Tussen alle drukke huwelijksvoorbereidingen door is het belangrijk om regelmatig samen te ontspannen. En ook getrouwde koppels zijn gebaat bij quality time. Waar kun je beter samen èn van elkaar genieten, dan op een festival? Maud maakte een selectie van 6 originele festivals voor deze zomer.

Theater en muziek op het eiland

Mijn lief en ik vieren onze huwelijksdag dit jaar op het bijzondere Oerol. Van 15 tot en met 24 juni kun je op het eiland Terschelling je hart ophalen als je houdt van theater, muziek, kunst en gezelligheid. Het programma gedurende die tien dagen is gewoonweg te uitgebreid om je voor te stellen. Overnachten kan op een van de campings of in een knusse B&B. ’s Ochtends kun je na je ontbijtje gelijk door naar een van de vele podia of tentvoorstellingen. En voor wie kiezen lastig vindt (zoals ik!): er is zelfs een ‘help-mij-kiezen-loket’!

Buitengewoon bijzonder

Van 4 tot en met 8 juli strijken uiteenlopende internationale theatergezelschappen neer tijdens het Theaterfestival Buitengewoon in Doetinchem. Mag het voor jullie wel een beetje apart en bijzonder? Denk aan een Italiaanse marionettenshow, Belgische koorddansers op muziek en Franse acrobaten… Of de dansers uit ons eigen land die op livemuziek, vernieuwende vliegtechnieken en projecties laten zien. Op dit festival kun je het zo gek niet bedenken, het is er allemaal!

(H)eerlijk eten en gezellige markt

Niet alleen in Doetinchem gebeuren deze zomer bijzondere dingen. Ook in Deventer kun je je hart ophalen als je houdt van ‘anders dan anders’. Tijdens het Zeldzaam Mooi Festival op 15 juli geniet je van een picknick in het park dankzij de pure en (h)eerlijke producten die je vindt bij de foodtrucks en -kramen. Maak vooral ook een rondje langs de bijzondere markt, met sieraden, illustraties, kunst, woonaccessoires en kleding. En ook aan de mannen wordt gedacht: zij kunnen zich ter plekke laten scheren in de openluchtsalon. Sportievelingen kunnen een workshop boogschieten volgen en de kids worden vermaakt met onder andere een mega zeepbellen demonstratie.

Uitbundig feesten in Amsterdam

Op 4 augustus is Amsterdam de place to be, want dan varen weer alle uitbundige boten over de grachten: tijd voor de Canal Parade! Dit jaar met een nieuwe indeling van de deelnemers-categorieën, die meer recht doet aan het aandeel dat iedereen heeft in de strijd voor de emancipatie van LHBTI’s. Ga mee op een van de spectaculaire boten of kijk lekker toe vanaf het vaste land met een drankje in de hand. Van dit uitbundige feest geniet iedereen!

Nazomers festival in het bos

De nazomer vier je op 14 en 15 september tijdens het Into the Woods Festival. Het openluchttheater van Amersfoort, midden in de bossen, biedt de ultieme locatie waar je al je zintuigen kunt laten prikkelen. Dansen op de muziek van artiesten uit binnen- en buitenland en chillen tussen de vogeltjes in het bos. Haal je hart op in de natuur en deel inspiratie met de artistieke mensen die je tegenkomt!

Dans het najaar in…

In oktober vallen de blaadjes alweer langzaam van de bomen, maar ook dan is er nog veel leuks te doen in ons land. Van 10 tot en met 14 oktober geniet je van alle soorten dans, tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Van klassiek tot ballet en van avant-garde tot moderne dans. Zowel theaters als aparte buitenlocaties, waar je niet zo snel een dansvoorstelling zou verwachten, vormen tijdens dit festival podium voor gevestigde dansgezelschappen.

Foto’s: Unsplash.com