Een dik half jaar na onze bruiloft is het eindelijk zo ver: mijn lief en ik gaan op huwelijksreis. We hebben niet voor niets zo lang gewacht en gelukkig worden we beloond… Want ons honeymoon oord ligt boordevol met sneeuw!

Wij kenden het Zwitserse, autovrije wintersportdorp Zermatt alleen nog maar van foto’s. Toen we onze auto in een dorp eerder hadden geparkeerd en bepakt en bezakt in de trein zaten, overviel ons als vanzelf een heerlijk vakantiegevoel. Dat werd alleen nog maar versterkt door de sneeuwvlokken die ons vanuit de hemel verwelkomden in Zermatt, evenals door het prachtige hotel waar uiteraard een fles chamapgne voor ons klaar stond.
De dagen die volgden waren even sportief (op de ski’s) als lekker (kaasfondue, rösti en Bratwurst) en tegelijkertijd ook enorm ontspannend (in het zwembad en in het stoombad).

Door flinke sneeuwval konden we de eerste dagen nog niet volop genieten van het door alle foto’s zo prachtig beloofde uitzicht. Maar toen suisden we de derde dag over de piste en brak ineens de zon door. Al bochten draaiend over een nog maar net geprepareerde piste met uitzicht op de alom bekende Matterhorn, overviel mij een ultiem geluksgevoel. Mijn lievelingshobby uitoefenen, samen met mijn lievelingsmens, in dit heerlijke (lievelings)weer… Daar gaat voor mij weinig boven.

Maud-winterse-huwelijksreis-2

’s Avonds in de whirlpool gezellig kletsen over het prachtige uitzicht van die dag, lachen om de mensen die een stuk slechter de pistes trotseerden dan wij, en af en toe natuurlijk ook even terugblikken op onze heerlijke bruiloft. Dat, samen met de romantische avondwandelingetjes, waarbij mijn lief mij zelfs optilde om mij over een grote sneeuwdrempel heen te tillen(!), maakte dat ik elke dag van onze huwelijksreis meer besefte: dit is de man met wie ik getrouwd wil zijn, dit is de man van wie ik hou!

Foto’s: Maud