De jungle is hip! En hoe regel je dat snel? Door te trouwen in een Botanische tuin. In deze steden kan dat.

Botanische tuinen in Utrecht

Trouwen in een Botanische tuin, in Utrecht kan dat zelfs op twee plekken!  Dit is de grootste van de twee. De tuinen kun je vinden bij de Uithof en liggen dicht bij de snelweg. Handig! Je kunt trouwen in de kassen, waar een toffe ruimte gemaakt is met veel groen, glas en een bar van bamboe. Meer informatie vind je op de website. Ook een toffe locatie voor foto’s trouwens! Maar dat zijn de meeste Botanische tuinen…


Deze ‘prachtige’ foto’s heb ik zelf gemaakt met mijn telefoon. Sorry daarvoor, haha! Maar je snapt het idee, toch?!

Oude Hortus Utrecht

De andere trouwlocatie van Utrecht bevind zich midden in het centrum; de oude Hortus. Dit is een kleine, maar hele mooie Botanische tuin. Je kunt hier zelfs officieel trouwen in een prachtige oranjerie. Echt een aanrader! Meer informatie vind je hier.


Foto van de Oude Hortus in Utrecht: Anouk Fotografeert.

Pinetum Hilversum

Ik heb nog geen bruiloft kunnen vinden op deze locatie, maar het kan wel! Dus ben je op zoek naar een originele trouwlocatie? Misschien is het Pinetum in Hilversum dan wel wat voor jullie. Ze staan qua tuin vooral bekend om hun collectie bomen, dus daar moet je wel van houden, haha! En het is een officiële trouwlocatie, dus je kunt er ook de ceremonie doen. Volgens mij een bezoekje waard!


Foto: Pinetum Hilversum

De Hortus in Amsterdam

Een favoriet van veel fotografen voor fotoshoots… Logisch ook, want deze Hortus is echt een pareltje! Je hebt hier eigenlijk geen decoratie meer nodig. Het is wel een populaire trouwlocatie, dus wees er snel bij als je hier je zinnen op hebt gezet. Op de website vind je alles wat je nodig hebt.


De Hortus in Amsterdam. Foto’s door Aline Bouma.

De Hortus in Leiden

Nog een Hortus in een grote stad, namelijk die in Leiden! Ook hier kan getrouwd worden. De Hortus zit lekker centraal in het centrum, en is ook een officiële trouwlocatie. Handig dus! En behalve de trouwceremonie kun je ook hier echt fantastische foto’s maken… Dat bewijst bijvoorbeeld onderstaande fotoshoot.


Foto’s in de Hortus in Leiden, gemaakt door Amanda Drost en styling van Nina Weddings.

En? Is trouwen in een Botanische tuin wat voor jullie? Ben benieuwd…

Coverfoto door Esther van Geenen in de Hortus in Amsterdam