Biologische producten zijn steeds populairder, dus waarom zou je dan geen biologische bruiloft organiseren? Sarah en Tim hebben het gedaan, en dat was ook niet eens heel duur…

Martijn Roos Fotografie-0340 Martijn Roos Fotografie-0362 Biologische bruiloft 1 Martijn Roos Fotografie-0499

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We wilden onze liefde voor elkaar met iedereen die ons lief is vieren en delen. Het leek ons heel bijzonder om te trouwen en dat was het zeker.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Samen met m’n moeder en zusje ben ik naar Arnhem gegaan, omdat ik van meerdere mensen had gehoord dat je hier leuke bruidsjurken kan vinden. Het is een korte witte bruidsjurk geworden, omdat ik niet te sjiek wilde en het een echte zomerbruiloft was. Een lange stijve jurk past niet bij mij en bij onze trouwlocatie. Ook wist ik dat mijn man vlot gekleed zou zijn, dus niet in een 3-delig pak of met stropdas. Deze bruidsjurk heb ik gekocht bij De Sluier.

Martijn Roos Fotografie-5043 Martijn Roos Fotografie-5442 Martijn Roos Fotografie-5638 Martijn Roos Fotografie-6497

Hoe zag jullie dag er uit?
’s Ochtends ben ik (de bruid) eerst naar de kapper gegaan die mijn haar heeft ingevlochten met gipskruid erin, dit zat ook in het bruidsboeket. Daarna ben ik naar m’n buurvrouw gegaan om mijn make-up te laten doen. Zij is schoonheidsspecialiste, super handig. Bij haar ben ik ook voor de grote dag zelf al langs geweest voor een proef make-up, zodat we niet op de dag zelf nog moesten beslissen hoe de make-up er uit zou zien. Dat kan ik iedere bruid aanraden.

Samen hebben we tussen de middag geluncht. Toen kwam de moeder van de bruid om te helpen bij het aankleden.
De bruidegom is eerst ’s ochtends nog naar de trouwlocatie gegaan om de wegwijzer die we hadden gemaakt voor op onze trouwlocatie in de grond te slaan en nog een enkele versiering op te hangen. Anders dan veel andere bruidsparen in spe hadden wij geen ceremoniemeesters die alles van A tot Z organiseren, omdat wij dat zelf heel leuk vinden om te doen en op een manier willen trouwen zoals wij dat graag willen.

Ook de bruidegom maakte zich klaar na de lunch. Want om 14 uur stonden ouders, broer en zus met partners en oma voor de deur. Samen met hen hebben wij geproost en prosecco gedronken. Op dat moment kwam ook een Volkswagenbusje voorrijden die de ons naar de foto- en trouwlocatie zou brengen.

Op de trouwlocatie, Werk aan het Spoel in Culemborg (perfect voor een biologische bruiloft), hadden we eerst een uur samen voor een romantische fotoshoot. Dit was in de natuur, tussen de koeien en bij de rivier de Lek. Daarna gingen we met de familie op de foto, ook buiten, we hadden heel mooi weer. Dit was ontzettend leuk om te doen. Rond 18 uur zijn we gaan eten, alles biologisch. We hebben genoten van een heerlijk 3-gangendiner.  Om 19.30 startte de ceremonie met een openingswoord en verhaal van de trouwambtenaar, afgewisseld met pianomuziek en zang met nummers die we zelf hadden uitgekozen. Tegen elkaar wilden we graag een belofte uitbrengen, om te vertellen waarom we van elkaar houden en wat we voor elkaar betekenen. Daarna liepen we richting de bruidstaart, langs de gasten die confetti strooiden, om deze aan te snijden. Onze gasten konden ons feliciteren en genieten van thee of koffie met heerlijke bruidstaart.

Rond 21.15 uur vertrokken we naar een houten loods waarin we met muziek van de DJ een openingsdans deden, waarna iedereen mee kon doen op het einde. De toon was gezet en de voetjes gingen van de vloer tot 23.45 uur. Toen was het moment aangebroken waarop we op onze eigen fietsen met blikjes erachter naar huis gingen (de bruiloft was in onze eigen woonplaats).

Martijn Roos Fotografie-5793 Biologische bruiloft 2 Martijn Roos Fotografie-6572 Biologische bruiloft 3 Martijn Roos Fotografie-6562 Martijn Roos Fotografie-6614 Martijn Roos Fotografie-6631 Martijn Roos Fotografie-6807 Biologische bruiloft 4

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op onze kleding, je hoort soms bedragen waar wij steil van achterover vallen terwijl je het toch maar 1 dag aan doet. Je kunt je ook met minder dure kleding een heel mooi bruidspaar voelen, juist (!).
Het avondeten hebben we met een klein gezelschap gedaan en de locatie zelf was niet prijzig. De versiering van de locatie hebben wij zelf gedaan. En het trouwvervoer, omdat we zelf iemand kennen met een mooie Volkswagen bus.

En waarop juist niet?
Op de ringen, de fotograaf en de muziek.

Martijn Roos Fotografie-6839 Martijn Roos Fotografie-6870 Martijn Roos Fotografie-6909 Martijn Roos Fotografie-6930 Martijn Roos Fotografie-6989 Martijn Roos Fotografie-0838 Martijn Roos Fotografie-0859 Martijn Roos Fotografie-0904 Martijn Roos Fotografie-0912 Biologische bruiloft 5 Biologische bruiloft 6

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie biologische bruiloft vandaan?
Deze hebben wij online besteld via weddingdeco.nl. Daarnaast hebben we sommige versiering zelf gemaakt, zoals de vaasjes voor bloemen, slingers, een wegwijzer en de bedankjes (bijenzaadjes).

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Maak jullie bruiloft zoals jullie het willen. Een trouwdag is sowieso iets fantastisch en onvergetelijk. Door dingen zelf te maken geef je jullie bruiloft een persoonlijke tint en het scheelt ook nog eens een hoop geld. Maak keuzes in wat jullie wel en minder belangrijk vinden, zoals wij bijv. hebben gekozen voor een duurzame locatie met biologisch eten en drinken en fairtrade trouwringen. Succes!

Martijn Roos Fotografie-6477 Martijn Roos Fotografie-1165 Biologische bruiloft 7 Martijn Roos Fotografie-7306

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Martijn Roos Fotografie
Locatie: Werk aan het Spoel, Culemborg
Taart: De Veldkeuken
Ringen: Nadine Kieft
Band: Feest der liefde