Elk moment is een goed moment om je leven te beteren, zeker als het op je relatie aankomt ;) Wij geven je een lijstje met acht voornemens om uit te kiezen. Zit er iets voor je bij?

1. Minder vitten

Ik begin maar met de open deur. Op elkaar vitten is funest voor een relatie. Leg jij de lat hoog voor hem en sta je snel klaar met je commentaar? Dan is dit jóuw voornemen. Probeer in plaats van een sneer wat vaker complimentjes uit te delen.

2. Meer flirten 

Elkaar elke dag liefdevol in de ogen kijken. Het lijkt zo logisch, toch is dit iets wat in een relatie na verloop van tijd steeds minder wordt. Als je dit bewust blijft doen, springt de vonk steeds weer over en houd je de liefde levend. Oh en nu je toch in z’n ogen aan het staren bent: is dit niet een mooi moment voor een zoen?

3. Af en toe iets geven waar hij blij van wordt

Is het een liefdesbriefje, een cadeautje, kaartjes om samen naar een voorstelling te gaan? Waar wordt jouw kerel blij van?

4. Na 22u geen ruzie meer beginnen

Relatie-experts zijn het er over eens dat je na 22u ’s avonds beter geen ruzie meer kunt beginnen. Je bent moe en prikkelbaar, waardoor een ruzie minder snel is opgelost dan wanneer je fris en fruitig bent. Slaap er een nachtje over en begin de volgende ochtend vol frisse moed aan de ruzie. Grote kans dat je het nu ineens niet meer zo belangrijk vindt.

5. Van een mug geen olifant maken

Nu we het toch over ruziemaken hebben: zeg niet te veel dingen waar je later heel erg spijt van krijgt. Soms kan het lekker voelen om in je boosheid alles wat je dwarszit eens even flink om zijn oren te smijten. Er komen dan dingen voorbij als “Jij doet altijd….” Of “Jij bent ook nooit…” Stiekem weet je wel dat dit niet helemaal waar is en toch doen die woorden wel pijn. Het klinkt ouderwets, maar het werkt echt:  tel even tot 10 tot je begint met praten.

6. Iets moois voor hem maken

Het allermooiste cadeau om te krijgen blijft iets zelfgemaakts. De gever legt er een stukje van zichzelf in. Het resultaat hoeft dan ook niet perfect te zijn om er je liefde in te uiten.

7. Elke week quality time

De ene keer met een dampende koffie of een goed glas wijn op de bank en weer even levelen. Waar staat hij? Waar sta jij? De volgende keer lekker samen erop uit en plezier maken!

8. Erop uit met vriendinnen!

Dit lijkt tegenstrijdig als je het over je relatie hebt. Maar je eigen ‘ik’ blijven met je eigen leven is belangrijk in een gelijkwaardige relatie. Daar hoort natuurlijk ook bij dat je hém de ruimte geeft om met z’n vrienden af te spreken. Voor beiden geldt: zoek naar de juiste balans tussen Ik en Wij.

En bedenk als je hopeloos faalt: gelukkig is morgen weer een goed moment om je leven te beteren :)

Foto: Unsplash.com