Zo middenin de herfst is het heerlijk om een kijkje te nemen bij de zomerse bruiloft van Bart en Rosanne. Vooral de kannen roze limonade geven mij weer een ultiem zomergevoel!

de Kievit Bruiloften-1 de Kievit Bruiloften-2 de Kievit Bruiloften-2-2 de Kievit Bruiloften-3 de Kievit Bruiloften-5 de Kievit Bruiloften-6

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Trouwen zagen wij als de ultieme bezegeling van wat wij voor elkaar betekenen. We zijn nu bijna 10 jaar bij elkaar en wilden heel graag die stap zetten.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Mijn jurk heb ik gevonden bij Allure Couture in Voorburg. In de etalage van deze winkel zag ik al jaren de prachtigste jurken en telkens wanneer ik langs liep dacht ik: wanneer ik ooit ga trouwen, dan hoop ik hier mijn jurk te mogen kopen. Toen het eindelijk zover was heb ik dan ook meteen een afspraak gemaakt. De eerste keer ben ik samen met een goede vriendin en mijn aanstaande man naar de winkel gegaan. Ik wilde graag van hem horen wat hij mooi zou vinden. Daarna zijn nog een aantal pas-sessies gevolgd (zonder mijn aanstaande) omdat ik heel moeilijk een keuze kon maken uit al die mooie jurken. In de tussentijd ben ik ook nog naar een grote bruidswinkel geweest, maar ik merkte al snel dat dat niets voor mij was. Bij Allure Couture werd er niet op de klok gekeken en mocht ik zoveel jurken passen als ik wilde. Uiteindelijk had ik drie jurken over als kanshebber en ben ik gegaan voor een strakke Rosa Clara jurk met prachtig bewerkt kant.

de Kievit Bruiloften-8 de Kievit Bruiloften-9 de Kievit Bruiloften-12 de Kievit Bruiloften-14

Hoe zag jullie dag er uit?
Op 21 augustus 2015 was het dan eindelijk zover, na een lange tijd van voorbereidingen zouden we echt gaan trouwen! Als een kind zo blij werd ik wakker. Onze dag begon in een prachtig appartement in hartje Breda, samen met onze ouders, getuigen en twee goede vriendinnen. Iedereen zag er even mooi uit! Terwijl mijn aanstaande stijf van de zenuwen de laatste kreukels uit zijn overhemd stond te strijken, ging ik met mijn vriendinnen naar een andere kamer om de visagie te doen. Zelf had ik op dat moment totaal geen last van zenuwen, ik was alleen maar uitzinnig blij voor wat ging komen. Ondertussen kwamen mijn vader (toen al heel erg trots) en daarna de ceremoniemeester nog even stiekem om de hoek kijken toen zij mijn bruidsboeket en de corsages bracht. Al snel was daar het moment dat we elkaar ‘voor het eerst’ zouden gaan zien… jurk aan, schoenen aan, sieraden om en de laatste hand aan mijn haar en make-up. Lopend door de gang begonnen de spanningskriebels toch wel op te komen, maar eenmaal daar kon ik alleen nog maar glunderen. Wat zag hij er mooi uit! En die blik op zijn gezicht toen hij mij zag vergeet ik ook nooit meer! Ik voelde me net een prinses toen ik daar van die prachtige trap naar beneden liep.

Na heel wat knuffels, kussen en stralende liefdesblikken zijn we in de auto gestapt om foto’s te maken in het Mastbos nabij Breda. Dit vloog voorbij, maar het was heerlijk om even met z’n tweeën samen te zijn. Na de fotosessie zijn we doorgereden naar de plek waar het allemaal zou gaan plaatsvinden, het prachtige Domaine d’Heerstaayen, een klein stukje mediterrane in Nederland. We werden warm onthaald door de lieve eigenaresse Marijke en het topteam van Heerlijk & Hecht. Alles zag er haast sprookjesachtig uit. Alles waar we al die maanden op hadden gebroed was nu samengekomen tot een prachtig geheel.

Terwijl wij ons opmaakten voor de ceremonie, hoorden we op de achtergrond de eerste gasten binnendruppelen. Onze ceremonie zou begeleid worden door Lieke Biesemans, een geweldig lieve Belgische dame die de mooiste verhalen kan vertellen. Geen stijve en snelle huwelijksvoltrekking, maar een bijzonder verhaal vol met tranen van het lachen én van ontroering, waar iedereen die ons lief en dierbaar is in betrokken werd. Na een regen van lavendel volgde een toast bij de orangerie en een borrel op het gras. Inmiddels stonden de dj en saxofonist daar klaar om een feestje te bouwen. Op het grasveld waren verschillende plekjes gecreëerd met o.a. een photobooth, live cooking en een wijnproeverij. Na de borrel hebben we tot laat in de avond getafeld in de orangerie.

de Kievit Bruiloften-17 de Kievit Bruiloften-22 de Kievit Bruiloften-23 de Kievit Bruiloften-16-2 de Kievit Bruiloften-29 de Kievit Bruiloften-31 de Kievit Bruiloften-33 de Kievit Bruiloften-34 de Kievit Bruiloften-35 de Kievit Bruiloften-36 de Kievit Bruiloften-37 de Kievit Bruiloften-38 de Kievit Bruiloften-39 de Kievit Bruiloften-40 de Kievit Bruiloften-43 de Kievit Bruiloften-3-2

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Ik heb alle papierwerk (save-the-date, uitnodigingen, menukaartjes etc.) zelf gemaakt. Ook heb ik veel van de versiering zelf gemaakt (wat overigens hele gezellige meiden-middagen heeft gegeven). Daarnaast heb ik mijn jurk in de sample-sale gekocht, ook dat scheelde aardig.

En waarop juist niet?
Op al het overige. We zijn beiden behoorlijk perfectionistisch en wilden niet dat we later op onze dag zouden terugkijken en dan denken ‘hadden we nu toch maar…’. We hebben daarom geïnvesteerd in de prachtige locatie en het geweldige totaalconcept van Heerlijk & Hecht, maar bijvoorbeeld ook in de muziek.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan? 

Dit is een optelsom geworden van heel wat uurtjes op Pinterest en inspirerende blogs, mijmeren en knutselen met vriendinnen, en me laten inspireren door de mensen met wie wij onze dag hebben vormgegeven.

de Kievit Bruiloften-44 de Kievit Bruiloften-45 de Kievit Bruiloften-46 de Kievit Bruiloften-47 de Kievit Bruiloften-49 de Kievit Bruiloften-50 de Kievit Bruiloften-51 de Kievit Bruiloften-52 de Kievit Bruiloften-53 de Kievit Bruiloften-57 de Kievit Bruiloften-63 de Kievit Bruiloften-64 de Kievit Bruiloften-65

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?

  • Zorg dat je een paar dagen voor de bruiloft al vrij bent. Je hebt dan alle tijd voor last-minute regel dingen en vooral: je kunt dan vast voor-genieten. Trek lekker die fles champagne open en geniet met de mensen om je heen die ook zo uitkijken naar jouw dag.
  • Less is echt more. Plan je dag niet te vol. Wij hebben er bewust voor gekozen om onze dag met een niet al te groot gezelschap te vieren. Hierdoor hebben we optimaal kunnen genieten van de mensen die er waren. Ook helpt het om één mooie locatie te zoeken waar alles plaatsvindt, dat geeft veel rust op een dag die echt snel voorbij gaat.
  • Loop op de dag zelf af en toe even met je kersverse man weg en bekijk alles even van een afstandje, dat zijn echt magische momenten.

de Kievit Bruiloften-56 de Kievit Bruiloften-66 de Kievit Bruiloften-67 de Kievit Bruiloften-69 de Kievit Bruiloften-70de Kievit Bruiloften-71de Kievit Bruiloften-72 de Kievit Bruiloften-73 de Kievit Bruiloften-75 de Kievit Bruiloften-76 de Kievit Bruiloften-77

Lijstje van vendors:

Fotograaf: De Kievit bruiloften
Trouwlocatie: Domaine d’Heerstaayen

Trouwjurk: Allure Couture – Rosa Clara
Ringen en sieraden: Tiffany & Co
Trouwpak: Suit Supply
Schoenen bruid: Karen Millen
Schoenen bruidegom: Santoni
Catering en styling: Heerlijk & Hecht
Ceremoniespreeker: Lieke Biesemans, Stories by Mabel
Ceremoniemeester: Anne Floor Bakkenist
Bloemen: V&V Bloemen Breda
Muziek tijdens de ceremonie: Noël Van de Wiel
Muziek tijdens de borrel: Martin LeVrie & Ben Rodenburg