Kirsten weet hoe je een bruiloft aankleed, dat is enorm te zien in haar bruiloft. Slingers, houten bordjes, lichtjes, en nog veel meer! Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder.

Bruiloft-kirsten-joery-1 Bruiloft-kirsten-joery-2 Bruiloft-kirsten-joery-3 Bruiloft-kirsten-joery-4

Wanneer zijn jullie getrouwd?
Op 15 augustus 2014

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik ben in een paar winkels geweest en steeds niet geslaagd, dus toen heb ik een afspraak gemaakt bij Joan Bruidsmode in Leeuwarden. Toen ik binnenkwam zag ik de jurk op een pop en dacht meteen ‘dat is ‘m’! Ik heb nog wel andere jurken aangepast (ze hebben er echt heel veel, superwinkel!) maar het is toch die jurk geworden. De jurk is van Bridalstar. Het grappige is dat toen ik de afspraak maakte bij Joan, ze vroegen naar wat voor soort jurk ik op zoek was. Ik zei toen dat ik op zoek was naar een korte jurk, geen prinsessenjurk of baljurk en wilde en ook geen lange sleep. Een korte jurk is het zeker niet geworden! En ik had toch een hele lange sleep.

Bruiloft-kirsten-joery-5 Bruiloft-kirsten-joery-6 Bruiloft-kirsten-joery-7 Bruiloft-kirsten-joery-8 Bruiloft-kirsten-joery-9 Bruiloft-kirsten-joery-10 Bruiloft-kirsten-joery-11 Bruiloft-kirsten-joery-12

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben heel bewust naar alle kosten gekeken en de prijskaartjes vergeleken van verschillende aanbieders. Verder hebben we familie en vrienden gevraagd te helpen. We hebben bijvoorbeeld mijn vader gevraagd ons te rijden, hij heeft zelf een hele mooie oldtimer. Ik heb mijn familie en vriendinnen gevraagd taart te maken, we wilden graag een taartentafel met verschillende smaken taart. Mijn zusje ontpopte zich tot een ware banketbakker en maakte een hele mooie bruidstaart! Doordat we genoeg taart hadden, konden de avondgasten ook nog lekker een stukje mee naar huis nemen. Verder heb ik bijna alle versiering zelf gemaakt. Mijn moeder heeft me hiermee geholpen. Marktplaats en de kringloopwinkel zijn geweldig om allemaal leuke dingetjes te vinden. 

Ik heb poederroze pumps gekocht voor bij de jurk, dat stond super! Het mooie is dat ik ze ook nu nog aankan bij een gewone outfit. Ik vond het zonde om witte trouwschoenen te kopen die je daarna nooit meer aandoet. Daarnaast heeft een collega van mij een Dahlia tuin, van haar heb ik heel veel Dahlia’s gekregen. Bloemen maken de versiering toch wel echt af.

En waarop juist niet?
We hebben uiteindelijk meer aan de catering uitgegeven dan we hadden gepland. Maar hier hebben we geen moment spijt van gehad, want alles was tip top geregeld. Omdat wij trouwden in een boomgaard waar, behalve toiletten en stroom, niets aanwezig was, wilden we graag een cateraar die ervaring had met buitenbruiloften. Want we hadden alles nodig; van tenten tot tafels, van bestek tot borden en glazen, van stroomverdeling tot bediening. En uiteraard het eten en drinken. Onze cateraar was Verrassend & Culinair en zij hebben dit allemaal supergoed geregeld!

Bruiloft-kirsten-joery-13 Bruiloft-kirsten-joery-14 Bruiloft-kirsten-joery-15 Bruiloft-kirsten-joery-16 Bruiloft-kirsten-joery-17 Bruiloft-kirsten-joery-18 Bruiloft-kirsten-joery-19

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Ik heb de versiering en aankleding zelf gemaakt. Mijn moeder en ik hebben heel veel glazen potjes versierd en we hebben samen de hartjes-backdrop gemaakt. Zelf heb ik de houten borden en wegwijzers gemaakt. Ook de polaroid-lijst heb ik zelf gemaakt (aanrader voor je gastenboek!). Verder hebben we overal gekeken naar leuke vintage dingetjes; marktplaats, kringloop, Action, Blokker, Hema, Xenos etc. en zo nog allemaal leuke dingen geknutseld en gemaakt.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Tip 1: Je leest overal dat het inkorten van je gastenlijst je heel veel geld bespaart en het is waar! Nodig uit wie echt dicht bij je staan, hierdoor krijg je echt een fijne sfeer op je bruiloft (en ’t scheelt geld ;) ).
Tip 2: Wil je ook leuke zelfgemaakte versiering, decoratie en/of aankleding op je bruiloft, begin op tijd! Of… vraag mij! Ik verkoop namelijk een aantal leuke dingen van mijn eigen bruiloft. Ook maak ik nieuwe dingen zoals backdrops, houten borden/wegwijzers, ringkistjes, vlaggetjes, etc!

Bruiloft-kirsten-joery-20 Bruiloft-kirsten-joery-21 Bruiloft-kirsten-joery-22

Foto’s van Bloominglight Photography