Droom je van trouwen in het bos? Wij ook regelmatig… Anne en Stefan maakten die droom werkelijkheid. En het is een prachtige bruiloft geworden!

Trouwen-in-het-bos-1

Wanneer zijn jullie getrouwd?
Op de dag dat we precies 8 jaar samen waren, 28 juni 2014. Dit hebben we zo gepland, maar wat nooit te plannen valt is wat het weer gaat doen. Gelukkig was het een prachtige dag, ondanks de voorspellingen die regen, onweer en storm aangaven! Gelukkig maar, want we zijn buiten in een bos getrouwd. Een droom die uitkwam!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Om compleet romantische redenen, haha! In ieder geval niet om de wettelijke, want ik heb nog steeds mijn eigen achternaam en zo. We kunnen ons simpelweg de toekomst niet voorstellen zonder elkaar. Klinkt super cliché misschien, maar Stefan is mijn beste vriend en ik was dolgelukkig toen hij me ten huwelijk vroeg (op het strand, met een vintage ring). Trouwen was voor ons een hele goede reden om een mooi feest te geven met al onze vrienden en familie. Dat we nu man en vrouw zijn is eerlijk gezegd nog steeds een beetje wennen!

Trouwen-in-het-bos-2Trouwen-in-het-bos-4Trouwen-in-het-bos-3Trouwen-in-het-bos-5Trouwen-in-het-bos-7Trouwen-in-het-bos-6Trouwen-in-het-bos-8Trouwen-in-het-bos-9

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik vond de zoektocht heel moeilijk! Ik draag nooit wit en ben niet een typisch jurkenmeisje. Eerst zocht ik een vintage jurk, maar ik bleek helaas een stuk langer dan de meeste oude jurken. Ook iets in een mooie kleur, binnen budget, was moeilijk te vinden. Ik ben naar een redelijk gemiddelde bruidswinkel in Amersfoort gegaan, met het idee: dan weet ik wat voor model mij goed staat, mocht ik online gaan zoeken. Totaal geen hoge verwachtingen dus. De dame daar had haar dag niet helemaal geloof ik, die was nog pessimistischer dan ik! Ze kwam met de meest afgrijselijke jurken aanzetten die totaal niet bij me pasten. Maar de jurk waarvan zij juist zei “dit is niets voor jou” was een schot in de roos. Ook al had ik niet dat TLC-moment, deze jurk van Pronovias voelde comfortabel, was anders dan wat ik tot nu toe had gezien, subtiel maar opvallend en met wat aanpassingen stond hij prachtig! En de geborduurde kraaltjes in de vorm van blaadjes passen perfect bij mij. Ik wil hierbij meteen aan brides to be meegeven dat je niet persé dat euforische moment hoeft te hebben, als het goed voelt is het goed! Niet iedereen barst meteen in tranen uit (hoewel, mijn schoonmoeder wel, hihi!).

Trouwen-in-het-bos-10Trouwen-in-het-bos-11Trouwen-in-het-bos-12Trouwen-in-het-bos-13Trouwen-in-het-bos-14Trouwen-in-het-bos-15

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Sowieso op trouwvervoer, omdat we zelf een oude brandweerbus hebben. Ook al hadden we geen aankomstmoment, hij stond daar fijn te stralen op de oprit. Verder op de bloemen, we hebben zelf veel geplukt en Stefan is de ochtend van de ceremonie nog naar de markt geweest om bloemen te halen voor het trouwboeket. Een andere grote besparing zijn de uitnodigingen geweest, deze heb ik helemaal zelf geïllustreerd en vormgegeven.

En waarop juist niet?
Op de fotografie en de trouwfilm! Beelden van je trouwdag zijn het belangrijkste, dat is het enige wat overblijft na zo’n dag. En we zijn nog steeds blij dat we deze schitterende foto’s en video van onze dag hebben! Ook hebben we niet bespaard op de locatie. We hebben veel familie in het buitenland wonen, dus in plaats van een oude schuur of zoiets hebben we gekozen voor een plek waar iedereen kon blijven slapen. Zo’n weekend samen was voor ons één van de belangrijkste dingen. En een echte aanrader, het was zo gezellig en ontspannen! Het moment dat we met onze beste vrienden en familie midden in de nacht bij het kampvuur frietjes aten was voor ons onvergetelijk!

Trouwen-in-het-bos-16Trouwen-in-het-bos-17  Trouwen-in-het-bos-19Trouwen-in-het-bos-18Trouwen-in-het-bos-20Trouwen-in-het-bos-21Trouwen-in-het-bos-22Trouwen-in-het-bos-23Trouwen-in-het-bos-24Trouwen-in-het-bos-25Trouwen-in-het-bos-26Trouwen-in-het-bos-27

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Noem het een beroepsafwijking (Anne is stylist, Red.), maar we hebben alles zelfgemaakt en gedaan. Stefan heeft bijvoorbeeld het ceremoniekoepeltje en de wegwijsbordjes gemaakt, ik heb alle linten geknipt en samen met een vriendin de banner ontworpen. En we hebben een jaar lang alle kringloopwinkels afgereden om al het servies, glazen, kopjes, decoratie, etc bij elkaar te verzamelen. Uiteindelijk waren we hier best nog veel geld aan kwijt, helemaal als je benzine meerekent, maar het was het waard want alles zag er prachtig uit! En ik gebruik deze spullen nu voor de styling voor andere bruiloften, dus het is geen weggegooid geld. Plus: al die dagen samen struinen waren een super manier om van de verloving te genieten! Er was zelfs sprake van een klein zwart gat achteraf :)

Trouwen-in-het-bos-28Trouwen-in-het-bos-31Trouwen-in-het-bos-30Trouwen-in-het-bos-29Trouwen-in-het-bos-32Trouwen-in-het-bos-33Trouwen-in-het-bos-34Trouwen-in-het-bos-35Trouwen-in-het-bos-36

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Zorg dat er iemand is op jullie dag die van alle plannen afweet en alles achter de schermen overneemt. Juist als je veel zelf wilt doen is een weddingplanner of stylist heel handig, omdat je de kans loopt dat niemand weet wat moet gebeuren behalve jijzelf. Achteraf had ik het ook aan iemand willen overdragen, omdat ik zelfs vlak voor de first look nog vragen kreeg van de catering. Als iemand dit voor mij had opgepakt had ik zelf nog meer kunnen genieten.

En een extra gouden tip: Doe wat jullie willen! Laat je niet leiden door wat je familie of vrienden verwachten of wat je allemaal op Pinterest ziet. Het is jullie dag, geniet ervan!

Vendors:
Foto’s: van OAK&FIR.
Styling: door Anne zelf (Inspire Styling)
Locatie: Lage Vuursche
Video: Life from the inside
Catering: Hééérlijk