Een bruiloft plannen kan nogal hectisch zijn. Het is daarom super belangrijk om tijd te nemen voor elkaar, even herinneren waarom je ook alweer trouwt. Wij geven je elke week een trouw reminder om je hiermee te helpen. De trouw reminder van deze week: lief zijn voor je vent.

Vrouwen vinden het over het algemeen heerlijk om complimenten te krijgen. ‘Wat zie je er goed uit vandaag’, ‘wat heb je dat goed gedaan’, heerlijk om te horen! Wat we vaak vergeten is dat mannen dit net zo goed nodig hebben. Als ik naar mijzelf kijk geef ik mijn lief vaker tips over hoe het beter kan, dan complimenten voor hoe hij iets heeft gedaan of hoe hij eruit ziet. Van hem verwacht ik een compliment als ik mijn haar heb geknipt (ja, zelfs als het alleen de puntjes zijn), of als ik mijn best heb gedaan op mijn outfit. En als hij zijn haar heeft geknipt? Dan gaat mij opmerking vaker over dat het veel te kort is dan dat ik hem vertel hoe knap hij is…

De laatste tijd geeft hij echter steeds vaker aan dat ik best wat liever mag zijn tegen hem. Dat hij ook behoefte heeft aan lieve woorden en complimenten. En dus probeer ik dat steeds vaker te doen. Zodra ik voel dat ik hem weer eens een tips wil geven (schat, vieze sokken mogen IN de wasmand hoor), bijt ik op mijn tong en denk ik na over alle fijne dingen die hij doet. Een aantal tips voor dingen die mannen graag horen:

Ik vind het fijn dat je zo hard voor ons werkt (ja feministische vrouwen, mannen voelen zich nog steeds verantwoordelijk voor hun gezin)

Dankjewel

Wat zie je er knap uit vandaag!

Vergeef me (meteen de moeilijkste)

Wat wil je eten vanavond? (dit laat zien dat je zijn mening belangrijk vindt)

Wat kan jij nog vaker tegen je lief zeggen?

Coverfoto: Shutterstock