Dat je op 14 februari trouwt is natuurlijk al romantisch en dat er dan juist op die datum een laagje sneeuw de wereld wit kleurt, is helemaal idyllisch. Bekijk de Real Winter Wedding van geluksvogels Pim en Annemiek.

Winterbruiloft-Winterse-bruiloft-trouwen-in-de-winter-(7)

Wanneer zijn jullie getrouwd en op welke locatie?
Wij zijn getrouwd op donderdag 14 februari 2013 bij Huize Rustoord in Esbeek. Wij wilden graag een winterbruiloft en de keuze voor een datum was snel gemaakt. Dat moest 14 februari worden, Valentijnsdag, en ook mijn verjaardag. Gemakkelijk te onthouden dus. Huize Rustoord is zo’n geweldig mooie locatie om te trouwen, bijzonder sfeervol door de vele kunst die daar hangt en de megawarme en gezellige inrichting.

Wat was jullie idee achter een winterbruiloft?
Pim en ik houden heel erg van intense, knusse gezelligheid. En wanneer kan dat beter dan in de winter? Heerlijk warm binnen bij de open haard, kaarsjes aan. Geen stress of het weer goed is of niet, want binnen is het altijd goed:) En stiekem dachten we: “Wat zou het geweldig zijn als het gaat sneeuwen”.

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (4)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (2)

Kwamen jullie verwachtingen uit?
Twee weken voor de bruiloft hebben we geen sneeuw meer gezien. ’s Ochtends, rond een uurtje of 11, was ik met mijn moeder, zus en beste vriendin ons klaar aan het maken voor de bruiloft. Toen begon het ineens te sneeuwen. Grote, dikke vlokken sneeuw. Binnen een uur was buiten alles wit, dus ook de prachtige tuin die rondom huize Rustoord ligt. De sneeuw is de hele dag blijven liggen, de volgende ochtend toen we opstonden was het weg, alsof het zo moest zijn. Het gaf onze dag iets magisch. En wat waren de foto’s buiten in de tuin mooi met de sneeuw! Dit hadden we niet durven hopen, het maakte onze dag compleet.

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (25)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (41)

Wat vond je het hoogtepunt van jullie bruiloft?
Hoogtepunten had onze bruiloft voor mijn gevoel heel veel, eigenlijk voelde het als één groot hoogtepunt. Het eerste moment dat we elkaar zagen toen ik de trap afliep was mooi. En natuurlijk onze personal vows. Zo ontzettend moeilijk om te doen, maar ik heb er zo geen spijt van. Om elkaar ten overzien van je familie en beste vrienden te vertellen wat je in het diepste van je hart van elkaar vindt, maakt je bruiloft zo persoonlijk. Ik vond ook dat mijn man het verdiende dat iedereen zou horen waarom ik zoveel voor hem voel.

Verdere hoogtepunten waren het diner en de vele mooie woorden van onze familie. De trompetspeler die mijn man had laten komen en mijn lievelingslied had laten spelen. En als laatste de geweldige vuurwerkshow die ik als verrassing na het diner kreeg.

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (6)

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Samen met mijn moeder ben ik mijn trouwjurk uit gaan zoeken, met zijn tweetjes. Mijn moeder kent me door en door en weet waar ik me het prettigst in voel. De eerste winkel was Ann & John in Eindhoven, waar wij toen ook woonden. En de eerste jurk die ik aantrok was ‘m. Een hele eenvoudige jurk, zonder tierlantijnen, beetje zwierig en bohemian zoals ik ben en toch ook klassiek zoals Pim is. De jurk was van het merk Rembo.

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (28)

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben niet echt bezuinigd op iets in onze bruiloft. Nou ja misschien in het aantal gasten. Dat was geen financiële kwestie, maar meer omdat we beiden de bruiloft graag zo klein mogelijk wilden houden. Met alleen dierbare familie en vrienden, waarvan we weten dat we daar de rest van ons leven mee blijven omgaan.

We hebben alletwee een grote vrienden- en kennissenkring. Mijn man heeft een eigen autobedrijf met daarbij ook nog veel zakenrelaties. Het zou oneindig worden met het uitnodigen van al die mensen, wat uiteindelijk geen toegevoegde waarde aan het feest geeft. Nu hebben we het klein en intiem gehouden, hebben we met iedereen kunnen, praten, dansen, lachen en huilen. Dat maakt je bruiloft persoonlijk. Bij deze is dat ook mijn gouden tip: houd het klein!!

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (23)

En waarop hebben jullie juist niet bezuinigd?
Waar we zeker niet op bezuinigd hebben is op een weddingplanner. Aangezien Pim en ik beiden erg druk zijn, was zij meer dan gewenst. Onze weddingplanner heet Chantal Jansen. Zij heeft de hele bruiloft in meer dan goede banen geleid. Vooral op de dag zelf was het heel erg fijn dat ze er was. Absoluut geen zorgen over het verloop. Daarnaast hadden we ’s middags na de ceremonie een jazz bandje en een live painter. Dat was een tip van onze weddingplanner.

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (20)

Hoe ging dat met die live painter?
De live painter heet Feest in verve. Je kunt vooraf de maat van het doek uitkiezen en een moment op de dag dat je graag vastgelegd wilt hebben. Wij kozen voor het moment dat we de taart aansneden. Het schilderij is fantastisch geworden en een pronkstuk in ons huis. Geweldig hoe de kunstenaar met zijn tubes verf iedereen zo herkenbaar in zijn stijl heeft weten te schilderen.

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (32)

Hoe kijk je terug op de weddingshoot?
Voor het maken van de foto’s waren er mooie plekjes genoeg in het oude herenhuis, waaronder de fantastisch mooi ingerichte hotelkamers met iedere kamer een eigen thema. Via Chantal zijn we in contact gekomen met de fotograaf Dario Endara, waarbij we na een avondje kletsen een prettig gevoel hadden. Ondanks dat hij uit Amerika komt en dus Engels sprak  (inmiddels spreekt hij ook Nederlands red.), was het gemakkelijk met hem te communiceren en we voelden ons erg bij hem op ons gemak. Dat is fijn bij een fotoshoot, want dat doe je natuurlijk ook niet dagelijks.

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (38)

Heb je verder nog tips voor aanstaande bruiden?
Doe alles op één locatie, dat geeft rust in de dag. En, wat een echte gouden tip is: doe een afterborrel de dag na je bruiloft met al je gasten. Wij hebben dat in Den Bockenryder gedaan, gelegen naast Huize Rustoord. Daar hadden wij vier jaar geleden onze eerste date gehad. Het is zo leuk de dag erna de bruiloft nog eens door te kunnen nemen en met zijn allen lekker na te borrelen en babbelen!! Nog een tip: kleed je bruiloft in hoe je het zelf wilt, nodig uit wie jullie zelf willen. Het is jullie dag, voor jullie met zijn tweetjes. Je kunt het nooit voor iedereen goed doen. Maar hoe je het ook viert, je doet het altijd goed voor jullie zelf. Want het is zo’n bijzondere dag. Geniet ervan en slurp het op!!!!

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (3)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (5)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (8)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (9)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (10) Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (12)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (11)

Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (15) Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (13) Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (14)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (16)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (17)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (18)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (19)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (22) Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (21)
Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (24)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (26)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (30)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (27)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (29) Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (32)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (31)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (33)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (34)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (35)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (36)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (37)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (40) Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (39)
Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (42) Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (44)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (43)Winterbruiloft Winterse bruiloft trouwen in de winter (1)


Fotoshoot: Dario Endara