Trouwen op Ibiza klinkt op zichzelf al als een droom, maar deze bruiloft is dan ook nog eens de ultieme droom! Bo en David hadden een prachtig en romantisch feestje op dit fijne eiland.

Eppel_Fotografie-1 Eppel_Fotografie-11-kopie Eppel_Fotografie-11 Eppel_Fotografie-13

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Puur en alleen omdat we ‘de liefde wilden vieren’. Nou moet ik eerlijk toegeven dat het niet iets is wat we ‘samen besloten’ zoals dat tegenwoordig zo vaak gaat, maar David is (nadat hij een héél jaar geduld had opgebracht zodat het een ‘schappelijke’ timing zou zijn) op de Bahamas op een knie voor me gegaan en heeft me op een verlaten strand met de ring in een wc-papiertje uit zijn broekzak gevraagd zijn vrouw te worden. Ik dacht dat ik droomde en wist nog net aan ‘JA’ te stamelen voor we elkaar niet meer loslieten.

Daarnaast zijn ‘a wedding and a funeral’ eigenlijk de enige twee gelegenheden waar je echt iedereen om je heen hebt die je lief is, en omdat dat ons zoveel waard is en als ‘expat’ je toch een beetje afgezonderd bent van vrienden en familie, hebben we het dusdanig groots aangepakt en er echt ons droomweekend van gemaakt.

Eppel_Fotografie-61 Eppel_Fotografie-64 Eppel_Fotografie-68

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Pinterest, Pinterest, Pinterest! Ik ben verliefd geworden op de Israëlische bruidsdesigners a la Nurit Hen, Berta, Galia Lahav en wilde mijn moeder overhalen met mij naar Tel Aviv te gaan om er eentje uit te zoeken. Mijn moeder had een iets realistischer beeld van de wereld dan ik op dat moment en had eigenlijk niet echt oren naar een tripje Israel en vertelde me dat ze bij Bloomfeld in Amsterdam óók jurken van bovengenoemde designers hadden en dat we daar eerst maar eens gingen kijken. Ik geloofde er niks van maar ging toch maar met haar mee, en verrek… Petra, die samen met haar man deze bruidswinkel bezit, keek me eens diep in mijn ogen aan en stelde me een paar vragen en daar had ze hem… The ONE.

De jurk is gemaakt door Berta Bridal uit Israel. Hij is diep uitgesneden van voor en van achteren met een lange sleep en lange mouwen, een waanzinnige combinatie van klassiek en sexy en ik weet zeker dat Ralf hem waanzinnig op de foto heeft staan!

Eppel_Fotografie-71 Eppel_Fotografie-107 Eppel_Fotografie-72 Eppel_Fotografie-41 Eppel_Fotografie-60 Eppel_Fotografie-151 Eppel_Fotografie-176 Eppel_Fotografie-139 Eppel_Fotografie-209 Eppel_Fotografie-232 Eppel_Fotografie-244 Eppel_Fotografie-246 Eppel_Fotografie-258

Hoe zag jullie dag er uit?
Nou ja, dag… Onze bruiloft begon op vrijdagavond en eindigde op zondagavond, maar de grote dag was de zaterdag. We trouwden op Ibiza in een waanzinnige villa (Villa Torres de Buscastell) die we gehuurd hadden voor de gelegenheid.

Na ons welkom diner op vrijdagavond waar onze gasten elkaar allemaal hebben kunnen leren kennen (we hadden ongeveer 120 genodigden die uiteindelijk bijna allemaal naar Ibiza zijn gekomen tot onze grote verrassing!), hebben David en ik elkaar gedag gezegd en is mijn beste vriendinnetje met me mee ‘naar huis’ gegaan om mijn laatste ongehuwde nacht met me door te brengen. Zij en ik verbleven op de trouwlocatie samen met mijn familie en die van David. Toen de grote dag aanbrak, waren de voorbereidingen om de villa heen al in volle gang en heb ik samen met mijn familie, de fotografen en David’s familie geprobeerd een ontbijt naar binnen te werken voordat de rest van mijn bruidsmeisjes ook naar de villa kwamen om ons samen klaar te (laten) maken. Er waren vier dames voor de make up en we hadden mijn slaapkamer volledig ingericht met make up, kleding, champagne en watermeloen en eigenlijk vloog de dag voorbij totdat de ceremonie om 5 uur begon. Mijn moeder, mijn zusje en mijn vriendinnen hebben me geholpen met aankleden, waar mijn moeder en ik nog even een bijzonder moment meemaakten met Abba – Slipping through my fingers, voordat ik de trap afdaalde en mijn vader op me stond te wachten om me te begeleiden. Wat er daarna gebeurde, zou ik niet eens kunnen beschrijven als ik het al wilde, maar eigenlijk geldt dat voor de hele dag/avond.

Eppel_Fotografie-276 Eppel_Fotografie-297 Eppel_Fotografie-305 Eppel_Fotografie-314 Eppel_Fotografie-332 Eppel_Fotografie-333 Eppel_Fotografie-349 Eppel_Fotografie-353 Eppel_Fotografie-370 Eppel_Fotografie-382 Eppel_Fotografie-390 Eppel_Fotografie-391 Eppel_Fotografie-395

De ceremonie duurde ongeveer een halfuur, waarna we we ons allemaal naar een ander gedeelte van de gigantische tuin begaven om te proosten en te genieten van de geweldige stem van de zangeres met haar band die er stond terwijl er allerlei hapjes van over de hele wereld geserveerd werden aan onze gasten.
Rond een uur of acht zijn de de gasten aan tafel gegaan, waarna David en ik op een waanzinnig nummer ook het diner-gedeelte betraden (dat opgezet was om het zwembad waarop het podium was gebouwd en we een waanzinnige band hadden staan), en toen begon het misschien zelfs wel pas écht. Mijn vader en David hadden beide de mooiste speeches die ik ooit heb gehoord en zal horen denk ik, en David’s vader heeft ook nog een mooie speech gegeven hoewel die iets lastiger te volgen was aangezien die in het Zwitsers-Duits was. Dit alles was voor, gedurende en na het eten, en na het eten hadden we een feest waarin denk ik ieders idee van een waanzinnig feest tot leven kwam.

Ik had nog een verassing in petto voor David… Ik kan namelijk helemaal niet zingen, maar ik heb drie maanden lang zangles gehad en heb een zingende performance gegeven van het nummer dat we luisterden toen we elkaar net kenden. Je weet wel… Pure euforie! Ik wilde een cadeau aan hem geven dat niemand hem ooit meer zou afnemen, en dus heb ik gekozen voor deze volledig onverwachte en eigenlijk doodenge verrassing. Hij was in tranen… dus het was me gelukt!

We hebben tot diep in de nacht gedanst, gefeest en gedronken, en eigenlijk heeft iedereen het dessert en zelfs de taart zo goed als gemist. Zondag was er een ‘day-after’ brunch georganiseerd, met wederom waanzinnig eten, de zon en een zwembad en heerlijke muziek.

Eppel_Fotografie-410 Eppel_Fotografie-413 Eppel_Fotografie-416 Eppel_Fotografie-454 Eppel_Fotografie-457 Eppel_Fotografie-470

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Eerlijk gezegd… Zou ik liegen als ik zei dat we ergens op bezuinigd hebben. Dat klinkt verschrikkelijk, maar op Ibiza is het woord zuinig eigenlijk niet mogelijk, en we zijn ons dan ook een hoedje geschrokken van de kosten die voor onze neus verschenen. We hebben uiteindelijk gekort op de bloemen, hier en daar decoratie bij IKEA vandaan gehaald en privé door onze weddingplanner georganiseerd. Eigenlijk het vinden van goedkopere alternatieven voor de decoratie die we wilden, in plaats van alles door de aangewezen bedrijven te laten regelen. En omdat het op Ibiza plaats vond, hebben we wel gevochten voor de zo laagst mogelijke prijs voor eigenlijk alles wat erbij kwam kijken, dus als je het zo bekijkt, eigenlijk weer overal op!

En waarop juist niet?
Het eten, de fotograaf, videograaf en de band waren voor ons punten waar we eigenlijk niet bereid waren een compromis te sluiten, en dus ook niet op bezuinigd hebben.

Eppel_Fotografie-516 Eppel_Fotografie-523 Eppel_Fotografie-182 Eppel_Fotografie-527 Eppel_Fotografie-531 Eppel_Fotografie-532 Eppel_Fotografie-545 Eppel_Fotografie-546 Eppel_Fotografie-556 Eppel_Fotografie-560 Eppel_Fotografie-561 Eppel_Fotografie-568 Eppel_Fotografie-580 Eppel_Fotografie-584 Eppel_Fotografie-593 Eppel_Fotografie-613 Eppel_Fotografie-616 Eppel_Fotografie-647 Eppel_Fotografie-663 Eppel_Fotografie-672 Eppel_Fotografie-683 Eppel_Fotografie-735 Eppel_Fotografie-746

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Eigenlijk alles wel uit Ibiza, afgezien van de gepersonaliseerde items zoals de gekleurde shawls die we hadden voor de vrouwen, ingegraveerde aanstekers, waaiertjes en parasolletjes voor gedurende de ceremonie, die allemaal besteld en geregeld waren door onze weddingplanner.

Eppel_Fotografie-45 Eppel_Fotografie-56 Eppel_Fotografie-58 Eppel_Fotografie-66

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Dat is een moeilijke… Ik denk vooral om regelmatig jezelf eraan te herinneren dat je het doet omdat je het graag wilt en omdat het je droom is, niet omdat het moet, en er dus plezier in blijven hebben en geen stress! Als je de mogelijkheid hebt, neem een goede weddingplanner in de hand met wie je het goed kunt vinden en wie jou begrijpt, dan vallen er al een heleboel zorgen van je schouders omdat het toch wel goed komt! En kies een jurk waarin je je de allerbeste, mooiste, sprookjesachtigste versie van jezelf voelt!

De video

Lijstje van vendors:
Fotografie: Eppel fotografie
Videografie: Philip White
Locaties: Ibiza
   – Op vrijdag: restaurant Sunset Ashram, Cala Conte
   – Op zaterdag: privé eigendom Villa Torres de Buscastell
   – Op zondag: privé eigendom in het noorden van Ibiza.
Taart: Geregeld door Anna McGregor
Weddingplanner: Anna McGregor
Catering: Fiona Fritt uit Ibiza
Band: Vogue Live Band
Make up: Smack Ibiza
Concierge/decoration: Done and negotiated by Anna McGregor