Deze bruiloft in Amsterdam bewijst dat een grijze lucht echt geen probleem hoeft te zijn. Het maakt alles juist net een stukje mooier!

HildebrandenYuki-03 HildebrandenYuki-10 HildebrandenYuki-16 HildebrandenYuki-24 HildebrandenYuki-32 HildebrandenYuki-33 HildebrandenYuki-34 HildebrandenYuki-62

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Op een warme zomeravond bij ondergaande zon vroeg Hildebrand mij ten huwelijk. Dan kun je natuurlijk alleen maar “ja” zeggen. We waren toen al zeven jaar samen en het leek ons heel leuk om onze liefde te vieren met een bruiloft. Nu zijn we echt man en vrouw en dat is toch wel bijzonder.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik ben begonnen met zoeken naar plaatjes van trouwjurken op pinterest. Zo kwam ik er achter dat ik van vintage jurken hou. Vervolgens ben ik trouwjurken gaan passen bij Laura Dols in Amsterdam. Daar was wel één jurk die ik mooi vond maar deze paste helemaal niet. Met deze jurk in mijn hoofd heb ik vervolgens samen met Mitsuko mijn eigen jurk ontworpen. En Mitsuko heeft hem vervolgens gemaakt. Dat was heel spannend want van te voren weet je niet hoe de jurk er in het echt uit gaat zien. Maar ook echt heel leuk omdat je  ieder detail zelf mag bedenken.

HildebrandenYuki-82 HildebrandenYuki-88 HildebrandenYuki-89 Bruiloft-in-Amsterdam-1 HildebrandenYuki-100

Hoe zag jullie dag er uit?
Om twee uur ’s middags kwam Hildebrand mij ophalen. Dat was een heel leuk moment waarop ik hem voor het eerst in zijn pak zag en hij mijn jurk. Vervolgen gingen we naar Durgerdam voor de fotoshoot. Het was echt heel koud buiten maar gelukkig zie je dat niet op de foto’s. We zijn echt heel blij met de foto’s en achteraf is het helemaal niet erg dat het zo’n grijze dag was. Om vier uur begon de ceremonie in de kerk in Durgerdam en daarna gingen we met alle gasten naar restaurant Haddock. Daar hebben we met zijn alle gegeten en daarna gedanst. Wij vonden het echt heel leuk om feest te vieren met al onze vrienden en familie. Heel gek om de hele dag in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar ook super leuk!

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Wij hebben bezuinigd op de trouwauto, we hebben gewoon onze eigen auto gebruikt. Wel met chauffeur natuurlijk ;) Ook hadden we geen bruidstaart. Maar ik denk niet dat iemand dat gemist heeft na het toetjes buffet.

En waarop juist niet?
We hebben niet op de fotograaf bezuinigd. De foto’s zijn toch dat waar je nog je hele leven naar terug gaat kijken dus je wil graag dat die perfect zijn.  Net als de ringen, die heb je elke dag om dus dan wil je wel iets moois. Ook hebben we niet op het diner bezuinigd. We wilden dat alle gasten bij de hele bruiloft aanwezig waren, dus ook bij het diner.

HildebrandenYuki-142 Bruiloft-in-Amsterdam-2 HildebrandenYuki-143 HildebrandenYuki-148 HildebrandenYuki-155 HildebrandenYuki-157 HildebrandenYuki-188 HildebrandenYuki-194 HildebrandenYuki-207 HildebrandenYuki-211 HildebrandenYuki-233 HildebrandenYuki-239 HildebrandenYuki-244

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De versiering van de bruiloft heb ik grotendeels samen met een vriendin zelf gemaakt. We hebben heel veel glazen potjes en flesjes gespaard die ik met een vriendin samen heb versierd met kanten bandjes. De grote flessen stonden in de kerk langs het raam met rozen en gipskruid er in. In de potjes heb ik wit zand en waxinelichtjes gedaan. Deze stonden in de het restaurant op de tafels samen met kleine flesjes met boeketjes met verschillende witte en roze bloemen. Verder hadden we witte papieren slingers gekocht.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Mijn gouden tip voor aanstaande bruiden is om op tijd te beginnen met voorbereiden. En een planning te maken zodat je rustig één ding tegelijk kunt doen, want er zijn zo veel keuzes die je moet maken! En zorg dat je goede ceremoniemeesters hebt die jou goed kennen dat is heel gezellig op weg naar de bruiloft en op de dag zelf hoef jij dan nergens meer over na te denken.

HildebrandenYuki-253 Bruiloft-in-Amsterdam-3 HildebrandenYuki-352 HildebrandenYuki-365 Bruiloft-in-Amsterdam-4

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Nadine van der Wielen 
Jurk: Mitsuko Reus
Kerk: Dorpskerk Durgerdam
Diner en feest: Haddock Amsterdam
DJ: Cesan Bucek
Makeup & hair: Yunah Rädecker
Ringen: Goldini