Fijn, jullie hebben de ceremoniemeesters uitgekozen en gevraagd. Tijd om af te spreken en plannen te gaan maken. Maar wat vraag je nou eigenlijk aan je ceremoniemeesters? Wat mag je van ze verwachten?

Besef goed dat het een gunst is die je vraagt aan de ceremoniemeesters. Vooral als je bijvoorbeeld je zus vraagt, of één van je beste vrienden, moet je goed bedenken hoeveel taken je diegene geeft. Er zijn mensen die het een hele eer vinden dat je hen als ceremoniemeester vraagt. Ze willen je alles uit handen nemen, maar het kan ook zo zijn dat iemand hele andere ideeën heeft over het ceremoniemeester zijn. Om hier achter te komen is het goed om bij jullie eerste meeting de verwachtingen te bespreken.  Voor jullie is het misschien logisch dat de ceremoniemeesters de bedankjes voor de gasten regelen, maar zij kunnen het juist net andersom verwachten.

Dus afspreken maar! Pak er een heerlijke kop thee bij, of als het al borreltijd is een goed glas wijn. Jullie gaan de mooiste dag van jullie leven plannen en de weg ernaar toe mag ook feestelijk gevierd worden!

Wat mag je van ze verwachten?

Om jullie op weg te helpen hebben wij een hele fijne takenlijst gemaakt. Dit kan jullie helpen om te bedenken wat jullie als bruidspaar zelf willen regelen en wat jullie aan de ceremoniemeesters willen overlaten. Uiteraard kunnen aan dit lijstje meer (of minder) dingen toegevoegd worden in overleg met de ceremoniemeesters.

takenlijst ceremoniemeester

Klik hier om de takenlijst te downloaden >>

Niet zo vanzelfsprekend…

Best een lijst zo! Besef dan ook goed dat het niet vanzelfsprekend is dat je de ceremoniemeesters met van alles kunt opzadelen. Handig dus om samen duidelijke afspraken te maken. Hebben jullie bij het zien van bovenstaand takenlijst al meer dan vijftien dingen gezien waarvan jullie het aan de ceremoniemeester over willen laten, of willen jullie liever alles uit handen kunnen geven, overweeg dan om een weddingplanner in te huren. Onze Lievelingsleveranciers doen dit met liefde voor je!

Het ceremoniemeesterschap is een grote en verantwoordelijke taak. Laat ze dan ook weten dat jullie erg dankbaar zijn dat ze die taak op zich genomen hebben en zich de hele dag uit de naad hebben gewerkt voor jullie. Zet ze bijvoorbeeld aan het einde van de grote dag in het zonnetje en bedank ze, waar alle gasten bij zijn, met een hartelijk applaus, een grote bos bloemen en een heerlijk verwenpakketje.