Voor mijn bruiloft heb ik meerdere kapsels geprobeerd (ik heb een vriendin die een hele goeie kapster is, lucky me!), maar al die oefenkapsels deel ik uiteraard graag met je! Deze keer een romantische vissengraatvlecht.

Om goed veel volume te krijgen moet je haar een beetje vettig zijn. Was het dus niet van tevoren! Mijn haar was al twee dagen niet gewassen (jakkie inderdaad, hehe).

Je begint met het krullen van je haar. Dit is niet om mooie krullen te krijgen, maar vooral om je haar volume te geven.

image1

Toupeer je haar nu om nog meer volume te krijgen. Op deze manier blijft je kapsel ook langer goed zitten trouwens. Doe dit aan de zijkanten, bovenkant en onderkant. Het is handig om je haar even voorover te gooien en op die manier de onderkant te touperen. Spuit er vervolgens goed veel haarlak op.

image2

Haal je haar nu voorzichtig naar de juiste kant, en zet dit vast met een schuifje.

image3

Verdeel het haar in twee delen. Pak nu een klein plukje uit één deel, en leg dit over het andere deel. Pak nu een klein plukje van het andere deel, en leg dit weer de andere kant op. Pak de plukjes steeds van onder het haar, en niet bovenop. Ze moeten echt om beide delen heen gaan. Zo ga je door tot het einde. Het is belangrijk dat de plukjes steeds ongeveer van dezelfde hoeveelheid zijn. Trek het ook steeds goed strak, als je de vlecht losser wilt kun je dat altijd aan het eind nog doen.

image4 image5 image6

Laat het einde zo lang als je zelf wilt, en doe er een elastiekje om.

image8 image9 image10 image11

Ga jij deze vissengraatvlecht proberen?

Foto’s: eigen beelden.