Inspiratie voor jullie bruiloft kun je natuurlijk opdoen op Girls of Honour, Pinterest, Facebook… Maar ook in de trouwalbums van je eigen (groot)ouders!

Pap, mam en hun hippe bruidsboeket

Tijdens het plannen van onze bruiloft raakte ik ineens nieuwsgieriger dan ooit naar de trouwfoto’s van zowel mijn eigen ouders als die van mijn schoonouders. De foto’s van de bruiloft van mijn ouders had ik natuurlijk al wel vaker bekeken (ik ben dol op foto’s kijken – en dat heb ik niet van een vreemde), maar ik zou nu voor het eerst met ‘andere ogen’ kijken. Namelijk met de ogen van een aanstaande bruid! Zo merkte ik nu pas de kleur van hun bruidsboeket op: hip geel!

De outfitswitch van mijn schoonmoeder

De trouwfoto’s van mijn schoonouders had ik nog nooit gezien en ook die vond ik prachtig. Mijn schoonmoeder switchte tussen het wettelijk en kerkelijk huwelijk zelfs van outfit en beide waren even feestelijk. Vooral haar hoedje met kleine sluier, wat ze droeg tijdens het eerste deel van de trouwdag, vond ik geweldig. Het zag er bovendien helemaal niet uit alsof het tientallen jaren geleden was!


Maud en het fotoalbum.

Trouwfoto van opa en oma

Ik leek mijn moeder aan te steken met mijn nieuwsgierigheid, want ook zij ging neuzen in oude albums. En zo kwam ze ineens met een prachtige foto van mijn opa en oma, op hun trouwdag! Het was geweldig om als aanstaande bruid een inkijkje te krijgen in een bruiloft van zestig jaar geleden. En niet zomaar een bruiloft, maar die van mijn eigen grootouders. Ze straalden! Met de twee bevriende koppels en maar liefst drie bruidsmeisjes aan hun zijde leek het zowaar een staatsieportret.

Inspiratie gebruiken: plannen maar!

De foto’s maakten me actief: voor ik het wist, zocht ik online naar bruidsboeketten en kleine sluiertjes en andere haaraccessoires voor de bruid. Met mijn aanstaande had ik het over met welke vrienden en familieleden we in ieder geval op onze bruiloft op de foto wilden. Want wij willen natuurlijk óók zulk prachtig inspiratiemateriaal kunnen achterlaten voor ons nageslacht…

Ga jij ook eens neuzen tussen oude trouwalbums?

Coverfoto: Wianda Bongen