Afgelopen week had ik het roer in handen op Instagram en werd het thema Victorian uitvoerig visueel belicht! In deze blog wil ik nog iets meer vertellen over wat de stijl inhoud, waar het vandaan komt en wat je ermee kan!

De tijd dat Koningin Victoria regeerde in Groot Brittannië, van 1837 tot 1901 staat bekend als het Victoriaanse tijdperk. Het was een tijd van veel technologische vooruitgang, vrede en stijgende welvaart. Er zijn veel series en films gezet in dit tijdperk en de stijl spreekt nog steeds erg tot de verbeelding! Denk maar aan Sherlock Holmes, Alice in wonderland (hoewel die een groot gedeelte van de tijd in Wondeland zit) en Sweeny Todd.

Dit is allemaal leuk en aardig, maar wat kan je er dan mee op je bruiloft?

Victoriaanse bruidsjurken

In zeventig jaar zijn er natuurlijk heel wat modegrillen voorbij gekomen, maar als je opzoek bent naar een jurk die tot de victoriaanse verbeelding spreekt, zit je met een korset al snel goed. De dames in de 19e eeuw waren bezeten van hun figuur en over de hele periode werden korsetten gedragen. Tegen het eind van de 19e eeuw kwamen hooggesloten jurk in de mode, tot dan hadden avondjurken blote schouders. Nog een tip: denk volle rokken.


Foto: Chelsea Davis Photography

Foto: Unsplash

Victoriaanse bruiloftdecoratie


Foto: Ann & Kam Photography

In het victoriaanse tijdperk werd decoratie overal vandaan gehaald. Lege plekken in huis werden gezien als slechte smaak, dus woonkamers stonden lekker volgestouwd met spullen die de stijl van hun eigenaren moesten uitdragen. Cameo’s, gravures die al bestaan sinds de oudheid, werden dankzij Victoria weer razend populair. Je kunt cameo’s in alle vormen en maten gebruiken in je decor. Van sieraad tot levensgrote silhouetten aan jullie stoelen!


Foto: Leona Middelkoop

Eten in Victoriaanse stijl

Anna Maria Russel, Hertogin van Bedford, schijnt in 1840 ‘afternoon tea’ te hebben ontwikkeld tot een moment van samenkomst tussen lunch en diner. Een high tea is een gezellige manier om dat gebruik eer aan te doen op je bruiloft!

Ik hoop dat ik iedereen die geïnteresseerd is in de Victoriaanse stijl verder heb geholpen om hun bruiloft te stylen!

Victorian stationery
foto: Sylvie Gil Photography
Foto: Ann & Kam Photography

Lees ook
– Laat je inspireren door deze magische Harry Potter bruiloft
– Een enchanted sprookje als thema voor je bruiloft? Ja dus!
– Vier bijzondere bruiloft thema’s

 

 

Coverfoto: Sylvie Gil Photography