Gaan jullie voor een openingsdans? Of word je al nerveus bij de gedachte alleen? Volg dan Marit haar idee op en verzin ’s avonds ter plekke een openingsdans. Liever wel een georganiseerde dans? Lees dan even verder.

Op het moment van de openingsdans zijn jullie man en vrouw. En dat moet natuurlijk worden gevierd met een dansje. Een leuke, originele openingsdans zet namelijk de toon op jullie bruiloft. Ook voor de rest van de avond.

Feest

Openingsdans verplicht?

Voor wie zich liever niet wil wagen aan een complete openingsdans, kan voor de verkorte openingsdans kiezen. Want of het nu je ding is of niet, er is niets leuker dan samen de avond dansend te openen. Dat maakt het voor je gasten namelijk gemakkelijker om zich vervolgens ook op de dansvloer te betreden. Jullie openingsdans hoeft echt niet de halve avond in beslag te nemen. Wanneer jullie kiezen voor een dj op jullie bruiloft, dan kun je prima je openingsdans lekker romantisch beginnen, waarna de dj vlot er achterna de muziek start en iedereen op de dansvloer uitnodigt.

Openingsdans

Danslessen

Wil je zeker zijn van een verbluffende openingsdans, neem dan een paar lessen bij de plaatselijke dansschool. Wanneer je een complete dans wilt leren, begin dan zeker een aantal maanden van te voren met lessen. Als je denkt dat je aan één dansles wel genoeg hebt, plan dit dan juist niet te ver voor je bruiloft, zodat de dans jullie nog goed in ’t geheugen zit.

Openingsdans

Genieten maar

Ook al zijn jullie geen sterren in dansen, blijf lekker lachen. Laat zien dat jullie er plezier in hebben, dans rechtop (staat zelfverzekerder) en geniet ervan met z’n tweetjes. Dan komt die spetterende dans vanzelf.

Hier alvast een beetje inspiratie… ;-)

Foto’s: Dario Endara