Ik ben DOL op Marokko! Het is in de meeste plaatsen het hele jaar warm, de kleuren zijn fantastisch en het eten is heerlijk. Een huwelijksreis naar Marokko is wat mij betreft dus ook een topidee!

Een paar jaar geleden hebben mijn man en ik Marokko ontdekt. We zochten een goedkope vakantie, in een warm land, met een bijzondere cultuur. Drie weken lang hebben we door het land gereisd in de meest aftandse vormen van openbaar vervoer (wat het avontuur alleen maar leuker maakte!). En wat zijn we blij verrast! Een huwelijksreis naar Marokko is een droom, want dit land heeft echt alles…

Waarom je naar Marokko wilt

Dus toen ik de prachtige foto’s van Raisa Zwart voorbij zag komen wist ik dat we er een blog aan moesten wijden. Ook Raisa is met haar eerste bezoek verliefd geworden op Marokko. Raisa: “Ik raad je echt aan om een bezoek aan Marrakech te combineren met een bezoek aan Ourika; het is er zo ontzettend mooi en is een fijne, rustige afwisseling met de drukke stad”.

Marrakech is dus onze eerste aanrader. Hier is het bijna het hele jaar door heerlijk warm (en in de zomermaanden bloedheet, dus dat is dan weer niet aan te raden). Hier vind je voor elk budget een fijne plek om te logeren. Van minikamertjes in een hostel voor 2 euro per nacht, tot superdeluxe resorts waar je al snel een paar honderd euro per nacht kwijt bent. Mijn favoriet? Boek een riad via Airbnb. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis, en echt prachtig om te zien. Het is gebouwd om een binnenplaats waar je vaak een zwembad hebt. Bovenaan mijn lijst staat ‘Riad Yasmine’, een prachtige plek om samen te ontspannen. De foto hieronder is van hen! 

Hotel boeken in MarrakechBooking.com

Wat is er allemaal te zien en te doen in Marokko?

Er is echt te veel om op te noemen! Dus aan een keer ga je nooit genoeg hebben. Daarom heb ik een paar van de hoogtepunten voor je opgeschreven.

Marrakech

Marrakech is toch wel de meest bijzondere stad van Marokko. Het is hier wel ontzettend druk! Dus ben je op zoek naar rust, dan kan je beter ergens anders heen gaan (of je hele reis in je resort blijven). In Marrakech wil je zeker Djemaa el Fna zien. Dit is het centrale plein van de stad waar je je ogen uitkijkt. Let wel goed op je portemonnee! De oude stad is ook een wandeling waard, net als de mooie paleizen. Het hoogtepunt wat mij betreft is Jardin majorelle. Dit is een tuin in het nieuwere gedeelte van de stad en is gemaakt door Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Verwacht veel bijzondere planten, mooie tegeltjes en prachtige kleuren.

Essaouira

Zijn jullie dol op strand en surfen? Dan is Essaouira echt wat voor jullie! Deze stad aan de kust is echt een verademing na het drukke Marrakech. De mensen zijn meer ontspannen en vriendelijk, en er hangt een echte surferssfeer. Boards en materiaal huur je voor een schijntje op de hotspots net buiten de stad! De stad zelf is leuk om te zien, maar heeft niet zo veel bezienswaardigheden (behalve dan dat Game of Thrones er gefilmd is!).

Fez

Zijn jullie dol op lekker eten? Boek dan een trip naar Fez! Deze stad wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Marokko genoemd. Eet hier heerlijke tajines en pastillas, en geniet van de gekruide Marokkaanse keuken!

De Hoge atlas

Als je denkt dat Marokko vooral droog is met veel zand… Dan heb je de Hoge atlas nog nooit gezien! Dit berggebied is werkelijk waar adembenemend. Glenn en ik hebben hier doorheen gereden in een oude, rammelende bus. Doodeng en superbijzonder!

Hotel boeken in EssaouiraBooking.com

De Sahara

Vanaf verschillende plaatsen in Marokko worden en trips naar de woestijn georganiseerd. Echter is er maar eentje echt de moeite waard, en dat is een trip naar de Sahara. Let er dus goed op bij het boeken van een trip, dat dat de woestijn is waar je heen gaat! Op Tripadvisor vind je goede aanbieders (kijk naar de recensies), en die trips duren altijd meerdere dagen.

Overige tips over een huwelijksreis naar Marokko

Lees je van tevoren goed in over de gebruiken in Marokko! Want het is toch echt een andere cultuur dan in Nederland, en het voelt daarom niet overal even fijn om rond te lopen in een bikini of korte broek. Denk ook goed na over de soort reis die jullie willen maken; avontuurlijk of relaxed?

Gaan jullie vooral om mooie dingen te zien? We hebben nog veel meer moois gezien! Lees je in over de blauwe stad Chefchaouen, Rabat heeft een prachtige oude Romeinse nederzetting, Volubilis is ook echt de moeite waard net als de cascades d’ouzoud. En als je de kans hebt, neem dan ook zeker een kijkje bij Aït Ben Haddou waar heel veel films zijn opgenomen!

Wil je een huwelijksreis naar Marokko boeken? Kijk dan eens hier voor een goeie deal.

Foto’s: Raisa Zwart