Na het nieuwsbericht in Metro kreeg ik een berichtje van Linda, dat het haar aangreep omdat ook zij haar bruiloft net even anders moest vieren. Vanwege zenuwletsel kan Linda namelijk niet zitten. Maar dat veranderde eigenlijk niks aan deze prachtige dag!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Nadat we samen een kindje hadden gekregen, vonden we dat het enkel zijn van vriend en vriendin de lading van onze relatie niet meer dekte. Zeker niet gezien het feit dat we samen veel hebben meegemaakt. We waren pas 3 maanden samen toen ik zwanger werd. Verliefd als we waren, hadden we best idyllische gedachten bij onze liefdesbaby, maar de werkelijkheid verliep helaas anders. Bij de bevalling liep ik permanent zenuwletsel op. Daarna volgden vier jaren met zoveel ziekenhuisafspraken dat we inmiddels de tel zijn kwijtgeraakt. Onze bruiloft voelde als een soort van afsluiter van deze (hopelijk!) zwaarste periode.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb er 3 passessies over gedaan om een geschikte trouwjurk te vinden. Omdat ik vanwege mijn zenuwletsel niet kan zitten, moest het een jurk worden waarin ik kon liggen. Veel jurken vielen daardoor af. Met een hoepel onderin je jurk of met strakke baleinen kan je bijvoorbeeld niet (makkelijk) liggen. Ook strapless jurken kon ik niet dragen, omdat die vaak een korset hebben. Dat drukte teveel op mijn bekken. Bovendien is het nog best lastig om een beetje charmant te liggen in een strapless jurk zonder dat er vanalles uitfloept of dat je inkijk hebt. En dat geldt ook voor jurken met een v-hals of spaghettibandjes. Ik heb daarom uiteindelijk gekozen voor een jurk met hoge boothals een lage rug van La Sposa (San Patrick Bridal) De jurk had een lange sleep die ik wat korter heb laten maken, zodat ik er beter in kon lopen. Uiteindelijk vond ik ‘m op de dag zelf toch nog best zwaar. Gelukkig had ik er wel rekening mee gehouden dat het me niet zou lukken om mijn trouwjurk de hele tijd te dagen. Daarom had ik voor ’s avonds bij het feest een lekker lichte avondjurk gekocht van Adrianna Papell. Die heb ik gewoon bij Zalando besteld. Deze had wel spaghettibandjes en inderdaad, als ik de foto’s bekijk wanneer ik erin lig, zat die jurk lang niet zo mooi als mijn trouwjurk. Maar ja, je kan niet alles hebben en hij lag wel heerlijk! Uiteindelijk ben ik blij dat ik beide jurken heb gekozen. Eén jurk met een wauw-effect en één comfortable jurk.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Op het feest zong mijn man samen met zijn vrienden het nummer Puur op het gevoel van Wan Lijten voor mij. Ok, “zong” is een groot woord, het was meer meegalmen met de muziek, maar het was vooral heel lief en romantisch en mijn favoriete moment op de bruiloft.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
De week voor de bruiloft begonnen de weersvoorspellingen ineens heel slecht te worden. En dat terwijl we buiten aan de Amstel zouden bbq’en in de tuin van de kerk. Er werd windkracht 4 voorspeld en direct aan de waterkant zou dat waarschijnlijk nog sterker zijn. Toen heb ik wel even een nachtje wakker gelegen van visioenen over wegwaaiende bloemen en tafelkleden. En mn kapsel, daar zat ik ook over in haha! Die week checkte ik alle weer-apps ongeveer om de minuut! Uiteindelijk viel het op de dag zelf reuze mee met de wind en ook de kou was prima te doen. Tegen het einde van het eten, rond 20:00 was het wel echt fris (zeker in een jurk met lage rug), maar gelukkig gingen we toen verplaatsen naar het feest dat gewoon binnen was. En er is geen druppel regen gevallen!

Waar hebben jullie op bezuinigd? En waarop juist niet?
We hebben lang nagedacht of we naast de fotograaf ook een videograaf wilden, maar hebben uiteindelijk enkel voor de fotograaf gekozen. Daar zijn we achteraf heel blij om. Een huwelijksvideo is vaak behoorlijk prijzig en met een goede fotograaf die veel momenten vastlegt, ‘misten’ wij een video absoluut niet. Op het feest zijn overigens veel filmpjes gewoon met de smartphone gemaakt, dus uiteindelijk hebben we nog best wat videomateriaal van een tijdstip waarop een echte videograaf al weg zou zijn geweest. En dat zijn toch de leukste filmpjes! 😉

We hebben niet bezuinigd op de styling! Ik heb een paar dingen aangeschaft die best duur waren, maar waarvan ik de gok nam dat ik ze na de bruiloft weer zou kunnen verkopen. Zoals bijvoorbeeld de vintage wijnvaten waar de sweet table op stond. Die kostten ruim 250 euro. Dat is best veel voor het half uur dat ze voorafgaand aan de ceremonie bij de ontvangst stonden. Gelukkig heb ik ze inderdaad voor een redelijk bedrag kunnen verkopen en staan ze nu bij een B&B in Gelderland. Leuk toch!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Dat lees allemaal in mijn blog!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Begin op tijd! In grote steden en in de directe omgeving daarvan (en zeker in Amsterdam) zijn veel locaties al een jaar van tevoren volgeboekt. Wat ook veel mensen niet weten is dat bij monumentale (buiten)locaties die in een woonomgeving liggen vaak een maximaal aantal bruiloften per jaar is toegestaan. Dus al je dan 1 van de 6 toegestane bruiloften wilt zijn, moet je er vroeg bij zijn!

Leveranciers op deze bruiloft:
Organisatie: Sibiz Meeting & Events
Styling: zie mijn blog
Ceremoniemeester: Aurelia Weddingplanner & Ceremoniemeester
Fotograaf: Ringelberg Bruidsfotografie  
Locatie 1: Amstelkerk, Ouderkerk aan de Amstel
Locatie 2: Loetje’s Garage, Amstelveen