Begroting bruiloft – Wat kost een bruiloft?

Met de bruiloft in het vooruitzicht ga je straks een aantal forse uitgaven doen. En geloof ons, komende tijd ga je steeds weer dingen tegenkomen die je absoluut wilt hebben op je bruiloft. Hoe zorg je er dan voor dat het niet de spuigaten uitloopt en je achteraf misschien spijt hebt of zelfs ruzie over de kosten? Stel een begroting op voor je bruiloft en, niet onbelangrijk, houd je er ook aan ;)

1. Het totaalbedrag voor je bruiloft

Af en toe hoor je van een stel dat achteraf ruzie krijgt over de gemaakte kosten voor de bruiloft. Da’s nou niet bepaald een relaxte start van een leven samen. Belangrijk dus om het samen heel erg eens te worden over het maximale totaalbedrag dat je wilt uitgeven. En voor beiden geldt: niet eerst oké zeggen en dan achteraf alsnog mopperen.

2. Begroting op onderdelen

Gebruik je trouwplan om keuzes te maken wat jullie wel en niet belangrijk vinden tijdens de bruiloft. Ga daarna je totaalbudget verdelen over de verschillende onderdelen van je begroting. Reken meer voor iets waarmee je echt wilt uitpakken. Zijn er dingen die je minder belangrijk vindt? Geef er dan ook minder aan uit.

3. Reken 10 à 15% extra

Hoe goed je ook je best doet om binnen je budget te blijven, je zult altijd zien dat er toch nog onverwachte kosten om de hoek komen kijken. Reserveer daarom in je begroting 10 à 15% van je totaalbedrag voor onvoorziene kosten.

Video

Benieuwd hoe andere bruidsparen omgingen met de geldzaken voor hun bruiloft? We gingen erop uit om getrouwde stellen te vragen naar hun ervaringen.

Lees ook:
Bedenk een plan
Maak een planning
Kies de invulling
Vraag je getuigen
Ceremoniemeester of weddingplanner
Trouwen op huwelijkse voorwaarden