze mooie ring van Feather Oak. Zo’n trouwring met kristallen past toch helemaal bij de beach bride?

Foto: Wit Photography

Trouwen in een strandtent

Het plaatje hieronder zegt ongeveer alles waarom ik zo’n fan ben van een strandbruiloft: iedereen is relaxed! Dit fijne terras is van strandtent Barbarrossa Beach bij Den Haag.


Foto: Life from the inside

Maar je hoeft niet altijd per sé naar zee om te trouwen in een strandtent. In van onze favoriete lunchplekken in Utrecht is bijvoorbeeld Key West beachhouse aan de Haarrijnse Plassen.


Foto: Anouk Fotografeert

Ben je op zoek naar een strandtent voor jullie bruiloft? Kijk eens op ons Pinterestbord met trouwlocaties.

Trouwen in het buitenland

Voor een strandbruiloft hoef je natuurlijk niet per sé in Nederland te blijven. In het buitenland zijn er ook geweldig fijne stranden te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze fijne plekken?

Foto: Hind Mari, Locatie: Frankrijk
Trouwen in ThailandFoto: Suriyun Punjaparee, Locatie: Thailand
Foto: Ralf Eppel Fotografie, Locatie: Ibiza

Trouwen op het strand in de winter of de herfst

Een strandbruiloft hoeft natuurlijk helemaal niet alleen in de zomer gepland te worden. De wind en golven maken een herfst- of winterbruiloft aan zee ook heel romantisch…


Foto: Mon et Mine
Foto: Life from the inside

Uitnodigingen voor een strandbruiloft

Met deze stationery in je brievenbus komt het strandgevoel toch direct naar binnen? De combi van watercoloring en het diepe indigo blauw geeft mij het ulitieme mediterane gevoel. Wel of geen bruiloft in het buitenland? Met deze trouwkaarten waan je je gewoon in Italië! Wil je ook zulke mooie trouwkaarten? Kijk even bij onze Lievelingsleveranciers.

Foto: Svenja Petersen Photography, Stationery: Nelleke Tekent

En wat denk je na het zien van deze foto’s, ben jij een beach bride? Yay or nay.