Een oma uit New York, een vriend uit Australië en een live verbinding met de andere Amerikaanse familie. En dan ook nog zo’n hippe birdcage sluier dragen. De internationale bruiloft van Sylvia en Marc was een feestje!

Sylvia & Marc Grotografie-1001Sylvia & Marc Grotografie-1002
Grotografie - Mariska de Groot 2015
Sylvia & Marc Grotografie-1013 Sylvia & Marc Grotografie-1014 Sylvia & Marc Grotografie-1015 Sylvia & Marc Grotografie-1016

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Wij waren ondertussen al 6 jaar samen en hadden op het moment van het huwelijksaanzoek ook net ons huis gekocht. (Ik werd ten huwelijk gevraagd in New York!!)
We waren klaar voor de volgende stap, trouwen. We wilden graag aan iedereen laten zien dat we samen verder willen en dit wilden vieren met een bruiloft!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik ben vooraf naar de Love and Marriage beurs in Groningen gegaan samen met mijn moeder en schoonzusje. Daar was ook Fem Weddingshop aanwezig en ik werd erg enthousiast van de jurken die zij lieten zien tijdens de modeshow. Ik heb een afspraak gemaakt en ben samen met mijn moeder naar Fem Weddingshop in Leek gegaan.
Vooraf heb ik wel ideeën opgedaan op Pinterest. Milou, de verkoopster, luisterde heel goed naar wat ik wilde en voelde precies aan wat wel en niet bij me past. De eerste jurk die ik aantrok was dé jurk. De jurk is uit de lijn Beautiful van Enzoani.

Sylvia & Marc Grotografie-1018 Sylvia & Marc Grotografie-1019 Sylvia & Marc Grotografie-1023 Sylvia & Marc Grotografie-1025 Sylvia & Marc Grotografie-1027 Sylvia & Marc Grotografie-1028 Sylvia & Marc Grotografie-1031

Hoe zag jullie dag er uit?
Marc zijn familie was speciaal over gekomen uit Amerika (en zijn oma is 86!). Ik heb de nacht voor de bruiloft traditiegetrouw bij mijn ouders geslapen, Marc had het hele huis vol met zijn familie uit Amerika. Samen met mijn moeder, schoonzusje, de oma van Markt, tante en twee nichten zaten we al om 8 uur ’s ochtends bij de kapper. Daarna ben ik met mijn moeder en schoonzusje terug naar het ouderlijk huis gereden om onze visagie te laten doen, en om mijn jurk aan te trekken.
Marc werd door zijn oma uit New York geholpen. (Marc zijn moeder is in 2011 overleden en dus extra bijzonder dat oma van zijn moeders kant speciaal voor de bruiloft naar Nederland is gekomen). Daarna werd hij opgehaald door onze chauffeur voor de dag & zijn beste vriend uit Australië. Rond half 12 kwam Marc mij ophalen in een prachtige auto! Het burgerlijk huwelijk vond plaats in het gemeentehuis in Drachten. Er was zelfs een live verbinding met de overige familieleden in Amerika.

Na de huwelijksvoltrekking zijn we samen met Mariska naar de fotolocatie gegaan. Toen we net in de auto gestapt waren vroeg Marc zijn beste vriend/onze chauffeur: Hoe lang is het ongeveer rijden? En met dat hij dat vroeg toverde hij een fles champagne tevoorschijn met 2 glazen. Een betere chauffeur kun je je toch niet wensen? :D Foto’s hebben we gemaakt in het natuurgebied de Leijen en op het industrieterrein in Drachten.

Aangekomen in het restaurant hebben we samen met onze daggasten getoast op de mooie dag en zijn we niet veel later aan het diner begonnen. Na het diner was het kerkelijk huwelijk in het Karmelklooster in Drachten. Een goede vriend van ons heeft, samen met de pianist de dienst begeleid. Met het prachtige geluid van de saxofoon, zijn zang, de mooie kapel van het klooster en al die lieve mensen die naar de dienst waren gekomen, was het een hele bijzondere dienst! Na afloop van de dienst hebben we alle ballonnen opgelaten, prachtig!

Elke keer als we weer in die prachtige trouwauto zaten zeiden we tegen elkaar, wauw wat was dit leuk, bijzonder! En zo ook na het kerkelijk huwelijk.

En toen was het tijd voor het laatste gedeelte van onze bruiloft, het feest. Jeetje, wat is die dag voorbij gevlogen. Er werd gelachen, gedronken en de voetjes gingen van de vloer. Het was een geweldig feest om onze prachtige dag mee af te sluiten!

Sylvia & Marc Grotografie-1038 Sylvia & Marc Grotografie-1042 Sylvia & Marc Grotografie-1043 Sylvia & Marc Grotografie-1045
Grotografie - Mariska de Groot 2015
Sylvia & Marc Grotografie-1058Sylvia & Marc Grotografie-1060

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Ik zelf draai de handen niet om voor wat knutsel werk, dus heb ik heel veel decoraties zelf gemaakt. De Birdcageveil bijvoorbeeld (netje is gedragen door mijn moeder op haar trouwdag, maar zat vast aan een hoedje), maar ook de corsages, autolinten, letterslingers en de menukaarten. Daarnaast kenden we via via iemand die heerlijke taarten maakt als uit de hand gelopen hobby.
In onze trouwdienst in het klooster heeft een goede vriend van ons gespeeld, dit was niet een kwestie van bezuinigen maar gewoon geluk hebben met zulke muzikale vrienden. :)

En waarop juist niet?
Op de jurk, het trouwpak, de fotograaf, het restaurant en de feestband. Je trouwt maar een keer (dat is tenminste de bedoeling)! Dan wil je later geen spijt krijgen van, had ik nou maar wel… Ik had mijn droomjurk gevonden, Marc had het pak gevonden wat hij mooi vond.
Een collega van Marc kende een goede fotograaf (zijn vrouw) en wat had hij daar gelijk in! Mariska van Grotografie is een topfotograaf. En dat is toch wel zo belangrijk! Wij kijken ons leven lang met plezier terug naar de prachtige foto’s die zijn gemaakt.
Alle prachtige locaties die we hier in de buurt hebben, ook daarbij hebben we niet naar het budget gekeken.
Daarnaast zijn wij beide grote muziekliefhebbers en houden van een goed feestje, een goede band was dus van groot belang!

Sylvia & Marc Grotografie-1063Sylvia & Marc Grotografie-1065Sylvia & Marc Grotografie-1069Sylvia & Marc Grotografie-1071Sylvia & Marc Grotografie-1072Sylvia & Marc Grotografie-1073Sylvia & Marc Grotografie-1074Sylvia & Marc Grotografie-1075Sylvia & Marc Grotografie-1076Sylvia & Marc Grotografie-1078

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Eigenlijk heb ik bijna alle decoratie zelf gemaakt. Door ver van te voren ideeën op te doen op Pinterest, en een kleurenthema te bepalen ben ik aan de slag gegaan, soms met hulp van mijn ceremoniemeesters. Ik heb geprobeerd alles in de themakleuren koraal, mint en goud te maken. Er waren twee kleuren corsages, koraal en mint met gouden stiksels. Dezelfde harten heb ik ook weer terug laten komen in de autolinten.

De menukaarten heb ik gemaakt met het logo wat weer terug te vinden was op onze trouwkaart. De bloemenversieringen zijn gemaakt door Eline van StijlE. Ze heeft echt prachtige dingen gemaakt! Zo stonden in het restaurant drie kleine boeketjes die leken op mijn trouwboeket. De weckpotten heb ik zelf gekocht en overgespoten in de kleuren Koraal, mint en goud. Onze ceremoniemeesters hadden een ballonnenboog gemaakt bij het klooster en een goede vriendin heeft alle ballonnen opgeblazen, wat een werk!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Pinterest! Hier kun je zoveel ideeën opdoen met betrekking tot je thema, decoraties, jurk, haar, make-up etc. :) En geniet op de dag zelf van elke seconde!

Sylvia & Marc Grotografie-1081Sylvia & Marc Grotografie-1083
Grotografie - Mariska de Groot 2015
Sylvia & Marc Grotografie-1088Sylvia & Marc Grotografie-1095Sylvia & Marc Grotografie-1100

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Grotografie – Mariska de Groot

Haar: Kapsalon Kreatief, Opende
Visagie: Zo Mooi huidsalon
Bloemen: StijlE – Eline Kootstra
Autoverhuur: Een trouwauto huren
Taart: Taarten van Grytsje
Restaurant: De Graancirkel, Drachten
Locatie: Karmelklooster, Drachten
Muziek karmelklooster: Folkert-Hans Tolsma