Een kikker kussen en met z’n allen afwachten of er daadwerkelijk een prins tevoorschijn komt. Of dat er tijdens de trouwceremonie een vogel op de speech van de trouwambtenaar poept… Er kan dus van alles mis gaan. Ben jij al voorbereidt?

Je hoopt natuurlijk dat je trouwceremonie vlekkeloos verloopt en dat er niets mis gaat (het is tenslotte het belangrijkste moment van de dag). Maar toch kan het je overkomen dat de ringdrager haar eigen jurkje veel te interessant vindt en de ringen links laat liggen. Het zijn dingen die je helaas niet in de hand hebt. Of is dat juist goed?

Eva: ‘Ik kuste een kikker.’

Onze Lievelingsleveranciers Jessi, Eva en Annet (trouwambtenaren en/of ceremoniesprekers) weten hier alles van. Zij hebben inmiddels al aardig wat ceremonies meegemaakt en zo ook de gekste dingen.

Jessi: ‘Bij één ceremonie was ik twee getuigen kwijt! Ze waren er wel, we hadden elkaar immers al gesproken, maar op het moment suprême waren ze foetsie. Alle gasten, inclusief het bruidspaar stonden meer dan klaar. Na een flinke zoektocht vond ik de twee getuigen gezellig met een drankje liggend op een loungebank….’

Eva weet hier ook wel wat over te vertellen: ‘Ik vertelde eens iets over sprookjes. Het was niet zo’n plat en voorspellend verhaal hoor. Meer iets over een Hans die niet op Grietjes bleek te vallen en de ochtendadem van de heks. Terwijl ik dat vertelde sprong er ineens vanuit het niets een kikker door de ruimte! Dat was echt heel raar. De bode heeft ‘em voor ons gevangen en ik heb de kikker gekust. Er gebeurde verder vrij weinig, maar dat komt denk ik omdat ik al een prins gevonden heb…’

Annet noemt iets wat niet zo zeer gek, maar vooral grappig en té schattig is: ‘Het was in de Ardennen tijdens de ceremonie dat plaats vond in een prachtige kleine kapel naast een chateau. Onder het altaar lagen twee kussentjes voor de kinderen van het bruidspaar om tijdens de ceremonie op te zitten. Het jongetje van 3 jaar had een speciale rol die dag. Hij zou de ringen brengen en de kinderakte ondertekenen, maar de ceremonie was nog geen twee minuten bezig of het jongetje slaakte een diepe gaap, rolde zich op als een kat op het kussentje en viel prompt in slaap. De hele ceremonie heeft hij daar liggen slapen en was niet wakker te krijgen…’

Let it go!

Brengen bovenstaande verhalen ook een glimlach op je gezicht? Of zou je in tranen uitbarsten als jullie dit overkwam? Toch maken deze dingen die ‘mis’ gaan jullie trouwceremonie en bruiloft juist zo speciaal! Je kunt de hele ceremonie wel perfect tot in de puntjes willen regelen en alles onder controle willen houden, maar girl: let it go! Je zult zien, wanneer je dat doet, creëert dat mogelijkheden tot de mooiste dingen.

Dus ja, het is goed dat je sommige dingen niet in de hand hebt. Er is niets mis met dingen die ‘mis’ gaan! En zeg nou zelf, getuigen die spoorloos verdwijnen wanneer ze nodig zijn is toch een prachtig verhaal om later aan je kinderen te vertellen?!

Coverfoto: Martijn Roos Photography