Wat is het verschil tussen eigen ontworpen, persoonlijke trouwringen en standaard exemplaren, en hoe werkt het als je ze zelf wilt laten ontwerpen? Nadine Kieft deelt vandaag de voordelen met ons!

Eigen ontworpen, persoonlijke trouwringen versus standaard trouwringen

Vaak hebben aanstaande bruidsparen er al een hele zoektocht opzitten langs de standaard juwelierszaken, als ze concluderen dat ze ‘hun ringen’ nog niet hebben gevonden. Veel van die koppels komen uiteindelijk terecht bij Nadine Kieft, die daar wel raad mee weet. “Veel reguliere juweliers hebben zo’n beetje hetzelfde aanbod, met kant en klare sets en voor de vrouw een standaard aanpassing zoals een diamant. Als je ervoor kiest om eigen trouwringen te laten ontwerpen, is er veel meer mogelijk en kun je helemaal de eigen stijl verwerken in de ringen.”

Trouwringen zelf laten ontwerpen: hoe gaat dat in z’n werk?

Net als bij een reguliere juwelier krijg je eerst een inkijkje in de bestaande collectie ringen. Met dat verschil, dat er daarna veel meer mogelijk is. Wat spreekt jullie aan en wat niet; door samen naar voorbeelden te kijken, ontdekken zowel jullie als de maker van jullie trouwringen, de stijl die bij jullie past. Wordt het een ontwerp met edelstenen of diamanten of juist niet? En welke kleur goud staat het mooiste op de huid? Zelfs als het droomontwerp voor jullie er al tussen zit, maken unieke aanpassingen voor jullie het speciaal en eigen. Het resultaat kan een combinatie van verschillende ringen zijn die jullie aanspreken, of een heel nieuw ontwerp.

Edelstenen of diamanten

Zelfs uit de edelstenen en diamanten kun je kiezen. Past bij jou juist een grotere of kleinere steen, dan kies je die uit de opties die er zijn. Natuurlijk is het ook handig om jullie budget in de gaten te houden. Wat laat dat toe? Bespreek jullie mogelijkheden met de maker van jullie trouwringen, zodat zowel jullie als hij/zij niet voor verrassingen komt te staan.

‘Setjes’ voor de man en vrouw

Het komt soms heel nauw, welke kleur goud het beste op de huid staat. Bij de één is dat rosegoud, bij de ander staat witgoud mooier. Staat jou net iets anders mooier dan jouw partner, schroom dan niet om elk voor een andere kleur te gaan. Jullie ringen hoeven niet per se een setje te zijn. Júllie zijn een setje, dat weten en voelen jullie, en dat wordt bezegeld met ringen die bij jullie passen! Bovendien zorgt een goede goudsmid ervoor dat ringen, ook als die verschillen van kleur, dankzij de persoonlijke ‘touch’ een mooie set vormen.

Oud goud in jullie ringen verwerken

Hebben jullie nog (trouw)ringen of andere sieraden liggen van grootouders of andere familie? Oud goud kan prima in nieuwe ringen worden verwerkt. Dat maakt jullie ringen nòg persoonlijker, want als oude trouwringen erin mee gesmolten worden, zit er ook echt iets ‘eigens in’. Hiervoor is het wel belangrijk om voldoende goud in te leveren. Als jullie twijfelen of jullie genoeg hebben, bespreek het dan met jullie goudsmid.

Een strakke planning is het halve werk

De maaktijd kan wat langer zijn als jullie eigen trouwringen laten ontwerpen, dan bij een juwelier die mogelijk met standaard voorraden werkt. Denk ongeveer aan een levertijd van 4 tot 6 weken. Bovendien werken de meeste goudsmeden op afspraak, dus wees op tijd om je bij hem/haar te melden. Sommigen zitten tenslotte al snel vol voor het hele trouwseizoen! Op tijd samen oriënteren zorgt ervoor dat jullie in alle rust jullie eigen smaak en wensen voor de trouwringen kunnen uitkristalliseren, zodat jullie goudsmid vervolgens voor jullie aan het werk kan.

Hebben jullie al een idee van hoe jullie trouwringen eruit komen te zien? Neem hier contact op met Nadine Kieft.