Nick en Lieselot wilden echt een groot, mooi, persoonlijk feest als hun bruiloft. En dus namen ze ruim de tijd om samen met een weddingplanner precies dat te organiseren! 

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Omdat het ons een logische volgende stap leek. Bovendien is het een fantastisch excuus om een feestje te bouwen met je familie en beste vrienden. Een feest waar je echt iedereen kent, geweldig toch?

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik kocht een rok en topje bij Wild At Heart in Nijmegen. Beide stuks zijn van Alexandra Grecco. De rock was echt subliem! Licht en lekker los zodat er veel beweging in zat. Over het topje dat ik kocht had ik nog twijfels. Ik heb dan in de week voor ons huwelijk – imagine my stress-levels – nog een ander topje laten maken door Jolinda Hendrickx. En dat was een goede beslissing! Het was super warm die dag – enter heatwave 2018 – en het topje van Jolinda was perfect bij die temperaturen. Bovendien is het gewoon prachtig en helemaal mijn ding. Ik heb het op onze huwelijksreis nog gedragen!

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Ongetwijfeld het avondfeest! De hele dag was prachtig, maar het gevoel dat je krijgt na de openingsdans, wanneer alle zenuwen en stress van je schouders vallen, is zalig. Bring on the alcohol!

Maar eigenlijk was alles geweldig. Van de familie en vrienden die je begroeten voor en na het burgerlijk huwelijk tot de intieme ceremonie, het toekomen van gasten en het lekkere eten. De hele dag is een droom!

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ik denk dat we het meeste zenuwen hadden over de ceremonie. In plaats van een professionele ceremoniemeester hadden we onze getuigen de opdracht gegeven iets in elkaar te boksen. We tekenden zelf een grondplan uit, selecteerden een aantal onderdelen die er zeker in moesten (stellingenspel, ringwarming, geloften,…) en gaven hen dan carte blanche. En wat een heerlijk ongedwongen ceremonie was dat! Ze deden het perfect, heel spontaan en familiair. En ze maakten zelfs tekeningen van onze gezichten voor het stellingenspel! Joy, laughter and happy tears all over the place!

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Wij kozen voor een vrij groot feest (200 gasten waarvan er 130 bleven eten) en hadden het idee alles zelf te doen. Ons huwelijk was dus een verhaal van 1,5 jaar lang voorbereiden. Denk leveranciers contacteren, afspraken maken, bloemen drogen, macramé-hangers knutselen, borden en glazen verzamelen in de kringloopwinkels, servetten scheuren en stikken,… Eigenlijk was het fijn om daar samen met ons tweetjes aan te werken en op die manier echt naar onze dag toe te leven. Het was een team-effort en dat is zeker goed voor je relatie. Ik denk dat we trots mogen zijn op het resultaat. And hey, we survived!

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Eigenlijk hebben we nergens op bezuinigd. We hebben geluk gehad dat onze locatie niet al te duur was en dat de drank daar bij inbegrepen zat voor 10 euro per persoon, de hele dag en nacht. Dat was een serieuze meevaller. Nick kocht ook geen duur kostuum maar vond zijn droomoutfit gewoon op ASOS en liet dat daarna op maat maken bij een kleermaker in de buurt. Bovendien kunnen we zo goed als alle personen die meewerkten tot onze persoonlijke vriendenkring rekenen en zijn dat vaak nog jonge starters. Dat was erg fijn werken en was hier en daar misschien wel goedkoper!

En waarop juist niet?
We zouden nooit bezuinigen op goede weddingplanners, bloemen, eten, drank en de fotograaf! Weddingplanners heb je op je dag zelf echt nodig. Bovendien kan je ze ook perfect op voorhand inschakelen om wat werk van je over te nemen. Sanya en Lotte van SALON Weddings hebben er voor gezorgd dat onze huwelijksdag echt zorgeloos was. Bloemen vinden wij heel belangrijk en Seppe De Bie maakte voor ons fantastische boeketjes, corsages en een armband. Pizza Pelgrims bakte voor ons de heerlijkste pizza’s, ter plekke in een houtoven! And believe me, we know a thing or two about Pizza. Ik mag er ook niet aan denken dat er iets anders op tafel had gestaan dan ons geweldig vegetarische buffet van Glenn. Het dessertenbuffet van Hallo Agatha was trouwens ook to die for en zou ik voor niets anders willen inwisselen! Ook de fotograaf is super belangrijk om na je huwelijk heerlijk na te kunnen genieten thuis en herinneringen op te halen. Op de dag zelf heb je het zo druk dat je ook heel veel zaken mist. De foto’s zijn dan super, en zeker die van Tasja Van Rymenant! Die zaken kosten allemaal wel wat, maar zijn zo belangrijk voor de hele vibe van je feest. Net zoals de locatie en setting.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Behalve het gouden bestek, de tafels (gemaakt van oude vloerplanken van een herenhuis) en de strobalen hebben we alles zelf gemaakt en verzameld. De tent en houten haspels (statafels) waren aanwezig op de locatie. De Save the Date-kaartjes, ons logo en uitnodigingen maakte ik zelf. De vlaggetjes maakten we van IKEA-stof (240 meter pure horror). We leerden onszelf macramé-wallhangings en plantenhangers maken. We kochten koffiebekers en sleeves en bestempelden die 350 keer met ons logo. We schilderden dagen aan pijltjes en welkomstborden. We kalligrafeerden name-tags voor de ceremonie en maakten plexiglas borden voor de tafelschikking. We zochten ons rot naar gratis perzische tapijten en reden alle kringloopwinkels in Vlaanderen af op zoek naar gouden kandelaars en 200 grote borden & dessertborden met bloemetjes en gouden randjes. Ook de kristallen wijn- en cavaglaasjes en dito bloemenvaasjes kochten we in de kringloopwinkel. We konden via-via binnen in de plantengroothandel en gingen daar helemaal wild. We plukten en droogden samen met vrienden bloemen voor de bloemenconfetti. Ook de snacks en eetbare bloemen voor in de cava haalden we zelf in de winkel.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
– Bespaar nooit op je fotograaf (ook al heb je een nonkel/oom die een camera heeft en staat te springen)! De foto’s zijn, op je partner en ring na (duh), na je bruiloft het enige tastbare dat je daar nog van zult over hebben. En geloof me, die zal je maar al te graag samen bekijken. Honderden keren. Met een wijntje.

– Get. A. Weddingplanner. Op de dag zelf heb je absoluut een troubleshooter nodig. Iemand die de laatste handdoeken weet liggen voor de afwassers en het knopje van de buitenverlichting weet hangen. Iemand die je tafels kan dekken zoals jij het voor ogen hebt en die de leveranciers kan zeggen waar ze moeten zijn. Sanya en Lotte van SALON Weddings hebben hun rol voor ons perfect vervuld!

– Doe veel zelf! Maak je dag persoonlijk. Knutsel dingen, schilder dingen en zorg dat het feest jullie als koppel weerspiegelt. Niets leuker dan de mensen die achteraf komen zeggen “dat het feest perfect aansluit bij wie jullie zijn” en “helemaal jullie was”.

– GENIET (zelfs al ga je geen hap door je keel krijgen van dat zorgvuldig geselecteerde buffet omwille van de stress)! Het cliché dat de dag voorbij vliegt is absoluut waar. Ook al geloof je dat nu nog niet. ;)

Lijstje van vendors: 
Fotograaf: Tasja Van Rymenant 
Weddingplanner: SALON Weddings 
Stationery en kalligrafie: Lieselot Engelen
Rok: Wild At Heart bridal
Top bruid: Jolinda Hendrickx
Kostuum: ASOS
Catering: Glenn Putseys, Organic and Plant-Based Catering
Dessert: Hallo.Agatha
Bloemen: Amaryllis 
Tafels en strobalen: Woodfest Events
Pizza: Pizza Pelgrims
Glazen en bestek: Femat
Trouwringen: Nele Braet Jewelry
Make up: Sophie Bell