Trouwen op eigen erf, in de grote schuur van jullie oom of in de romantische boomgaard van de buurman. Wat moet je dan allemaal regelen?

Je hebt het ooit op een plaatje voorbij zien komen en sindsdien laat het je niet meer los. Dit is hoe jij het hebben wilt: lekker losjes, no nonsens én je kan zelfs je eigen drinken meenemen. Lekker voordelig dus!

Natuurlijk heeft trouwen op een eigen locatie deze voordelen. Het is ook uniek en origineel, zeker! Toch krijg ik van veel bruidsparen die op deze manier getrouwd zijn, te horen dat ze zichzelf wel enorm vergist hebben in de hoeveelheid werk die het met zich mee bracht. Daarom deze blog, zodat je helemaal voorbereid bent op alles waar je tegenaan kunt lopen!

Als eerste…

De locatie gaat de basis worden van jullie feest. Als je dus dé locatie gevonden hebt is het heel belangrijk dat linksom of rechtsom de volgende onderdelen te realiseren zijn; voldoende parkeerplaatsen, stromend water, toiletten en stroomaansluiting zijn een absolute must. Lijkt een van deze punten niet haalbaar, dan is het echt slim om nog even verder te zoeken.

Praktisch, praktisch en nog eens praktisch

Trouwen op eigen locatie vraagt om heel veel praktisch denken. Er is namelijk weinig tot niets geregeld op deze locatie. Dus stel jezelf steeds hele praktische vragen zoals, ‘hoe zit het met eventuele geluidsoverlast, benodigde vergunningen, afval, verwarming, bedienend personeel en het geluid? En ook niet onbelangrijk: is de locatie ook nog goed met slecht weer?’

trouwen-in-eigen-tuin-2

We moeten ook nog ergens op zitten!

Al jullie gasten willen graag ook nog ergens op zitten, uit een kopje drinken, hun jas in de garderobe hangen en een vorkje hebben om de taart te eten. Als ze naar het toilet gaan, vinden ze het fijn als ze daar een zeeppompje en een handdoek vinden, er vaatdoekjes in de buurt zijn en koud drinken wordt ook erg gewaardeerd. Ik kan zo nog wel even doorgaan. Maar je begrijpt; aan alles, maar dan ook alles zal je zelf moeten denken. Daarnaast moet je het ook naar de locatie sjouwen en de dag erna weer zelf opruimen.

Eigen locatie versus trouwlocatie

Een trouwlocatie die vele bruiloften per jaar draait, heeft dit standaard allemaal al in huis. Wanneer je alle kosten telt die je moet maken om spullen te huren, ga je waarschijnlijk op een zelfde bedrag of zelfs meer uitkomen. Voor de kosten hoef je het dus niet te doen. Trouwen op eigen locatie moet je alleen doen omdat je het leuk vind! Het is te realiseren. Zeker met een goede cateraar die hier helemaal op berekend is (en vaak veel meubilair mee kan nemen). Houdt er dus wel rekening mee dat je voldoende tijd hebt om alles te regelen en je in het budget een flinke post van onvoorziene kosten reserveert.

Voor als je hulp nodig hebt

Feline weddings heeft al heel veel leuke bruiloften op eigen locatie uitgedacht, gedraaid en volop van genoten. Met die ervaring kunnen we jou ook helpen! Samen zorgen we ervoor dat alles geregeld is op de locatie. Kijk eens op de website en vraag gratis het gezellige informatiepakketje op. Wanneer je vermeld dat je via Girls of honour op de site bent gekomen, krijg je er een leuk cadeautje bij. Beloofd!

Foto’s: Inge Kooiman