Corsages voor je bruiloft ouderwets? No way! Ze rocken je bruiloft en al helemaal als je iets uitkiest wat bij jullie als bruidspaar past. Maar wat zijn de mogelijkheden en waar komt de corsage eigenlijk vandaag? Dat lees in je in deze blog!

Een stukje geschiedenis van corsages

Het dragen van corsages gaat een heel eind terug de geschiedenis in. Uiteraard zijn we hier niet voor een uitgebreide geschiedenisles, dus ik neem je maar even kort mee. Corsages werden al in de middeleeuwen gedragen. Deze bestonden uit 1 of 2 bloemen en wat groen en het werd gedragen bij speciale gelegenheden, waaronder een bruiloft. Waarom er voor een bloem gekozen werd? Om de boel op te vrolijken natuurlijk, maar ook voor de geur. Men geloofde namelijk dat het boze geesten afweerde.

Vandaag de dag

Vandaag de dag is dat niet meer de reden waarom we bij speciale gelegenheden een corsage dragen (of nou ja, misschien dat er nog wel mensen zijn die erin geloven). Dat het een manier is om de outfits van je gasten op te fleuren, dat is natuurlijk een feit. Ook geeft het een soort saamhorigheidsgevoel; al jullie uitgenodigde gasten horen erbij! Dat is iets wat je graag op je bruiloft wilt creëren. Tegenwoordig weerspiegelt een corsage ook het karakter van het bruidspaar of is het een verlengstuk van het bruiloftsthema of style van de bruiloft.

Wat is er allemaal mogelijk?

De bloemcorsage is het meest bekend. Hoewel ik heel erg fan ben van bloemen en er tegenwoordig prachtige bloemcorsages gemaakt worden, vind ik een alternatief ook erg tof! Vooral als het zo goed past bij het bruidspaar. Vrienden van mij houden bijvoorbeeld heel erg van spelletjes en zij hadden op hun bruiloft voor de gasten een zandloper als corsage. Super leuk en origineel!

Andere alternatieve corsages zijn;

  • Buttons
  • Veertjes
  • Linten
  • Ach, je kunt het zo gek nog niet bedenken of het kan als corsage dienen!

Onze lievelingsleverancier Lydia van Joehoee! maakt ook van die toffe en originele corsages. En daar is helemaal niets ouderwets aan! Lydia maakt bijvoorbeeld corsages van hout. Schattige hartjes en grappige snorren. Met jullie initialen en datum van de bruiloft erop gegraveerd is ook mogelijk! Er zijn verschillende mogelijkheden en je kunt zelfs uit een aantal lettertypes kiezen. Zo laat je een prachtige houten corsage creëren, dat precies bij jullie als bruidspaar past en mengt met de style van jullie bruiloft. Stuk voor stuk handgemaakt en uniek!

houten corsages - Girls of honour

houten corsages - Girls of honour

Een boel ideeën dus. Of je nu voor een bloemcorsage gaat, een zandloper of een houten hart van Joehoee!, kies iets wat bij jullie past. Zo is een corsage allesbehalve ouderwets!

Meer weten over Joehoee! en wat voor leuks ze nog meer heeft? Check dan snel de webshop van Joehoee!

Foto’s: Nathania Photography