Bedenk een trouwplan

Trouwen is een mijlpaal in je leven en je relatie. Maak er dus een bruiloft van waar je samen fijne herinneringen aan overhoudt. Maar hoe zorg je er nou voor dat jullie met kriebels in je buik terugkijken op je trouwdag? Door er een bruiloft van te maken die precies bij jullie past!

1. Droom samen over je ideale trouwdag

Rijden op een olifant door de stad? Trouwen op een privé-strand van de Malediven? Een knalfeest met Armin van Buuren? Een circustent omringd met foodtrucks in een veld vol klaprozen?
Geef je fantasie de vrije loop in deze fase. Droom samen over locaties, vervoer, het seizoen, de aankleding, de gasten en de dingen die jullie bruiloft speciaal gaan maken. Laat elkaar vrij in het dromen. Ook als je de dromen van je partner verschrikkelijk vindt!

2. Wat is je budget?

Bedenk hoe belangrijk je de bruiloft vindt en hoeveel geld je daar in totaal aan wilt uitgeven.
Vervolgens stel je een begroting op voor de verschillende onderdelen. Maak keuzes wat je wel en niet belangrijk vindt op je trouwdag en pas daar je budget op aan.

3. Zoek uit wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn

Duik in de mogelijkheden die er zijn om jullie droombruiloft te verwezenlijken. Dineren in een Toscaanse wijngaard lijkt vooraf misschien onmogelijk, maar op internet vind je hele betaalbare locaties. En die achterneef met die touringcar wil voor een prikkie vast wel rijden? Of wat dacht je van eigen vervoer?
De kans is groot dat je bij elke droom water bij de wijn zult moeten doen. Bedenk dan waarom die fantasiebruiloft zo fijn is. Lonkt het strand van de Malediven of is een ander strand bijna net zo wit? Of wil je eigenlijk in het buitenland trouwen als excuus om niet zoveel mensen uit te hoeven nodigen? Als je de waarom-vraag hebt beantwoord, is de kans groot dat je met wat aanpassingen de voor jullie perfecte bruiloft kunt bedenken.

4. Maak een trouwplan

Bij het smeden van jullie plan is het tijd om het 100% eens worden. Zorg dat je allebei aan je trekken komt en kies niet te snel voor de gulden middenweg. Creëer in plaats daarvan momenten met een verschillende insteek. Wil de een groots en de ander intiem? Kies dan bijvoorbeeld voor een intiem diner gevolgd door een grandioos feest.
Schrijf een trouwplan met een mogelijke trouwdatum, wat jullie wel en niet belangrijk vinden en hoe je ongeveer wilt dat het eruit gaat zien. Het hoeft niet lang te zijn, als het maar werkt om er samen iets moois van te maken.

5. Go for it!

Tijdens de planning en invulling van de bruiloft kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Want er zijn zoveel leuke dingen en alles lijkt ineens belangrijk. Grijp dan terug op je plan. Dit helpt je de juiste keuzes te maken om dicht bij jullie zelf te blijven en scheelt een hoop stress!

Lees ook:
Maak een begroting
Maak een planning
Kies de invulling
Vraag je getuigen
Ceremoniemeester of weddingplanner
Trouwen op huwelijkse voorwaarden

 

[fbcomments  width=”100%” count=”on” num=”5″ scheme=”light”]