Als de bruid aankomt met een roze dinosaurus tas, dan weet je dat dit een creatieve bruiloft gaat worden! 

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Ik wilde heel graag een feest en Stefan vond dat een feest alleen maar kon als we ook echt gingen trouwen.

Het heeft een hele tijd geduurd voor hij op de knieën ging en het echt zover was. In volle planningsfase ontdekten we bovendien dat we zwanger waren, dus we hebben het officiële deel een paar maanden vroeger gedaan dan het feest. Zo was dat al geregeld voor Sophia geboren werd.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Het is behoorlijk spannend, ontdekken dat je zwanger bent en beseffen dat je nog een jurk moet kiezen. En help, pas je er dan nog wel in als de baby geboren is?! Ik had al een pinterestbord vol mooie jurken, maar vond de rug van deze jurk van Rembo styling zo mooi. Met mijn schoonzusje (ook mijn maid of honour) zijn we naar een winkel gereden waar ze die jurk hadden hangen. Het had allemaal een beetje haast, vanwege de groeiende buik. In de winkel waren ze heel aardig en rustig. Ze hebben heel goed geholpen met kiezen en stelden me gerust dat het passen en aanpassen van de jurk wel in orde zou komen na de bevalling. Nadat ik een paar andere jurken heb aangepast, kwam ik toch weer terug bij de jurk van Rembo.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Alles was zo leuk, maar als we moeten kiezen, vonden we de ceremonie allebei echt heel mooi. Toon en Annelore hadden ons op voorhand een paar uur lang uitgehoord en vragenlijsten laten invullen. Onze vrienden hebben ook een heleboel vragen moeten beantwoorden. Met al die informatie zijn ze aan de slag gegaan en hebben ze ons verhaal geschreven. We wisten op voorhand niet wat ze gingen vertellen, dus het was een heel fijne verrassing. Ik ben ook heel blij dat we zelf onze geloften hebben geschreven. Het was een heel persoonlijk en beetje emotioneel moment.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Het was een beetje spannend om onze bijna drie maanden oude dochter mee te nemen naar het feest. Ze kreeg nog borstvoeding, maar kon ook al van een flesje drinken. Baby’s hebben zo hun eigen timing en we konden alleen maar hopen dat ze niet net op een heel belangrijk moment honger kreeg of van zich liet horen. We wisten ook niet zeker of ze wel tegen de drukte van al die mensen zou kunnen. Dat viel gelukkig allemaal goed mee. We hadden een paar dingen beter kunnen regelen, maar er waren genoeg potentiële babysitters om met haar te knuffelen. Achteraf ben ik vooral heel blij dat ze erbij was en dat ze, zo klein als ze was, die dag met ons heeft meegemaakt. Ze weet er natuurlijk niks meer van, maar het voelt toch erg bijzonder. Extra bonus dat we nu al zulke mooie familiefoto’s hebben!

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Mijn moeder had ons een weddingplanner cadeau gedaan. Ik denk dat dat het beste cadeau is dat we hadden kunnen krijgen. De meisjes van Hotel Chevalier hebben heel goed kunnen inschatten wat we leuk en mooi vinden en hebben bijna alle praktische dingen geregeld. De dag zelf waren ze er ook bij om alles in goede banen te leiden, dus daar hoefden we ons geen zorgen over te maken. Als ik er nu aan terugdenk, was ons deel van het plannen vooral kiezen. Niet altijd gemakkelijk, wel leuk. De aankleding hebben we pas de dag zelf gezien. We wisten wel dat er gekleurde dino’s gingen zijn en een ballonnenslinger, maar hoe alle details bij elkaar zouden komen, wisten we niet. We waren er echt heel blij mee. We hadden het zelf niet beter kunnen doen.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Nadat we alle grote dingen beslist hadden, hebben we gekeken wat er over was van het budget en moesten we keuzes maken. Uiteindelijk hebben we vooral geknipt in kleine, leuke dingen, zoals decoratie en bloemen. Ik weet nog dat ik daar een beetje verdrietig van werd. Kiezen is altijd een beetje verliezen. Maar toen ik de versierde zaal zag, had ik daar echt geen last meer van. Ook met een beetje minder zag alles er supermooi uit.

Mijn ring komt uit de collectie van Lore Van Keer en was ook niet zo heel duur.

En waarop juist niet?
Ik wist al heeeeel lang dat als we ooit gingen trouwen, Melissa dan de foto’s moest komen maken. Ik ben fan van haar werk en ze is ook nog eens heel aardig en leuk. Daar wilde ik echt niet van afwijken en ik ben heel blij dat ze erbij kon zijn.

Eten en drinken vonden we ook belangrijk. We wilden een sharing dinner, omdat we dat gezelliger vinden. Geen stijf gedoe, we zitten toch met vrienden en familie aan tafel. Witlov had daar erg lekkere ideeën over, dus die keus was ook snel gemaakt.

Voor een papierliefhebber als ik was de uitnodiging ook heel belangrijk. Die hebben we laten ontwerpen door Liesbet van Mino Paper Sweets. Een heel lastige opdracht, met twee mensen die iets helemaal anders mooi vinden, maar we zijn zo blij met het resultaat. De uitnodiging hangt nog steeds bij ons in huis.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Daar hebben de meisjes van Hotel Chevalier voor gezorgd. Nadat we gezegd hadden wat we heel graag wilden, wat minder belangrijk was en wat niet hoefde, zijn zij aan de slag gegaan met het maken en verzamelen van de versiering. Die dino’s en de eenhoorn zijn een beetje een uit de hand gelopen grapje, maar ik ben blij dat ze die zo vaak hebben laten terugkomen. Ze typeren ons wel een beetje: Stefan is dol op dino’s, klassieke muziek en geschiedenis en ik hou meer van eenhoorns, ABBA en vrolijke kleurtjes. Voor de bloemen werkten ze samen met Annelies van Stek en de ballonnenslinger is gemaakt door Oh My Party.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Het is vast al duizend keer gezegd, maar beslis wat jullie leuk vinden en ga daar voor. Maak er een uniek feest van door te doen wat bij jullie past en trek je niet teveel aan van wat andere mensen verwachten. Oh, en investeer in een goede fotograaf. Als je een paar weken na het feest al die mooie foto’s krijgt, beleef je alles nog een keer en zie je dingen die je de dag zelf gemist hebt. Dubbel feest!

Lijstje van vendors:
Locatie – Kasteelhoeve Oplombeek
Fotograaf – Melissa Milis
Weddingplanner – Hotel Chevalier
Ceremonie – Toon en Loot
Catering – Witlov
Uitnodigingen – Mino Paper Sweets
Jurk – Rembo van bij Moderna
Bloemen – Stek