Eens in de zoveel tijd krijg ik de kriebels om iets creatiefs te doen. En daarom kan ik je nu deze DIY voor een hoepel met letters en bloemen laten zien!

Voor mijn verjaardag organiseer ik sinds een paar jaar fijne feestjes waarvoor ik helemaal losga met decoratie. Zo ook de afgelopen keer, en toen maakte ik deze toffe hoepel. Voor mijn verjaardag koos ik deze gouden ‘happy birthday’ slinger van Wearegolden.nl, maar voor een bruiloft kan je hem natuurlijk aanpassen met bijvoorbeeld een ‘mr & mrs’ slinger. Of nog leuker; met jullie eigen namen!

Wat heb je nodig?

  • Een hoepel (deze kocht ik ZEER goedkoop bij de Wibra)
  • Tape in de goede kleur
  • Touw
  • Een letterslinger
  • Bloemen

DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-1

Hoe maak je de hoepel?

Omdat ik een hele goedkope hoepel heb gekocht, besloot ik om er eerst tape omheen te plakken. Ik ben namelijk niet zo heel erg fan van deze oranje en glitter kleurtjes, haha! Zorg ervoor dat je het tape schuin om de hoepel heen plakt, anders kom je niet zo ver…

DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-2 DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-3 DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-4

Als je de hoepel helemaal hebt getapet leg je de letterslinger neer zoals je hem in de hoepel wilt hebben. Ik moest de slinger doormidden knippen om de hoepel mooi te vullen. Daarom heb ik extra touw gebruikt. Dit heb ik aan de afgeknipte touwtjes vastgeknoopt en de knoop heb ik achterop de letters vastgeplakt. Knoop je slinger vervolgens vast aan de hoepel.

DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-5

Voor extra stevigheid (en om het touw op de hoepel te verbergen) plak je vervolgens een stuk zwart tape over de knoop heen. Om dit goed te doen maak je een knipje in het tape waar het touw doorheen past. Voor extra stevigheid kun je een beetje secondelijm gebruiken.

DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-6 DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-7

Even aandrukken, en je hoepel is klaar!

DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-8

Op mijn verjaardag heb ik ervoor gekozen om alleen groen om de hoepel te doen. Dit heb ik gedaan met groen ijzerdraad. Hoe leuk?!

DIY-hoepel-met-bloemen-en-letters-9

Wil je de hoepel graag gebruiken voor jullie bruiloft? Deze toffe slinger van Wearegolden heb ik gebruikt voor een bruiloft van vrienden. Je kunt natuurlijk ook jullie namen in de hoepel doen met letterslingers.

hoepel-DIY-wearegolden-bruiloft-styling-1 hoepel-DIY-wearegolden-bruiloft-styling-2 hoepel-DIY-wearegolden-bruiloft-styling-3 hoepel-DIY-wearegolden-bruiloft-styling-4

Ga jij het proberen?

Foto’s DIY: Marit, overige foto’s: Shot by Marlot