Wanneer jullie verloofd zijn en een trouwdatum hebben uitgezocht, kunnen de voorbereidingen beginnen! Alle voorbereidingen doe je natuurlijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor jullie gasten. Samen met hen wil je je bruiloft vieren! Willen jullie er zeker van zijn dat zij ook daadwerkelijk komen? Denk dan eens aan save-the-dates.

Save-the-what? Voor ‘t geval je er nog nooit van gehoord hebt; een save-the-date-kaartje is een vooruitnodiging die je ongeveer een half jaar van te voren stuurt naar gasten die jullie er zeker bij willen hebben. Vrienden en familie waarvan jullie denken: ‘zij mogen onze trouwdatum zeker niet vergeten!’.

Wees creatief

Save-the-date-kaartjes kun je online te kust en te keur vinden en bestellen. Als je een beetje creatief bent, kun je natuurlijk ook zelf een kaartje maken. Ben je niet zo van de kaartjes, dan kun je ook een filmpje maken en daarin de gasten laten weten dat en wanneer jullie gaan trouwen. Of jullie maken een persoonlijk koelkastmagneetje met een foto van jullie met de trouwdatum. Wanneer je wegens puur eigenbelang de postbodes liever niet aan het werk wilt zetten, is een uitnodiging per mail versturen ook een optie. Mogelijkheden genoeg, dus.

Wat zet je erop?

Wat je behalve jullie trouwdatum verder op zo’n vooruitnodiging zet? Daar ben je helemaal vrij in. Is de locatie al bekend? Dan kun je deze vast vermelden. Hebben jullie een website gemaakt voor jullie bruiloft? Zet ‘m erop! Doe wat jullie leuk vinden. Oh, en vergeet niet te vermelden dat de officiële uitnodiging nog volgt.

Moeten wij dit nu ook doen?

Wanneer jullie van plan zijn in het buitenland te gaan trouwen, jullie bruiloft meerdere dagen gaat duren of wanneer jullie bruiloft in een vakantieperiode valt; dan is het zeker handig om eens aan een save-the-date-kaartje te denken. Maar ook als jullie trouwdatum op een ‘gewone’ vrijdag in mei valt.

Het belangrijkste: kies je voor een save-the-date-kaartje, kies dan een stijl die bij jullie past. Met zo’n save-the-date-uitnodiging zetten jullie namelijk de eerste toon van jullie bruiloft. Hoe leuk is dat.

Cadeautje voor jou

En ja.. Wij zouden Girls of honour niet zijn als we niet iets leuks voor je geregeld hebben. Dus hebben we speciaal voor jou, als cadeautje van Girls of honour, twee save-the-date-kaartjes, gemaakt door Cheers design! Kies de leukste uit, klik erop en printen maar!

Save the date-kaartje

Ga jij voor een save-the-date-kaartje?

Coverfoto: Isis Sturtewagen