Een sluier is een prachtige klassieke toevoeging om jouw bruidslook compleet te maken. Maar welke sluiers zijn er eigenlijk? Om te voorkomen dat je verdwaalt in een jungle van sluiers, helpen wij je een handje.  

Birdcage

De birdcage sluier lijkt, zoals de naam het al zegt, op een vogelkooitje. Het is een klein sluiertje dat je bovenop je hoofd of aan de zijkant vastzet in je haar en half over je gezicht valt. Ideaal voor als je niet helemaal gesluierd wil zijn, maar wel iets extra’s wilt.

sluier birdcage- Dario
Birdcage sluier// Foto: Dario Endara Photography. 

Fly- away

De fly- away valt net over de schouders en heeft veel volume. Deze sluier wordt vaak gedragen bij korte bruidsjurken.

Blusher

Deze sluier valt over het hele gezicht en eindigt op de schouders. Hij wordt vaak gedragen tijdens de conservatievere ceremonies. De bruid loopt dan, meestal aan de arm van haar vader, naar voren in de kerk. Vervolgens onthult hij het gezicht van zijn dochter door de blusher sluier naar achter te vouwen.

Sluiers Blusher- Erin Samuel Sluiers Blusher- Elizabeth
Blusher sluier// Foto: a simple photograph// Foto: Elizabeth Messina Photographs

Elbow

Deze sluier valt, je raad het al, op hoogte van de ellebogen. Het is een klassieke sluier en past bij elke bruidsjurk.

Ballet

Dit is de ballerina sluier. Hij valt nog boven de grond op hoogte van de knieholtes. Deze stijl is perfect voor bruiden die een lange sluier willen, maar niet willen dat hij de grond raakt. Zo kan je dus nog prima een dansje doen, zonder dat je hoeft te vrezen voor een grote blunder.

Sluier ballet- Caroline Tran
Balletsluier// Foto: Caroline Tran

Fingertip

De fingertip is net zo lang als je armen en stopt precies bij de puntjes van haar vingers. Het is een ingetogen sluier, maar zet wel een statement neer.

Chapel

Deze sluier geeft een romantisch en dromerig gevoel. Hij is of even lang of een paar centimeter langer dan de bruidsjurk. De chapel wordt vaak na de ceremonie afgedaan zodat de bruid zich de rest van de dag makkelijker kan bewegen.

Sluiers- Unsplash
Chapel sluier// Foto: Unsplash

Cathedral

Dit is de langste sluier die er is. Hij valt ver achter de bruidsjurk van de bruid. Bruidsfotografen houden van deze sluier, want het levert echt heerlijke foto’s op.

Juliet cap

De juliet cap is een sluier die je op verschillende lengtes kan krijgen. Het is een vintage sluier die je een jaren 20 gevoel geeft. Het lijkt op een soort kapje met een sluier eronder.

Sluiers- Julliet Cap
Julliet Cap// Foto: Jenny Sun Photography

Mantilla

De mantilla is rond en heeft kanten details aan de uiteinden. De bruid maakt de mantilla een paar centimeter vanaf haar haarlijn vast. Zo omlijnd het kant haar gezicht en valt de sluier langs haar lichaam. Deze sluier verschilt in lengtes.

Sluier Mantilla- Brumley and wells Blik en Bloos Fotografie - sluier 3 - sluier en jurk van ladonna
Mantilla sluier// Foto: Brumley & Wells Wedding Photography// Foto: Blik en Bloos

Er bestaan dus heel veel verschillende sluiers, droeg jij een sluier en welke was dat?

Bron: Bridal Musings

Credits coverfoto:
Wianda Bongen Photography