De bruiloft van Jelte en Layla viel ons op door de prachtige jurk van Layla. En wat blijkt; hij is van Mattijs van Bergen! Een heuse modeontwerper. Maar dat niet alleen, Layla gaat ook nog eens zwanger trouwen. Een extra uitdaging dus!

Bruiloft-jelte-en-layla-1 Bruiloft-jelte-en-layla-2 Bruiloft-jelte-en-layla-3 Bruiloft-jelte-en-layla-4 Bruiloft-jelte-en-layla-5 Bruiloft-jelte-en-layla-6 Bruiloft-jelte-en-layla-7 Bruiloft-jelte-en-layla-8 Bruiloft-jelte-en-layla-9 Bruiloft-jelte-en-layla-10 Bruiloft-jelte-en-layla-11

Wanneer zijn jullie getrouwd?
Op 5 september 2013

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Mijn jurk is speciaal voor mij ontworpen door Mattijs van Bergen, een van Nederlands beste modeontwerpers. Hij is een vriend van mij, en ik wist al heel lang dat ik graag in een jurk van hem wilde trouwen. Dat is normaal natuurlijk niet te betalen en hij doet ook niet vaak bruidsjaponnen, maar omdat ik veel voor hem gewerkt heb (ik was tijdens mijn studie zijn stagiaire en ben daarna blijven plakken) wilde hij het voor mij wel doen. Ik vind zijn stijl met plissé altijd érg mooi. Het is een jurk geworden in ecru met gouden accenten in empire-model. Supermooi voor als je zwanger bent, en als je van jezelf ook al niet heel mager bent. De valling van de stof is geweldig door de plissé die erin is verwerkt. Mattijs heeft speciaal voor mij gezocht naar zijden stoffen met goud erin die geplisseerd konden worden, dat is een heel proces dat bij een speciaal bedrijfje in het buitenland word gedaan. De levering van de stof had nog wel wat voeten in de aarde waardoor er wat last-minute stress was, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen. Extra bijzonder was het dat hij ook een bruidsmeisjes jurk ontwierp voor de dochter van mijn zus, mijn petekind. Haar jurk paste bij de mijne!

Was het lastig om een jurk te vinden in verband met je zwangerschap?
Neen dus, maar het ondergoed kopen was wel een avontuur aangezien er nog van alles groeit!

Bruiloft-jelte-en-layla-12 Bruiloft-jelte-en-layla-13 Bruiloft-jelte-en-layla-14 Bruiloft-jelte-en-layla-15 Bruiloft-jelte-en-layla-16 Bruiloft-jelte-en-layla-17 Bruiloft-jelte-en-layla-18 Bruiloft-jelte-en-layla-19 Bruiloft-jelte-en-layla-20 Bruiloft-jelte-en-layla-21

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op de trouwauto. We kenden iemand die oldtimers heeft en hebben hem gevraagd of hij ons wilde rijden. Deze mijnheer was zo aardig dat hij het als kado aanbood en ons chauffeurde in zijn oldtimer Bentley! Daarnaast heb ik bezuinigd op de uitnodigingen, die heb ik zelf gemaakt. En op decoraties. De meeste locaties waren van zichzelf al mooi genoeg, en voor in het restaurant heb ik zelf servetten gemaakt en bloemen in vaasjes gezet. Ik heb ervoor gekozen om geen album bij de fotografe af te nemen, omdat ik het zelf leuker vind om foto’s in te plakken en een album te maken, dat scheelt ook in de kosten. Andere dingen waar ik op bezuinigd heb; trouwschoenen, die zijn duur! Ik heb zelf gezocht naar supermooie goudkleurige schoentjes. Hakjes én platte voor als ik het zat was. En de sluier, die vind ik erg prijzig en niet altijd van de mooiste kwaliteit. Omdat ik zelf in de mode zit besloot ik zelf mooie zijde tule te kopen en een sluier aan een diadeem te zetten. Tot slot, we hebben het feest weggelaten, omdat ik toch zwanger was en zo’n lange dag niet zou volhouden.

En waarop juist niet?
Op het aantal gasten! Een herinnering aan de mensen die erbij waren heeft geen waarde in geld. Ik wilde graag dat iedereen in ieder geval bij de ceremonie en receptie kon zijn die wij regelmatig zien. Dat betekende de hele familie van mijn man, een stukje familie van mijzelf en al onze vrienden. Dat kwam neer op zo’n 90 mensen. We hebben ook niet bezuinigd op het restaurant, mijn man en ik houden van goed eten en hebben gekozen voor ons favoriete restaurant. Met onze familie en bruidsmeisjes, ik had er vier, hebben we lekker lang getafeld.

Bruiloft-jelte-en-layla-22 Bruiloft-jelte-en-layla-23 Bruiloft-jelte-en-layla-24

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Ik heb niet heel veel aan aankleding gedaan. Wel wilde ik wat bloemen op tafel in het restaurant die pastten bij mijn bruidsboeket, een zogenaamd “wildboeket” wilde ik. Als accentkleur bij de uitnodiging en aankleding koos ik voor mintgroen, dit was ook de kleur van de babykamer en ik vond het een mooie manier om zo onze aanstaande baby erbij te betrekken. Aan de gasten heb ik dan ook gevraagd of zij een accent in mintgroen wilden dragen. De gasten die het te moeilijk vonden konden kiezen om de mintgroene strik om de uitnodiging ergens op te spelden.

Bruiloft-jelte-en-layla-25 Bruiloft-jelte-en-layla-26 Bruiloft-jelte-en-layla-27 Bruiloft-jelte-en-layla-28 Bruiloft-jelte-en-layla-29

Wat zou je nu anders hebben gedaan?
Niks eigenlijk, ik ben nog steeds heel tevreden met mijn trouwdag.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Kijk eerst in je omgeving of je mensen kent die je op bepaalde vlakken zouden kunnen helpen, dat maakt je bruiloft persoonlijker en het helpt misschien ook de kosten te drukken. Spreek met je aanstaande man een budget af per onderdeel, en houd jezelf daar aan. Tot slot, doe vooral wat bij jullie past en wat jullie fijn vinden. Het is jullie bruiloft, en je kunt toch nooit iedereen blij maken. Voor zwangere bruiden: zorg dat je jurk ook een beetje comfortabel zit en regel back-up schoentjes voor als je je hakken zat bent. Fantastisch!

 

Bruiloft-jelte-en-layla-30 Bruiloft-jelte-en-layla-31 Bruiloft-jelte-en-layla-32 Bruiloft-jelte-en-layla-33 Bruiloft-jelte-en-layla-34

De foto’s zijn gemaakt door Bemind fotografie.