Zijn jullie reislustige types en kunnen jullie niet kiezen waar de huwelijksreis naartoe gaat? Kies voor een heleboel bestemmingen: ga samen op wereldreis! Lees hier welke prachtige plekjes op deze aardbol jullie sowieso niet mogen missen.

Sarah Beaumont maakte een paar jaar geleden een fantastische wereldreis en zij weet dan ook als geen ander wat er in jullie wereldreis niet mag ontbreken. Speciaal voor Girls of Honour dook zij terug in haar wereldreis avonturen, om met ons haar absolute tips te delen.

Ga tijdens jullie wereldreis sowieso naar…

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika mag niet ontbreken: dit continent heeft een magische aantrekkingskracht. Het is zo divers en vol avontuur, dat je je altijd blijft afvragen waar je nu weer terecht komt. Van met sneeuw bedekte bergen in de Andes tot de cultuur van de Inca’s of into the jungle van de Amazone. In Buenos Aires kun je helemaal in stijl een lekkere steak eten en per luxe bus Argentinië doorkruisen, om vervolgens back to basic met een jeep over de zoutvlaktes naar Bolivia te gaan, waar je elkaar in de nacht moet warmen tegen de kou. Afzien? Nee hoor, het zijn herinneringen om nooit te vergeten. Zeker op jullie honeymoon!

Nieuw Zeeland
Trek romantisch met z’n tweetjes in een camper door Nieuw-Zeeland. Ontdek de prachtige natuur, de goede voorzieningen en geniet van de melkweg, die je nergens anders zo helder kunt zien als daar!

Bali
Bali is ook een echte aanrader als het gaat over ‘soul connection’. Er is geen andere plek op aarde waar je die meer voelt dan daar. De spiritualiteit in combinatie met de natuur, het lekkere eten en de lieve inwoners maken het plaatje compleet. Plus er zijn vele mooie overnachtingsmogelijkheden.

Droomstranden
Ga voor de mooiste droomstranden naar Malediven, Filipijnen of eilanden in de Pacific.

Hoe lang op wereldreis?

Trek voor een kleine wereldreis minimaal 6 maanden uit, maar 1 jaar is altijd beter. Wissel back to basics af met gemak. En verwen jezelf ook af en toe met wat luxe!

Maak jullie droom wereldreis als huwelijksreis!

Speciaal voor Girls of Honour maakte Sarah een ‘droom wereldreis plan’:

Neem vanuit Nederland de trein naar Sint-Petersburg, Rusland. Vanuit daar ga je met de Trans Mongolië Express via het Baikalmeer naar Mongolië. Trek daar twee weken rond te paard en begeef je onder de echte nomaden en slaap in yurts (Mongoolse nomadentent).

Vervolg de reis via China naar Vietnam, Cambodja, Loas en vervolgens Thailand. Daarna kunnen jullie even op adem komen in Bali. Reis verder naar de Filipijnen en daarna naar Nieuw-Zeeland.

Vanuit daar maak je de oversteek naar Zuid-Amerika en vanuit daar ga je steeds meer naar het noorden. Doe jullie favoriete bestemmingen aan in Midden-Amerika en vergeet niet om daarna natuurlijk ook naar Hawaii te gaan. De laatste bonusbestemming is New York, waarna jullie weer samen naar huis vertrekken.

Besef je wel: een wereldreis is geen vakantie

Pas op, een wereldreis is ècht anders dan vakantie. Dat wordt wel eens vergeten. Houd er rekening mee dat jullie te maken krijgen met tegenslagen. Je moet goed plannen, compromissen sluiten en je budget beheren. Kortom: op wereldreis gaan, vraagt veel van je aanpassingsvermogen!

Jij leert de ‘echte ik’ van jouw partner kennen en ook jouw ‘ware ik’ blijft niet ongezien. Na deze speciale wereldreis als honeymoon kunnen jullie dus wel degelijk stellen dat jullie elkaar echt kennen. En het allermooiste is: als jullie er open in gaan en dit samen delen en aan kunnen, zorgt het voor herinneringen die jullie nooit vergeten!

Volg Sarah ook op Instagram voor nog meer inspiratie: @fromsaarwithlove

Foto’s: Unsplash.com