Je opwarmen bij een vuur, trouwen in een rood, houten huis en foto’s maken in de sneeuw. Het kan allemaal als je trouwt in Zweden, en dit stel deed precies dat. Magisch!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Als een verzegeling van ons samen zijn! We zijn ontzettend blij met elkaar en wilden onze liefde voor elkaar op deze manier vieren.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Gevonden in een klein boetiekje in Dordrecht (La Nova) met ontzettend kundig en lief personeel. Het was de zesde jurk die ik aantrok. Een prachtige kanten jurk die helemaal aansloot bij mijn wensen. Toen ik het pashokje uitliep en mijn moeder emotioneel werd, wist ik dat ik de jurk gevonden had! Het is de Jimena van Pronovias.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
De winter wandeling, met warme gluhwhein onderweg naar de diner locatie, en de avond zelf met lekker eten en samen zijn met familie en vrienden.
We genoten vooral van het samen zijn met lieve familie en vrienden (oa uit Nederland) die speciaal voor onze dag zijn overgevlogen.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
We zijn niet extreem zenuwachtig geweest tot twee dagen ervoor. Toen namen de zenuwen toe! Gelukkig nam dat af nadat we elkaar voor het eerst zagen op top van een berg! 😊 De rest van de dag hebben we erg genoten.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Leuk en erg intensief. Omdat het een winter bruiloft was, was de planning niet altijd makkelijk. Zo moest er rekening worden gehouden met bijvoorbeeld sneeuwruimen en opwarmen van de locatie. We wisten niet of het erg koud zou worden en moesten daarom ook rekening houden met het kiezen van de bloemen in mijn boeket. Die zouden namelijk zwart uit kunnen vallen door bevriezing, haha! Alle elementen die we uiteindelijk bedacht hadden hebben we terug laten komen in onze dag!

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op de decoraties/versiering.

En waarop juist niet?
Goed en lekker eten vonden we erg belangrijk net als mooie foto’s.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Uit het bos haha! We hebben een dag voor de bruiloft dennentakken geplukt. Daardoor rook het binnen in de kerk heerlijk winters!
Verder had ik maanden van te voren al wat kleine decoraties als kaarsen en linnen tafelkleden gekocht en ben ik langs de second hand shop geweest voor onder andere antieke borden voor tijdens het diner.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Begin op tijd met plannen en probeer de week voor de bruiloft wat leuke en ontspannende activiteiten te plannen zodat je ontspannen aan je trouwdag kunt beginnen en kunt genieten!

Lijstje van vendors:
Fotos: Suegraphy
Wedding location: Frösövallen, Frösön
Taart: Maja Olsson, Undersåker
Jurk: Jimena, Pronovias ( La Nova, Dordrecht)