Het moment is daar; er zit een verlovingsring om je vinger! Hoog tijd dus om te beginnen met het plannen van je bruiloft. Maar waar begin je?

Het plannen van een bruiloft, dat is niet even een klein klusje om te klaren. De meeste bruidsparen nodigen al snel 50 daggasten uit, en daar komen vaak nog eens 50 gasten bij voor de avond. Dat is een flink evenement!

En dat kost dus voorbereiding, veel nadenken, veel dromen, en vooral veel uren hard werken. De eerste stap is gelukkig al gezet, want jullie zijn verloofd! Nu kan het plannen beginnen.

Wat voor bruiloft willen jullie?

En dan heb je misschien de neiging om direct van alles in te gaan plannen. Een afspraak bij een bruidsmodezaak, een locatie-bezoek en een Skype-date met een potentiële trouwfotograaf. Maar als je dit doet, dan sla je een belangrijke stap over; namelijk het dromen over jullie bruiloft! Heb je het al wel eens gehad over die dag? En wel eens gedroomd over alle mogelijkheden die er zijn? En nog belangrijker; nagedacht over wat er echt bij jullie past?

Als je daar echt de tijd voor hebt genomen, dan kun je verder. En het is ook echt leuk om hier de tijd voor te nemen! Want dromen over je bruiloft is ontzettend tof. En trust me, deze periode is voorbij voor je het door hebt.

Lekker gedroomd? Dan is het tijd voor het maken van een plan. Daar lees je hier meer over.

Een plan gaat jullie helpen!

Het klinkt misschien heel erg saai, maar een plan voor jullie bruiloft gaat echt enorm helpen. En heb je wat advies nodig? Veel weddingplanners bieden ook een soort ‘consult’ aan. Je gaat dan bij hen langs om jullie ideeën te bespreken, en zij helpen je met allerlei praktische tips om dat plan nog beter te maken.

Als er dan een plan is, dan kun je gaan kijken naar jullie geld. Hoeveel is er? En hoeveel willen jullie uitgeven? Maak een goede begroting, en kies voor de dingen waar jullie ECHT blij van worden. Vraag offertes op, en kijk wat bij jullie past. Valt een leverancier die jullie heel graag willen duurder uit? Kijk dan of je misschien iets anders kunt schrappen, want meestal zijn die investeringen het echt wel waard…

Meer weten over een begroting? Lees dan onze informatie, en bekijk deze video.

En dan kun je nu losgaan!

Heb je over alles goed nagedacht? En heb je het idee dat jullie nu echt een dag kunnen plannen die bij jullie past? Dan wordt het tijd om afspraken te gaan maken! Dus ja, jurken passen, taart proeven en nog veel meer. Geniet ervan! Je weet wat je wilt, dus dat gaat nu helemaal goed komen. Inspiratie nodig? Die vind je hier voldoende!

Oh, en nog een laatste tip: we hebben een videoserie gemaakt over het plannen van je bruiloft. Superhandig en leerzaam! Dus die moet je echt even zien!

Zijn jullie nog aan het nadenken over de invulling van je dag of dagen? Daar komen binnenkort blogs over! Dus hou de site in de gaten…

Foto: Bianca Rijkenbarg