Een bruiloft met een wel heel bijzondere locatie; Thomas en Pauline besloten om te trouwen op een vliegveld! 

Door middel van mooie bloemen, oude jerrycans en andere decoratie is het een stijlvol geheel geworden. Kijk mee naar hoe dit knappe stel een vliegveld omtovert tot een prachtige trouwlocatie.

Waarom hebben we besloten om te trouwen?
Vanaf de middelbare school vonden we elkaar al leuk. We hebben jaren om elkaar heen gedraaid, in andere steden gewoond en andere relaties gehad. Beiden vonden we de liefde iets om samen te vieren met de mensen waar we van houden. Het huwelijk zien we als ultieme, bewuste keuze voor elkaar en een prachtig moment om met dierbaren te delen. Een goede reden voor een goed feest, iets waar we wel van houden ;)

Aan het einde van 2015 hadden we een bijzondere vakantie in Tromso, Noorwegen. Tijdens de jaarwisseling, aan het water, uitzicht op de bergen, onder het vuurwerk ging Thomas op één knie en vroeg hij mij ten huwelijk. Uiteraard zei ik ja!

Hoe heb je jouw trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Op advies van de weddingplanner die we in de hand hadden genomen ging ik vanuit mijn werk in Zwolle naar een bruidswinkel in Nijmegen, alleen. Bij La Donna kon je, in tegenstelling tot veel andere bruidwinkels, zonder afspraak binnenlopen en even kijken. Toevallig was de eigenaresse aanwezig en had ze ook nog ruimte om me jurken te laten passen. Online had ik één jurk gezien die ik fantastisch vond en die jurk was dezelfde dag binnen gekomen. Hij was uit de doos op de etalagepop gedaan vlak voor ik er was. Het was één van de eerste jurken die ik daar paste en ik was dolgelukkig en emotioneel. Dit was hem! Nog een aantal jurken gepast, die allen wat hadden, maar niet zo mooi stonden en het qua gevoel niet deden. De jurk paste qua maat zelfs bijna perfect en ik mocht hem direct kopen en meenemen.

Donna gaf vanaf moment één aan dat ze samen met mij op zoek zou naar de perfecte jurk, die perfect zou zitten, op tijd zou zijn en niet als een compromis zou voelen. Dat heeft ze volledig waar gemaakt. Jurk Corsica van Eddy K is het geworden!

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Het antwoord van Thomas: jou voor het eerst zien. Alle emotie en spanning die opgebouwd waren, de spanning hoe je eruit zou zien en je eindelijk weer samen bent. Ik vond het heel ontroerend je voor het eerst te zien en je zag er prachtig uit. Daarnaast de verassing voor de gasten; zij wisten de ceremonielocatie niet en hoe ze daar zouden komen. Niemand wist wat er ging gebeuren en had een gevoel van spanning, nieuwsgierigheid en een eerste schoolreisje gevoel. Toen ze ook nog in gele schoolbussen moesten stappen en naar de andere locatie gingen waren ze opgewonden, positief gespannen en giebelend.

Mijn favoriete onderdeel van de bruiloft was de ceremonie en het avondfeest. Daarnaast is me vooral het algemene gevoel van de dag het meeste bij gebleven. Alle onderdelen liepen soepel in elkaar over, het was geen moment mat of saai of rustig. De hele dag hing er vrolijkheid en liefde in de lucht en was iedereen met volle teugen aan het genieten. Tijdens de ceremonie vond ik het heel bijzonder onze eigen geschreven geloften voor te lezen en te delen. Heel intiem en persoonlijk, maar dit was waar het die dag om draait: het vieren van de liefde! Het avondfeest was van begin tot eind de voetjes van de vloer. Hakken uit, Nikes aan en dansen!

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Thomas: voor de ceremonie. Het is spannend om zo in de aandacht te staan en geloften te delen. Uiteindelijk is het enorm meegevallen. Vanaf het moment dat ik Pauline zag droop de spanning van me af en konden we meteen weer samen lachen, elkaar zoenen en samen zijn. Dan is het allemaal weer goed.

Pauline: ik ook voor de ceremonie. De hele ochtend tijdens de voorbereidingen had ik geen spanning en de rest van de dag ook niet. Tot ik met mijn vader in de oldtimer Cadillac limousine stapte en onderweg ging naar de locatie van de ceremonie, een oude F16 loods op vliegveld Twenthe. Ik heb zelfs de chauffeur en videograaf gevraagd of ze wat sterks bij zich hadden, helaas. Ik was met name erg zenuwachtig of ik keihard in huilen zou uitbarsten als ik Thomas weer voor het eerst zou zien. Toen ik hem zag was ik wel emotioneel, maar het was zo fijn hem te zien en alle andere lieve mensen die keihard applaudisseerden.

Waar hebben jullie op bezuinigd? En waarop juist niet?
Op het ringendoosje haha! Dit was een klein, schattig, houten doosje van de Xenos voor €3. Daarnaast hebben we bezuinigd op het aantal gangen tijdens het diner. Omdat we ’s avonds na het eten wensballonnen gingen oplaten en we wel uitgebreid wilden tafelen maar vooral ook lekker met de voetjes van de vloer wilden was dit een logische keuze. Een andere bezuiniging was de keuze om het diner en avondfeest niet op een buitenlocatie te houden. Hier waren geen voorzieningen aanwezig waardoor dit extra kosten opleverde die niet terug te zien zouden zijn aan het diner of het avondfeest zelf. Het liefst wilden we op oudejaarsdag/ -avond trouwen met vuurwerk. Er waren voor deze dag echter aanvullende vergunningen nodig op onze buitenlocatie waardoor dit extra kosten met zich meebracht. Hetzelfde gold voor personeelskosten door de feestdag. Hierdoor hebben we uiteindelijk besloten om de dag ervoor, op 30 december, te trouwen. Uiteindelijk een hele goede keuze omdat we de 30e een fantastisch feest met familie en vrienden hadden en de 31e aan de champagne en oliebollen met hen zaten en de trouwdag doorspraken en opnieuw enorm genoten. Een andere bezuiniging was het kiezen voor een DJ in plaats van een band. Dit was geen moeilijke keuze aangezien het klikte met de DJ die we wilden en hij garant stond voor een goed feest met de voetjes van de vloer. Onze weddingplanner had positieve ervaringen met hem en dit is volledig waar gemaakt. Ook op het trouwvervoer en de taart en bubbels hebben we bezuinigd. De taart hebben we laten maken door een kleine, plaatselijke ondernemer. Qua kosten was ze niet duur, terwijl de taart er prachtig uitzag en heerlijk was. De bubbels hoefde voor ons geen champagne te zijn. Als laatste het trouwvervoer. Door de buitenlocatie waren er mogelijkheden om gebruik te maken van bijvoorbeeld een helikopter. Wat een gave aankomst zou dat zijn! Het woog voor ons alleen echt niet op tegen de kosten en droeg ook niet bij aan een mooi feest voor iedereen.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De versiering en aankleding voor onze bruiloft is gedaan door Best Day Ever Events in samenwerking met Meesterlijk Groen voor de bloemen. Daarnaast hebben we zelf gevraagd aan beide locaties of we gebruik konden maken van het een en het ander. Zo stonden er supergave militaire jerrycans in de oude F16 loods op het vliegveld. Ik zag het helemaal voor me om deze langs het gangpad te zetten en te vullen met bloemen, dit was geen probleem en gaf uiteindelijk een heel gaaf industrieel geheel! Onze trouwkaart is ontworpen door een bevriend illustrator die ook het logo voor mijn eigen bedrijf in de verkoop van kunst, Kunstvangst, heeft ontworpen. Passend bij beide locaties heeft zij de trouwkaart zo ontworpen en versierd dat dit passend was bij de dag en het stoere, romantische, industriële gevoel wat we voor ogen hadden voor deze dag.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Tip van Pauline: volg je gevoel, geniet, maak je niet druk om kleine dingen. Tijdens de zoektocht naar de trouwjurk is het heel belangrijk op je gevoel af te gaan. Alleen jij voelt hoe je je in de jurk voelt en of dit is waar je blij van wordt of niet. Ook bij bijzondere omstandigheden en tijdsdruk mag je gaan voor dit gevoel. De tip is daarnaast bezuinig niet op de eigen outfit, zowel voor de bruidegom als de bruid. Probeer te zorgen dat je de dag zelf kan genieten. Of dit nou is door veel zaken uit handen te geven, juist veel zelf te regelen, een borrel te nemen of nog even te appen met vriendinnen (die in mijn geval zenuwachtiger bleken dan ikzelf), doe waar jij je goed bij voelt! Probeer bewust van alle momenten te genieten zodat de dag niet aan je voorbijvliegt.

Tip van Thomas: maak er als bruidegom ook iets speciaals van. Ook jij als bruidegom mag er uitspringen en je voelt je lekkerder in een pak dat goed zit en speciaal is. Het is echt een speciale dag, anders dan anders en dit mag ook te zien zijn aan je kleding. Kies een BABS die bij je past. Wij zijn gegaan voor iemand die ons aansprak door de jonge leeftijd en een beetje gekke tekst waarin hij zichzelf voorstelde. Hij maakte de ceremonie tot een feestje waarin er gelachen werd en ons verhaal heel passend gedeeld werd. Tip van hem: gebruik muziek tijdens de ceremonie. Deze muziek herinnert ons nu nog aan de dag en brengt meteen een speciaal gevoel naar boven.

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Isi Weddings
Videograaf: Maru Films
Ceremoniemeester en weddingplanner: Geluk Events
Aankleding/ decoratie: Best Day Ever Events
En: Meesterlijk Groen
Locatie ontvangst, diner en avondfeest: QuaKoken te Oldenzaal
Locatie ceremonie: Vliegveld Twenthe te Enschede
Taart: Delicate Cakes te Enschede
DJ: Moreno Music
BABS: gemeente Enschede, Brahma T. Ramsodit
Trouwvervoer bruid: Oldtimer Cadillac Limousine 
Trouwvervoer gasten: gele schoolbussen via Elbo bus
Trouwkaart: Marije van der Hulst
Voorbereiding bruidegom en overnachting: Van der Valk Enschede
Trouwjurk en schoenen bruid: LaDonna Nijmegen
Trouwpak bruidegom: Roka
Haar bruid: Sjiek Enschede
Make-up bruid: Marinella Baks visagie
Trouwringen: Amexxi Enschede
Tasje bruid: www.topvintage.nl
Oorbellen bruid: De Snoepwinkel voor Vrouwen te Enschede
Jasje bruid: Mascara via Zalando