Mijn moeder trouwde in een jurk met pofmouwen, zelf ben ik getrouwd in een zogenaamde ‘mermaid’ jurk. Trends komen en gaan. Daarom hebben we voor jullie de trouwjurken trends van 2015 op een rij gezet!

Off the shoulder

We zien vaak dat trends uit de ‘gewone’ modewereld ook overlopen naar trouwjurken. Dat is ook zo met deze trend. De ‘off the shoulder’ look is afgelopen zomer al even om het hoekje komen kijken. Perfect voor de bruid die gek is op strapless, maar toch net iets extra’s wil. (De jurken in de bovenste foto zijn van Marchesa, Jenny Packham en nogmaals Marchesa.)

Andere kleuren (lichtgrijs, perzik, mintgroen)

Wit is allang niet meer verplicht als het op trouwjurken aankomt. En dit seizoen zeker niet! Op de catwalk kwamen vooral veel lichtere varianten van grijs, perzik en mintgroen voorbij. Maar goud of bruin mag ook gezien worden. Durf jij het aan?

trouwjurk-2015-monique-lhuillier-maggie-sottero-jenny-peckham
Jurken van Jenny Packham, Monique Lhuillier en Maggie Sottero.

Tule rokken

Deze trend maakt mijn innerlijke ballerina helemaal gek… Prachtig vind ik ze, die wijde, tule rokken. Zie je jezelf al over de dansvloer zwieren? Ik zeker wel…

tule-trouwjurk-2015-marchesa-monique-lhuillier
Jurken van Monique Lhuillier, Marchesa en nogmaals Monique Lhuillier.

Kraagjes

Voor de dames met lef; kraagjes aan je jurk. Kraagjes kunnen best stijf of te bedekkend zijn, dus kijk ook goed naar de rest van de jurk. Een kraagje van kant is juist wel heel sexy! Of een mooie split in de rok…

trouwjurken-kraagjes-marchesa-maggie-sottero
Jurken van Marchesa, Maggie Sottero en nogmaals Marchesa.

Vintage glamour

Mijn persoonlijke favoriet (ik heb ook een vintage glamour jurk gedragen). Glanzende stoffen en veel tierelantijntjes. De vintage glamour is weer helemaal terug van weggeweest! Heb je een lager budget? Sla dan ook de vintage kledingwinkels niet over! Laura Dolls in Amsterdam is een aanrader.

Vintage-glamour-trouwjurk-carolina-herrera-jenny-packham
Jurken van Jenny Packham, Carolina Herrera en nog een Jenny Packham.

Boho

Trouwjurken zijn lange tijd bijzonder klassiek geweest. Daar lijkt de laatste jaren behoorlijk verandering in te komen, en zeker met de komst van deze trend. We zien hoofdbandjes in het haar, trouwjurken met een blote buik, en lekker zwierige rokken.

boho-trouwjurken-maggie-sottero-marchesa-houghton
Jurken van Marchesa, Maggie Sottero en Houghton. 

Weet jij al wat voor trouwjurk je wilt hebben? En hou je bij het uitzoeken rekening met de trouwjurken trends van 2015?