Je bruiloft in een prachtige tuin, wie wil dat nou niet? Jeffrey & Renske hebben het geluk dat hun opa en oma zo’n prachtige tuin hebben. Wil je zien hoe dat eruitziet? Kijk en lees dan snel verder.

Bruiloft-jeffrey-renske-1 Bruiloft-jeffrey-renske-3 Bruiloft-jeffrey-renske-5 Bruiloft-jeffrey-renske-6 Bruiloft-jeffrey-renske-7 Bruiloft-jeffrey-renske-8

Wanneer zijn jullie getrouwd?
Vrijdag 29 augustus 2014.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb de jurk gekocht bij een bruidsmodezaak in Leeuwarden. Ik liep daar altijd langs als ik daar in de buurt les had en zei altijd dat ik daar NOOIT heen zou gaan als ik ging trouwen aangezien ik de jurken in de etalage helemaal niet mooi vond. Toch ben ik daar heen gegaan toen ik erachter kwam dat ze Rembo Styling verkochten. Het is uiteindelijk geen rembo styling geworden maar een Linea Raffaelli (ik moest even de zolder op om het merk op te zoeken haha).

Bruiloft-jeffrey-renske-9 Bruiloft-jeffrey-renske-10 Bruiloft-jeffrey-renske-11 Bruiloft-jeffrey-renske-12 Bruiloft-jeffrey-renske-13 Bruiloft-jeffrey-renske-4 Bruiloft-jeffrey-renske-2

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben over het algemeen sowieso een low budget bruiloft gehouden dus niet extra bezuinigd op specifieke dingen. Voor de locatie hoefden we niet te betalen aangezien het bij mijn opa en oma in de tuin was, dus dat was al een kostenpost minder.

En waarop juist niet?
We hadden een band voor ’s avonds en overdag zou er een cd opstaan. Toen hebben we last minute toch nog een jazz muzikant geregeld wat werkelijk fantastisch bij de stijl en sfeer paste. Mister Sunlight. We waren toen erg blij dat we toch extra geld hadden gestoken in deze muzikant.

Bruiloft-jeffrey-renske-14 Bruiloft-jeffrey-renske-15 Bruiloft-jeffrey-renske-16 Bruiloft-jeffrey-renske-17

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De versiering en aankleding heb ik zelf gedaan maar de basis was natuurlijk de tuin en daar hebben mijn opa en oma maanden werk van gehad. Verder heb ik een jaar lang potjes verzameld, heb daar zand ingedaan en vervolgens een waxinelichtje. Ik had er +/- 100 en ze stonden verdeeld over 2 grote tafels. Ik was 3 dagen voor de bruiloft nog snel naar een wildbloem kwekerij geweest voor een bruidsboeket en heb daar gelijk geregeld dat ze nog extra bloemen in grote flessen deden. Deze stonden bij de kaarsjes op tafel. Verder hadden we 150 prikkabels door de hele tuin voor als het donker werd. Verder had ik die week ook nog wat dingetjes bij de Action gehaald, zoals kleine krijtbordjes voor bij de taarten. Beetje jammer was wel dat ik ook nog voor een flink bedrag grote ronde lampionnen had gekocht voor in de bomen. Om tijd te besparen had ik ze de dag van tevoren al uitgevouwen en in de feesttent gelegd maar door de vochtige avond waren deze zo verzakt dat we ze niet meer hebben kunnen gebruiken.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Mijn belangrijkste tip is voor bruidjes die een relaxte sfeer willen. Begin de dag niet te vroeg en nodig een vaste groep uit. Onze aanvang was om 15.00, ceremonie om 16.00 en daarna liep alles lekker in elkaar over. De taart, het eten, het feest, alles ging soepel. Wil je je feest op een leuke locatie houden, zorg er dan voor dat je op locatie mag trouwen. Daardoor hoef je nergens meer heen en heb je geen last van stress.

Bruiloft-jeffrey-renske-18 Bruiloft-jeffrey-renske-19 Bruiloft-jeffrey-renske-20

Foto’s van Hanke Arkenbout Photography