– ADVERTORIAL –

Het lijkt zo eenvoudig; trouwkaarten versturen. Maar stiekem is het toch een beste klus! In deze blog vertellen we je alles over het versturen van je trouwkaarten.

Stap 1: Design

De allereerste stap in het versturen van trouwkaarten is misschien wel de leukste; het uitzoeken van de kaarten. Dat begint natuurlijk bij het nadenken over het ontwerp. Wat ons betreft is het leuk om de trouwkaarten passend te laten zijn bij het thema van jullie bruiloft. Dit kun je helemaal doortrekken in de stijl van jullie kaarten. Van de save the dates tot de postzegels! Want wist je dat ook postzegels zelf te ontwerpen zijn?

Trouwkaarten-set-4-Leintjes-exclusief-blauw-shibori-1Foto: Anouk fotografeert, ontwerp: Leintjes Exclusief

Stap 2: Trouwkaarten bestellen

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. Van zelf ontwerpen, tot kant-en-klaar tot laten ontwerpen. Maak snel een beslissing wat je voorkeur heeft, want elke variant heeft zijn eigen levertijd. Wil je je kaarten laten ontwerpen? Neem daar dan ruim de tijd voor! De meeste ontwerpers nemen hier zo’n 3 a 4 weken de tijd voor. Bedenk ook goed wat je allemaal nodig hebt. Save the dates, RSVP’s, trouwkaarten en misschien zelfs stationery voor de bruiloft?

Trouwkaarten-set-3-jeau&-botanical-jungle-3Foto: Anouk fotografeert, ontwerp: Jeau&

Stap 3: Adressen checken

Na het bestellen van de kaarten is het tijd om de adressen van jullie gasten te checken. Heb je ze van iedereen? En weet je zeker dat het klopt? Het zou jammer zijn als jullie mooie trouwkaarten niet op het juiste adres aankomen…

Stap 4: Save the dates versturen

Trouwkaarten verstuur je over het algemeen een paar weken voor de grote dag, daarom zijn save the dates een uitkomst! Op deze manier kunnen jullie gasten de datum alvast in hun agenda blokken, maar hebben jullie nog even tijd om na te denken over wat je nog meer in de trouwkaart wilt zetten. Wanneer je je save the dates wilt versturen, hangt af van een aantal factoren. Trouw je in het buitenland? Doe dit dan 6 – 8 maanden van tevoren, en liever eerder. Denk ook aan het werk van je gasten. Hoe moeilijk of makkelijk is het om vrij te vragen op jullie trouwdatum? Over het algemeen verstuur je save the dates niet later dan 3 maanden voor de trouwdag.

Trouwkaarten-set-2-studio-blauw-watercolor-3Foto: Anouk fotografeert, ontwerp: Studio Blauw.

Stap 5: Trouwkaarten versturen

En dan is het tijd voor de post waar het echt om draait! Jullie trouwkaarten. De kaarten die een plekje gaan krijgen op prikborden, koelkasten en de schoorsteenmantel bij jullie gasten thuis. Jullie hebben een mooi ontwerp gekozen en nu liggen ze klaar om naar de gasten te sturen. Volgens de etiquette verstuur je trouwkaarten tussen de 6 en 8 weken voor de bruiloft. Doe je het eerder, dan schijnt de kans groot te zijn dat gasten hun kaart kwijt raken (hoe dat dan kan… geen idee!).

Lars van der Werf, heb Lief

De postzegels voor je kaarten kun je eenvoudig bestellen via postkantoor.nl. Wist je dat je daar een eigen ontwerp kunt aanleveren? En dat je ook kunt kiezen voor de liefdespostzegels? Als je nu 5 vellen liefdespostzegels koopt ontvang je ook nog gratis een ‘Heb Lief Boekje’ van Lars van der Werf – t.w.v. 10 euro. Gebruik hiervoor actiecode: girls2016. Let op, want op = op!

Trouwkaarten-set-5-Studio-Lona-groen-minimalistisch-3Foto: Anouk fotografeert, ontwerp: Studio Lona.

Stap 6: RSVP’s

Met je trouwkaart is het verstandig om RSVP’s mee te sturen. Dit zijn kleine kaarten waarop gasten kunnen aangeven of ze wel of niet komen en met hoeveel personen. Maak het jullie gasten extra eenvoudig door een envelop voor de RSVP mee te sturen (misschien zelfs inclusief bijpassende postzegel?).

Trouwkaarten-set-1-sparkle-company-bohemian-veren-2Foto: Anouk fotografeert, ontwerp: The Sparkle Company.

Nog even in het kort:

Psstt… Wist je dat je deze trouwkaarten kunt winnen? Lees er hier meer over!