Ik ben getrouwd. Op het moment dat ik dit schrijf net een maand. Het was echt fantastisch en we hebben zo enorm genoten! Daarom een paar tips van een getrouwde vrouw…

Tip 1: Laat los

Voor de bruiloft begon, maakte ik me constant zorgen over hoe alles eruit zou komen te zien. Ik heb alle aankleding tot in de details voorbereid. Toch heb ik de avond voor onze grote dag nog een traantje van zenuwen gelaten. Zou het er wel zo uitzien als ik had bedacht? Wat bleek? Het was echt HEEL erg anders. Maakte dat uit? Absoluut niet! Het zag er allemaal prachtig uit (ook al waren bijvoorbeeld de placemats vergeten, maar daar heb ik dus echt niet van wakker gelegen). Mijn tip? Maak je vooral zorgen over de echt belangrijke dingen. Waar ik nu met veel geluk op terugkijk zijn de prachtige speeches van familie, een zusje die ineens kon zingen (nog nooit gehoord) en alle andere lieve mensen die er waren. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar sommige dingen blijken echt een stuk minder belangrijk als de dag eenmaal daar is.

Tip 2: Neem een weddingplanner

Wat heb ik zitten stressen! Mijn man en ik beseffen ons nu pas hoeveel we eigenlijk hebben gedaan. Hoe we dat merken? Nou, we hebben eindelijk weer echte gesprekken zonder dat ze om de 5 minuten worden onderbroken met ‘Oeh! Hebben we dit al wel gedaan?’, of ‘Shit! We zijn dit nog vergeten!’. Ik denk echt niet dat een weddingplanner alle stress wegneemt, maar het scheelt vast een heleboel.

Tip 3: Zet alles, echt alles, op de foto

Wij zijn getrouwd op meerdere dagen. We vonden het te duur om voor al die dagen een fotograaf in te huren, en dus hebben we dat op 1 dag gedaan. Daar heb ik nu best wel spijt van. Van ons themafeest zijn namelijk bijna geen foto’s, en dat terwijl ik heb gezweet en gezwoegd om de locatie er mooi uit te laten zien! Als laatste tip dus; zet alles op de foto. Ook al vraag je voor sommige onderdelen een amateur fotograaf (NIET voor je fotoshoot), dan heb je in ieder geval iets om naar terug te kijken. Want geloof me; ook al heb je meerdere dagen, de tijd vliegt voorbij!

Heb jij nog tips?

Foto van Nienke van Denderen Fotografie.