Als je blogger bent bij een trouwfotograaf, dan moet je wel een mooie bruiloft krijgen! En dat is dan ook heel goed gelukt bij Jan-Jaap & Marianne.

Bruiloft-jan-jaap-marianne-1 Bruiloft-jan-jaap-marianne-2
Wanneer zijn jullie getrouwd? 
We zijn getrouwd op vrijdag 27 juni 2014.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb mijn jurk gevonden bij Valkengoed in Amersfoort. Gezien mijn kieskeurigheid had ik niet verwacht dat ik hem de eerste keer gelijk zou vinden. Van te voren had ik een vrij duidelijk beeld van wat ik wilde: een hoge taille, lichte stoffen en kant. Het kant klopte uiteindelijk, maar de rest helemaal niet. Mijn familie en vriendin hadden daardoor nog eerder door dat dit mijn jurk werd dan ik zelf. Sowieso ben ik niet zo’n type die de kleedkamer uitloopt en direct in tranen roept: dit is hem! Ik moet altijd wennen aan een idee en dus ook aan mijn trouwjurk. De verkoopster had dat door en liet me een kwartier in mijn jurk lopen. Toen wist ik het zeker. Het werd de derde jurk: Obsession van Marylise. Bijzonder om te ervaren dat zo’n jurk naarmate meer pasbeurten echt van jou wordt!
Bruiloft-jan-jaap-marianne-3 Bruiloft-jan-jaap-marianne-4 
Waar hebben jullie op bezuinigd? 
We hebben op veel dingen wel bezuinigd. Om het geld, maar ook omdat we andere opties leuker en persoonlijker vonden. De trouwauto is zo’n voorbeeld. Jan-Jaap’s vader heeft een hele mooie oude mercedes en daar hebben we de hele dag in mogen rijden. We hebben ook bezuinigd op de aankleding, omdat we heel veel zelf hebben gedaan. En sommige dingen kun je gewoon veel goedkoper halen in het buitenland. Via Etsy heb ik een geweldig haarstukje gekocht voor 30 euro. Hij paste perfect bij mijn jurk! Ook het dessert viel goedkoper uit, doordat we een ijskar huurde van IJshoeve Ruitenbeek. Dat was echt super leuk!

Waarop juist niet?
We vonden het belangrijk dat onze dag ontspannen, ongedwongen en persoonlijk zou zijn. Daarom kozen we voor een invulling die goed paste bij onszelf. Na het gemeentehuis en de kerk gingen we naar het Hoveniersbedrijf van Jan-Jaap’s ouders, waar we een tent hadden neergezet. Met de daggasten hebben we daar een paar uur kunnen ontspannen met bruidstaart en een heerlijke bbq. Deze plek moest natuurlijk aangekleed worden en spullen huren kost ook wat. Toch was dat het echt allemaal waard! Partycentrum Schimmel zorgde voor genoeg eten en drinken, want ook dat vonden we erg belangrijk.
Bruiloft-jan-jaap-marianne-5 Bruiloft-jan-jaap-marianne-6 Bruiloft-jan-jaap-marianne-7 Bruiloft-jan-jaap-marianne-8
Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan? 
Qua aankleding wilde ik graag dat het paste bij wie we samen zijn. Maandenlang liep ik alle winkels en internet af op zoek naar spullen en ideeën die we konden gebruiken, maar ook maakten we veel zelf. Jan-Jaap is veel bezig met tuinen en parken en dus zaagde hij op zijn werk 30 plateaus van hout waar ik weer spullen op kon zetten. Ik houd zelf van schilderen en schrijven en maakte dus kleine schilderijtjes op een ezeltje met mooie teksten. Samen houden we wel van wijn, dus zette ik de menukaart in een kurkentrekker. De ouders van Jan-Jaap hebben een Hoveniersbedrijf en dus zorgde hij samen met zijn vader voor mooie planten bij de tent. Mijn moeder en tante maakten vlaggetjes en tafellopers. Bovendien heb ik een eigen bedrijf in geboortekaarten en trouwhuisstijlen: Leesign.Voor onze trouwdag maakte ik dus een huisstijl die overal terugkwam. In de save the date en trouwkaart natuurlijk, maar ook in het programmaboekje, op het krijtbord, de liturgie, de menukaart, de schilderijtjes, fotolijstjes aan de muur, bij ons gastenboek en de kaartjes bij het eten. De bloemen kwamen van Puravie. Chantal is super creatief en zorgde, naast mijn boeket en de corsages, voor 50 gave flesjes met blauwe en paarse bloemen en een heel gaaf krijtbord. De (heerlijke!) taart past helemaal bij de aankleding en kwam van Mienbakt.
Bruiloft-jan-jaap-marianne-9 Bruiloft-jan-jaap-marianne-10 Bruiloft-jan-jaap-marianne-11 Bruiloft-jan-jaap-marianne-12
 Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden? 
Oh zoveel! Maar de belangrijkste is misschien wel dat je niet moet vergeten waar je trouwdag om draait: je trouwt met je grote liefde, mag voor altijd samen zijn en wat er ook gebeurt: dát is het allerbelangrijkste. Mijn omgeving (en ik zelf ook) was bang dat ik niets los zou kunnen laten op de dag zelf. Ik was er zo veel mee bezig dat iedereen dacht dat ik, opgedirkt als ik was, toch die ene slinger een tikkeltje naar rechts zou hangen als hij mijns inziens niet goed genoeg hing.

Maar niets van dat gebeurde. Ik zat die morgen om half zes in bad en dacht: nu is het klaar met de stress. Ik kan niets meer doen en laat alles over me heen komen. We waren zo ontspannen samen en dat was heerlijk. Bovendien waren onze ceremoniemeesters te gek! Ze vormden samen een goed team en hadden alles perfect voor elkaar. Hun doel was: Jan-Jaap en Marianne moeten genieten en daar doen we alles aan. En genieten deden we.