Een prachtige tuin, een vleugje vintage van eigen huize en een door de bruidegom zelfgemaakt schommelbankje. Soms hoef je voor het vinden van de perfecte locatie niet ver te zoeken. Anneke en Jesse trouwden in hun eigen tuin!

Waarom besloten jullie om te trouwen?
Hoe mooi is het om iemand te vinden waar je de rest van je leven mee wil delen? Na een aantal jaar samen wisten wij zeker dat wij dit wilden. Jesse vroeg mij in december 2015 ten huwelijk en ik aarzelde geen moment om ‘ja’ te zeggen! We hebben een bijzondere vriendschap, houden heel veel van elkaar en hechten allebei veel waarde aan de belofte die je elkaar doet door te trouwen.

Hoe heb je de trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ela Siromascenko is een ontwerpster uit Milaan, die ik een aantal jaar geleden begon te volgen. Haar werk is prachtig en ik ben fan van haar vintage stijl. Nadat Jesse mij ten huwelijk vroeg, ben ik samen met mijn moeder naar Milaan gevlogen om Ela te bezoeken in haar atelier. Ik heb toen een aantal jurken gepast en daar mijn favoriete elementen uitgekozen. Vervolgens creëerde zij voor mij een custom-made jurk. Het was erg spannend omdat ik pas een maand voor de bruiloft het eindresultaat kon zien. Maar ik wist dat de jurk perfect zou zijn en dat was die ook!

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
De hele dag was geweldig, maar als we een onderdeel moeten kiezen dan is dat voor ons beide de ceremonie. Het was zo bijzonder mooi.. Dit was ook ons first-look moment, omringd door mensen waar we ontzettend veel om geven. Onze lieve vriendin is voor 1 dag tot trouwambtenaar benoemd en heeft ons huwelijk voltrokken. Daarnaast zijn we thuis getrouwd in onze eigen tuin, een plek die heel waardevol voor ons is.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Er was geen specifiek moment waar we heel zenuwachtig waren. Natuurlijk waren er wel spannende momenten, zoals het moment vlak voor de ceremonie. Maar die spanning was gelijk weg toen de ceremonie begon en we weer samen waren. Daarnaast hielp het dat we omringd waren door onze dierbaren en we gewoon lekker onszelf konden zijn. De sfeer was ontspannen en lekker ongedwongen en dat voelde je heel de dag. Een ander spannend moment was onze openingsdans, maar ook die spanning was gelijk weg toen we samen op de dansvloer stonden. We hadden ook wel alles tot in de puntjes geregeld waardoor er weinig reden was om zenuwachtig te zijn. We vertrouwden volledig op ons geweldig team en onze ceremoniemeester Eveline, van Wedding Eve, die er voor zorgden dat alles vlot verliep.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Het kost veel tijd, maar het is wel heel erg leuk om te doen. Wij hebben door het samen te plannen, en er uitjes van te maken een hele mooie intieme bruiloft gemaakt die bij ons past.  We zijn getrouwd in onze eigen tuin waardoor het mogelijk was om tot in de puntjes te plannen hoe alles eruit moest zien. Ons huis zit al generaties in de familie en dat zie je ook terug in de aankleding. We hebben gebruikt gemaakt van vintage elementen zoals de tekentafel van oude munitiekistjes. Die gemaakt is door de broer van mijn opa zeventig jaar geleden, die zelf ook aanwezig was op de bruiloft. Tijdens het plannen is Jesse creatief geweest en heeft hij voor ons een mooi schommelbankje gemaakt voor tijdens de ceremonie. Een ander voordeel is dat ik fijne contacten, en veel inspiratie heb opgedaan als trouwfotograaf op bruiloften. Zo hebben we een top team gevonden om onze droombruiloft waar te maken.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Wij hebben uiteindelijk nergens echt op bezuinigd. Aan het begin hebben we een budget opgesteld en daar zijn we hier en daar wel overheen gegaan.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Een deel van de versieringen en aankleding is van onszelf. Waaronder de tekentafel, de History of us wall, de vintage stoelen en de coca cola flesjes, die als vaasje gebruikt zijn. De schommel en bar heeft Jesse van steigerhout gemaakt in de weken voor de bruiloft. De strobalen hebben we geleend van onze lieve buren. Verder hebben we de ruwe aankleding zoals de tent, vloer, toiletwagen, prikkabel, de white wedding chairs en tafels bij verschillende bedrijven afgehuurd. Onze ceremoniemeester Eveline heeft met onze input een fantastisch styling plan gemaakt. Samen met Joeke van Joeke Verhoeven Floral design heeft zij onze tuin omgetoverd tot een sprookje.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Neem de tijd om te plannen, werk veel met lijstje om af te kunnen strepen. Op die manier weet je dat alles geregeld is. Zeker wanneer je de bruiloft thuis organiseert. En als jezelf geen tijd hebt, schakel dan een kanjer als Eveline! Blijf vooral lekker dicht bij jezelf en geniet van de dag, het is jullie dag!

Leveranciers
Fotograaf: Moniek van Gils Fotografie
Second shooter: Susanne Hyams Photography
Bloemen: Joeke Verhoeven Floral Design
Styling: Wedding Eve
Catering: Rode rozen & Tortillas
Taart: Zoet Goed Taarten
MUAH: Funky Hair
Jurk: Ela Siromascenko
Schoenen: Jimmy Choo
Kledinghanger: Ter Attentie
Pak: Suit Up
Ringen: Ed Nobel
Ringdoosje: H&M
Stationery: Cards & Pockets