Wat mij betreft is de winter de beste tijd voor romantische dates. Ik heb dus ook al een behoorlijke lijst met activiteiten die ik zeker weten wil doen. Speciaal voor jullie deel ik een tip 5 leuke dates!

Amsterdam light festival
Mijn liefde voor lichtjes wordt in de winter goed tevreden gehouden, te beginnen met dit leuke festival. Het Amsterdam Light Festival is een heel kunstzinnig festival. Je kunt een route wandelen door de stad, langs allerlei licht kunstwerken. Ik ben er nu twee keer geweest, en het was beide keren ontzettend de moeite waard. Kleed je wel warm aan, want het is al snel erg koud! (Wij hebben elk jaar trouwens een boot geboekt bij Sloepdelen, echt een aanrader!) Meer informatie vind je op de website.

Leuke dates 3

IJssculpturen in Brugge
Wat past er nou beter bij de winter dan ijs? De ijssculpturen in Brugge zijn echt een bezienswaardigheid. Dit jaar is het thema geïnspireerd op de Lord of the rings boeken (en films) van Tolkien. Je vindt er dus draken van ijs, maar ook elfen en hobbits. Wil je erheen? Je koopt hier je tickets.

China light in Utrecht
Nog een licht festival, maar heel anders dan die in Amsterdam. Het China Light festival is precies wat de naam al doet vermoeden, een festival met Chinese lichten. Het vindt dit jaar plaats in de Botanische tuinen in Utrecht, die op zichzelf al een bezoekje waard zijn. Denk daar dan nog een heleboel Chinese lichten bij, en je hebt een heerlijk romantische date! Klik hier voor meer informatie.

Leuke dates 1

Winter steden
Alle grote steden (en ook de kleinere trouwens) doffen zichzelf in de winter enorm op. Overal hangen lichtjes, er zijn schaatsbanen, kerstmarkten en nog veel meer! Klik op de stad om te zien wat er allemaal te doen is:

Utrecht
Rotterdam
Amsterdam
Den Haag
Groningen
Maastricht

Kerstgala van Wibi Soerjadi
Heb je zin om jezelf in een chique outfit te hijsen? En wil je je lief alvast een keer in pak zien? Koop dan tickets voor het kerstgala van Wibi Soerjadi. Het schijnt een fantastische avond te zijn waarbij Wibi de sterren van de hemel speelt. Tickets koop je hier.

Ik kan het niet laten om jullie nog een bonus tip te geven. Dit is de tijd om naar de bioscoop te gaan. Elk jaar is de winter het moment waarop alle grote films uitkomen. Het laatste deel van The Hobbit, The Hunger games is al te zien, de nieuwste Night at the museum, Interstellar, Big Hero 6, Exodus: Gods and kings, The penguins of Madagascar, Into the woods (die MOET ik zien!), en zo kan ik nog wel even doorgaan. Weet je dus niks te doen? Ga naar de bios!

Naar welke leuke dates kijk jij uit in de winter?