Ik ben dol op jurken. Toen ik ging trouwen wist ik dus ook al dat er twee trouwjurken zouden komen: een officiele EN eentje voor het feest! En daar zijn deze jurken uitermate geschikt voor.

Is het voor jou ook een must om een andere jurk te dragen tijdens het feest? Of plannen jullie de avond voor je bruiloft een rehearsal dinner? Dan weet je vast ook dat een ‘echte’ trouwjurk daar minder geschikt voor is (althans, vond ik zelf). Maar wat dan wel?

Een trouwpak

Ik ben MEGA fan van een echt mooi pak. En wanneer heb je nou een betere gelegenheid om er eentje voor je te laten maken dan bij je bruiloft? Ga hiervoor bijvoorbeeld naar O’Maggio, die ook voor vrouwen handgemaakte pakken maken.

Een trouwjurk met opties

Een rok met twee verschillende tops, een jurk met een losse rok die je wel of niet kunt dragen, een cape, en top over je trouwjurk… Ook als je wel je trouwjurk wilt dragen zijn er een heleboel opties om je jurk van chique naar casual te veranderen. Je kunt hiervoor terecht bij al mijn Lievelingsleveranciers!

Een feestelijke jurk

Een andere optie is om dus een extra jurk te kopen. Mijn voorkeur? Een jurk die je na je bruiloft vaker kunt dragen (want hoe jammer ook, je trouwjurk trek je meestal niet aan naar een ander feestje… Hehe…) Het voordeel daarvan is dat je er prima wat meer aan kunt uitgeven, want als je hem toch vaker draagt is dat de investering wel waard! Ik heb hiervoor een paar favoriete merken:

Een paar van mijn huidige favorieten jurken

Dit zijn momenteel mijn favorieten. Niet goedkoop, maar de meesten wel fairtrade en de investering meer dan waard!

Jurk van Sezane, 180 euro.

Jurk van Sezane, 150 euro.

Jurk van SIR the label, 245 USD.

Lange jurk van SIR the label, 600 USD.

Witte jurk van Reformation, 248 USD.

Satijnen jurk van Violeta, 60 euro.

Witte jurk van Reformation, 248 USD.

Witte jurk met bloemen van Violeta, 70 euro.

Witte blouse van Violeta, 60 euro.

Hoop dat jullie hier wat aan hebben! Benieuwd wat het gaat worden :)